Forum Turystyka Świat KARAIBY
ZMIEŃ
      kuba

kuba

(139 wyników)
    • Wybieram się w sierpniu na Kubę ,wiem że to ryzykowne ze względu na pogodę. Dlatego proszę jak ktoś był już w tym terminie niech napisze jak było?
    • Proszę o podpowiedź Varadero, Cayo Coco , Cayo Santa Maria czy może jeszcze jakiś inny, będę wdzięczna,pozdrawiam
    • witam, wybieram się na Kubę do hotelu Brissas del Caribe do Varadero. Sporo już poczytałem i tu na forum i w innych miejscach, ale mam kilka pytań. 1. o sam hotel nie pytam, opinie , jak czytam są mieszane jedyna kwestia to sprawa GNIAZDEK ELEKTR. czy są w tym hotelu potrzebne przejściowki? gdzie można je w PL kupić? 2. jaka jest pogoda na przełomie marca i kwietnia? 3. jak wygląda sprawa waluty? jaką walutę neleży wziąć? 4. czy w Varadero są bankomaty? z tego co, czytam z kartami i b...
    • Witajcie, Wiele czytałem Postów na tym forum przed swoim wyjazdem. Wiele się z nich dowiedziałem i sporo Wam zawdzięczam.W rewanżu chciałem się podzielić swoimi dosąwiadczeniami. Polecieliśmy z żoną na 3 pierwsze tygodnie Listopada.Bilet kupowaliśmy w lipcu 2900za jeden, wtedy wydawało nam się tanio, ale wiem że były w pażdzierniku nawet za 2600PLN Lecieliśmy z Berlina , przez Paryż do Hawany (air france)Wszystko co mieliśmy to zarezerwowany nocleg w Hawanie (casa)Adres od znajo...
    • Lecimy, zapraszam do dyskusji kto co poleca, jeszcze nie kupiłem wycieczki i chętnie posłucham jaki hotel polecacie na Varadero :)
    • witam, jade na Kube i zastanawiam się jaki hotel wziąść w Varadero Poczytałem na forach, i zastanawiam się nad: Barceló Solymar 5* w centrum, albo Sol Palmeras 4* 7 km dalej. Zastanawiam się gdzie lepiej tam mieszkać w centrum czy nie koniecznie. Ceny podobne, standard chyba też, zastanawiam się gdzie będzie weselej jako że jade sam
    • czesc. wybieramy się na kube na przełomie października i listopada 2009. z jakim biurem podróży się wybrać traida, itaka, rainbowtours czy moze jakies inne???? co polecacie??? aha interesuje nas glownie zwiedzanie opcja 7+7 tez moze byc :-) pozdrawiam i dziekuje
    • Wczoraj wróciłam, w uszach jeszcze szumi morze i gra salsa, skóra powoli stygnie od słońca a w ustach smak mojito. Muszę powiedzieć, że dzięki Waszym wielu uwagom napisanym na tym forum mój wyjazd był jeszcze bardziej udany. Zacznę swoją relację od La Habana, gdzie spędziłam dwa dni, zwiedziłam całą starą Hawanę wraz z jej malowniczymi malutkimi uliczkami. Miasto jest nasycone słońcem, ciepłem i zapachem cygar,ludzi i morza. Po ulicach krążą stare amerykańskie wozy, rosyjskie...
    • Witam! Bardzo proszę osoby, które były zarówno na Kubie, jak i w Wenezueli o podpowiedź, które z tych miejsc warto wybrać na spędzenie wakacji w lutym lub marcu. Zależy mi na porównaniu zarówno standardu hoteli jak i plaż, przyrody, atrakcji wycieczek.W czasie pobytu chciałabym zarówno odpocząć na pięknej plaży, jak i spędzić czas aktywnie, podróżując na własną rękę samochodem, czy też w ramach fakultetów. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź, pozdrawiam.
    • Hej czy ktoś juz byl razem z Triadą na Kubie w takim hotelu na chybił trafił? jaki to hotel? sie trafia? jakie warunki jakie żarcie? i jak było w ogóle dzieki
    • Bardzo proszę o informacje, do kiedy tak naprawdę trwa pora deszczowa na Kubie. Na forum oraz w jakichś przewodnikach wyczytałam, różne informacje - np. że do września, gdzie indziej, że do listopada... I jak w rzeczywistosci to wygląda- czy oznacza to że pada non stop przez cały dzień, czy są to raczej jakieś przelotne, silne ulewy? Moim marzeniem ( i prawie obsesją :)) stał się wyjazd na Kubę. Dostępne terminy to sierpień, ewentualnie październik.. Co radzicie?? Będę wdzięczn...
    • Witajcie! Jestem na studiach w Kanadzie i nosze sie z zamiarem sprawienia sobie malych wakacji na Kubie(bo snieg doprowadza mnie juz do depresji) Jak najlepiej sie za to zabrac? Czy lepiej wykupic Vacation deal czy sam lot? I ile moze kosztowac zycie na Kubie? Zalozmy, ze lot bylby do Varadero(bo jest ich najwiecej) - czy znacie tam jakies niedrogie hostele? ja znalazlem adres jednego na hostelbookers z cena 10 Eur za dobe, ktora wydaje mi sie podejrzanie niska - czy po...
    • Kuba … moimi oczami …. Kilka suchych faktow na poczatek: wybralam sie z biurem podrozy. Sky Club – oferta all inclusive, Varadero- Hotel Villa Cuba. Wylot wawa + miedzyladowanie w kanadzie I przylot do varadero. Co do biura, hotelu nie mam zadnych zastrzezen. Oczywiscie moglabym sie oburzyc, ze opozniono lot o 2 godziny, ze w ofercie obiecano wiecej rzeczy niz bylo na miejscu (nie bylo sezonu, wiec wycofano sie z kilku np. nie podawano sokow ze swiezych ...
    • Co polecacie do zobaczenia w tej miejscowosci ? Ile kosztuje wypozyczenie skutera na osobe ? Czy znacie klub Mambo, jakie knajpki polecacie w Varadero ? I jesli macie jakies porady przed podroza na Kube to slucham wszystkich uwaznie :) Dzieki za info, pozdrawaim
    • Witam właśnie dzisiaj wróciliśmy z Kuby. Odwiedziliśmy Havane, Vinales, Trynidad, Santa Clara, Santiago, Varadero. Spalismy w casas parcticulares. Podróżowaliśmy głównie autobusami jak i również raz samochodem prywatnym z Santiago do Varadero. Słuze wszelkimi informacjami.
    • Witam Wybieram się na wyprawę na Kubę od połowy września. Czy ktoś z Was był w tym czasie? czy przełożyć termin ze wzgldu na porę doeszczową? Czy naprawdę może lać przez całe 3 tygodnie? Jak wiadomo nie jest to tania wycieczka a przy wyjeździe indywidualnym z plecakiem nie chciałabym się wściekać przez cały urlop. Dzięki za odp. Kasia
    • Witajcie , nie wiedzialam jak zatytulowac tytul watku:), ale dziekuje wszystkim, ktorzy zachca go przeczytac i mnie uspokoic lub odwrotnie:): za 2 tygodnie wybieramy sie na Kube, 7 dni wakacji, z 1,5 rocznym dzieckiem nie da sie za bardzo zwiedzac wiec jedziemy odpoczac, glownie bedziemy korzystali z urokow plazy i urokow ,,,jesli mozna tak to okreslic hotelu... wiem ,ze nalezy myc dziecku raczki jak najczesciej, ze najlepiej dawac mu wode butelkowana, uwazac z jedzeniem aby nie bylo pr...
    • jakie sa gniazdka na Kubie i jakie napiecie? jedziemy na samodzielnie organizowana wycieczke, bedziemy spac w hostelach/casas particulares, chcialabym wziac chociaz suszarke do wlosow ze soba.
    • Witam, czy ktos wysylal z Polski moze list na Kubę, i czy ten list doszedł? Prosze o informacje. Z gory dziekuje:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się