Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      kuba

kuba

(36 wyników)
    • Czy mamy Kubusiów ewentualnie inne mamy slyszaly o imieniu KUBA? Moj znajomy ma synka, ktory ponoc tak wlasnie ma wpsiane w metryczke...Hm?
    • Czy to mozliwe, ze chlopiec 10-miesieczny nie potrafi jeszcze robic papa i takich tam innych? Kuba wcale nie chce sie uczyc, jesli mu cos pokazuje to to go zupelnie nie interesuje.. ucieka, odwraca sie, nie zwraca wtedy na mnie najmniejszej uwagi. Czy to mozliwe, ze jest jeszcze nie gotowy czy to juz czas na takie umiejetnosci? jest strasznie rozbrykanym dzieckiem i nie umie zatrzymac uwagi na jednej rzeczy..moze to przez jego charakter nie jest skory to nauki?????? a..i czy zwylke ciagle ...
    • Może miałyście z tym do czynienia. Mój 10-miesięczny Kuba od jakiegoś czas robi coś dziwnego- spuszcza na moment głowę i wywraca oczka, tzn nie widac samych białek, ale patrzy przez chwilę tak jakby spod byka, po czym wraca do normy. Neurolog dał nam skierowanie na EEG główki, ale terminy są doległe. Czy top coś bardzo niepokojącego. jakiś czas tego nie robił,. dzis mu się to nasiliło. Dodam, że Kuba ma głęboki niedosłuch. Spotkało was coś takiego?
    • Wydawało mi się, że przy drugim dziecku to ja już wszystko będę wiedziała... A tu nie... Jeszcze czekam na narodziny mego drugiego synka i już zaczynam trochę przygotowywać się na jego "pojawienie się" wśród nas. Kilka dni temu dostałam cały stos maleńkich ubranek od mojej bratowej. Zaczynam je sortować i oczywiście będę prała. I mam taką pokusę, by uprać je w proszku dla dorosłych, takim, jaiego sama używam. Kuby ubranka prałam od początku w Jelpie i niestety do dziś musi tak zostać, b...
    • Kuba ma 9 mies. Wcześniej był że tak dziwnie to nazwę "idealny". Chodzi o to, że gdy był śpiący, dałam Mu smoczek i pieluszkę, odwracał się na boczek i spał. I tak całą noc ( noce przesypiał od 4 mż). Jednak tak się złożyło, że mąż musiał wyjechac do Anglii do pracy na 3 miesiące. Już w noc wyjazdu Kubuś był niespokojny, budził się w nocy i płakał. Od tamtej pory musiałam usypiac Go na rękach! Czy to możliwe że takie małe dziecko ( miał wtedy 6,5 mies.) wiedziało, czuło że nie będzie ta...
    • Mam pytanie. Czy wasze dzieciatka też wpadają w histerie jak chce im sie spać? Kuba płacze , krzyczy, ale przeciera oczka, zasypia na chwilkę potem znowu to samo. Po około pól godziny zasypia, i śpi spokojnie. Nic mu sie chyba nie dzieje, nie boli go nic. No to czemu tak sie dzieje:( Ewa
    • Czesc! Mam nie lada dylemat wiec pisze... Otrzymalismy niedawno z mezem mozliwosc wyjazdu na 8-dniowy wypoczynek na ... Kubie! Wyjazd jest w kwietniu ale do konca tygodnia musze podjac decyzje. Problem w tym ze mam malutka dwu miesieczna coreczke. (w kwietniu bedzie miala skonczone piec). I nie wiem co robic. Z jednej strony bardzo chcemy pojechac, bo wiem ze taka okazja drugi raz moze sie nie powtorzyc (wyjazd praktycznie za darmo), a z drugiej strony nie wiem czy lepiej zostawi...
    • od kiedy wasze maluszki zaczely smiac sie glosno? czekam i czekam a tu nic. a wszedzie pisza ze juz powinien...
    • Czytałam, że w tym wieku dzieci wyrażają swoje emocje. To chcę, tego nie chcę... Ale Kubie jak coś się nie podoba, wpada w taką złość! Dostaje spazmów i ryczy! Nie wiem jak reagować! Jakie metody wychowawcze stosować? To normalne w tym wieku? A może ten typ tak ma? Co robić? Karina
    • Witam mój Kuba skończył 7 miesięcy i jest wydaje mi sie za bardzo ruchliwy, cały czas chciałby aby chodzić z nim, on tupta nózkami i jest najbardziej szcześliwy:> Ma 8,5 kg ale ostatnio z mniejszym apetytem zjada moje obiadki, co Wy przyrządzacie swoim maluchom?? DOdam że mały ma 2 ząbki:>Dzięki za rady
    • Drogie mamy , błagam pomóżcie!!! Mój 6 tyg. synek nie chce zasypiać po kąpieli. Nasz dzienny plan dnia to chaos aczkolwiek kąpiemy go o stałej porze ok. 20, pózniej dłuuuuugi cycuś i zamiast spać to oczy szeroko otwarte. Jeśli już uda mu się usnąć to na 15 minut. Głębokim snem zasypia dopiero ok. 24.00 - 1.00. A do tego czaswu jest bujanie ( nie spi w łóżeczku bo je3st wrzask) lub noszenie na rączkach. Nie zasypia sam co mnie bardzo boli. Budzi się juz ok 2.30 na cycusia i pozni...
    • Hej Mam pytanko emamy: moja Madzia robi jedną kupkę średnio co dwa dni (ostatnią robiła przedwczoraj) ale puszcza bączki o niezbyt przyjemnym zapachu. Nie przypominam sobie,żeby Kuba tak robił. Czy to jest normalne, ze takie małe dziecko (8 tygodni) puszcza śmierdzielki? Co do kupy to tez mnie martwi, mała dostaje łyżeczką codziennie herbatke na trawienie Hippa, ja pije Bobofen, pilnuje diety wiec nie wiem skad takie rzadkie wyprożnianie. No i jeszcze te bąki... Napiszcie mamy co o tym myslic...
    • nie wiedzialam gdzie ten post umiescic, bo nie jestem pewna czy to ma cos wspolnego ze zdrowiem, a niemowlaczkiem w sumie juz nie jest... kuba skonczyl roczek 14.09. czyli niedawno. od jakiegos czasu (ok 2 miesiace) czesto wali glowa w sciane, w podloge, w domownikow, w stol... wyglada to smiesznie i mam nadzieje ze to tylko zabawa, ale w srodku cos mnie niepokoi - moze ktos tak juz mial? lekarka powiedziala z usmiechem ze to chyba zabawa i zeby go chronic przed mikrourazami. dodam ze jest sz...
    • Drogie Mamy! Wierzę ze podtrzymacie mnie na duchu, bo przeciez bardzo duzo ludzi ma w domu psy... i dzieci! mamy owczarka niemieckiego od 4 lat. suke. jest super lagodna, grzeczna i oczywiscie kochana. No i duza. jak mlody sie urodzil to wszyscy podniesli panike, ze trzeba psa odizolowac, zamykac w lazience i w ogole, zeby przypadkiem nie dotknąl Mlodego... minelo 9 miesiecy, zadnej choroby mlody nie zlapal, a nuka nie raz go polizala... W ogole kuba jeszcze ani razu nie chorowal!!! boje sie ...
    • witam chciałabym sie dowiedzieć jak wasze dzieci zachowują sie podczas zmieniania pieluch. u nas to zaczyna wyglądać jak pogoń po całym łóżku. Kuba wygina sie, podnosi pupcie do góry, przekręca sie na boki i wędruje do tyłu odpychając sie nogami. chyba trzeba sie będzie rozejrzeć za pieluchami wkładanymi rzez nogi bo zapiąć pieluchę takiemu wiercipięcie to zaczyna zakrawać na wyczyn. A jak tam u was pozdrowienia Monika i Kuba(17.07.03)
    • Witajcie! Kiedy najlepiej sadzać malucha na nocnik? Jakie są Wasze sprawdzone metody? A może lepiej stosować nakładkę na sedes? Co o tym sądzicie????
    • Podobno ząbkowanie objawia się na wile sposobów - niektóre dzieci mają biegunke, temperaturę itp. Czy zdarzyło wam sie, że dziecko wymiotowało z tego powodu?. Moja Maja intensywnie ząbkuje (wszystko pakuje do buzi, w nocy budzi się po kilka razy, co jej sie wcześniej nie zdarzało). No i wczoraj dwa razy mi zwymiotowała. To było pierwszy raz w jej życiu. Lekarka powiedziała i, że tak sie często zaczynająinfekcje. No ale Maja nie ma temperatury i jest ogólnie wesoła (tylko pod wieczór rozdrażn...
    • co mam robic z tymi uszkami? mi one nie przeszkadzaja bo kuba wyglada w nich zabawnie, ale pozniej moze miec z tego powodu kompleksy. zaczely mu odstawac gdy mial jakies 2-2,5 miesiaca, teraz ma 6 mies+tydzien. fakt ze sa dosc duze (heh) ale nie zauwazylam w rodzinie mojej ani meza jakos szczegolnie odstajacych. czy to naprawde moje zaniedbanie?? staralam sie, poprawialam mu przy spaniu zeby sobie nie zawijal (teraz sie to mija z celem bo kuba sie czesto wierci i co mu poprawie to on na drugi...
    • ząbki(4)

Kto myje ząbki 9-ciomiesięcznemu niemowlęciu? mój Kuba co prawda ma tylko dwa, ale wszędzie piszą by czyścić, raczej jest to niewykonalne tecznicznie, nie otworzy buzi.
    • witajcie! a moj Kuba za kilka dni skonczy 9 miesiecy (18.) i ciagle nie ma zadnego zeba! a slini sie juz od 5 miesiecy i wszystkie objawy ksiazkowe tez obserwuje od mniej wiecej tylu. i nic! mam tylko czsem halucynacje, ze widze biale kreski na jego dziaslach - widzialam u jednej dziewczynki dzien przed wyrznieciem taka biala kreske, dosc wyrazna. i teraz "widze" ja u Kuby przwie co dien... pozdrawiam. Joanka, mam Kuby

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się