miasteczko

(13 wyniki)
  • Może zainteresuje mieszkańców Tarnowskich Gór co się dzieje w Miasteczku. Wczoraj, to jest 15 sierpnia, zwolennicy ks. Dewora nie wpuścili po raz kolejny księży do kościoła. Z tego powodu Msza św. o godz. 19.00 nie mogła się odbyć. Tym razem ludzie, reszta parafian, nie wytrzymała i przyszła pod kościół żeby sprzeciwić się zachowaniu Deworian. Pojawił się nawet Stanisław Wieczorek, burmistrz miasta, który wraz z innymi wiernymi próbował wpierw nie wpuścić Deworian do zachrystii, a nastę...
  • Protest pod probostwem w Miasteczku Śląskim jest odzewem na błędną decyzję biskupa w sprawie bezzasadnego odwołania ks. Grzegorza oraz aroganckim zachowaniem wobec parafian. NIE JEST ON SKIEROWANY PRZECIW KOŚCIOŁOWI!! Protestujący żądają : -Powrotu dobrego kapłana , -Wyjaśnienia fałszywych Zarzutów, -Poważnego traktowania parafian -Przeprosin wszystkich pokrzywdzonych z ks. Grzegorzem na czele. -Sprawiedliwości od władz kościelnych
  • Jestem doprawdy zdziwiony. Przecież hierarchowie kościoła na czele z JP II powtarzali, że kościół to wierni. A co tutaj z tymi maluczkimi parafianami?
  • Do rozterek księdza (słuchać biskupa czy pożegnać się z parafianami) należy dołożyć jeszcze jedną. Niech lojalnie uprzedzi swoich parafian, że od jutra przestaną być wspólnotą rzymskich katolików. Z punktu widzenia prawa kościelnego sprawa jest prosta jak drut.
  • Będąc osobą mało zainteresowaną udowadnianiem swojej racji jako że nie jestem stroną w tym sporze spróbuję przedstawić moją opinię jako mieszkańca Miasteczka Śląskiego i parafianina tej parafii. Zastanawia mnie fakt rozpoczęcia tego sporu. Rozumiem że ks.Dewor otrzymał polecenie służbowe od swojego przełożonego które nakazywało mu opuszczenie naszej parafii. Dlaczego więc jawnie sprzeciwił się Biskupowi i nie wykonał polecenia. Nawet jeśli w piśmie które otrzymał była wzmianka o...
  • Proszę nie pisać wierni a grupa wiernych.Należę do Parafii ale całkowicie odcinam się od niegodnego postępowania d e w o r i a n.
  • dziekuje serdecznie za ukazanie obydwu stron tej sprawy!! niech ludzie wiedza ze istnieja tez tacy ktorzy nie identyfikuja sie z oszczerstwami i metodami zatrzymania ks.dewora...
  • Żywcem zerżnięte z Gdańska dantejskie sceny z prałatem..... "O tempora, o mores!" - Cielce (kapłańskie) czcicie!!! :(
  • "- Odchodzę, żeby nie robić krzywdy tej parafii. Odchodzę z podniesioną głową, nie muszę się wstydzić tego, co zrobiłem - mówił ks. Dewor. Poinformował, że oddał się do dyspozycji Kurii Diecezjalnej w Gliwicach, ale rozważa też poszukiwanie pracy jako osoba świecka." 1) Krzywda już wyrządzona 2) Wstyd na pół Polski 3) O pół roku za późno 4) Powodzenia w realu;-)
  • to jest właśnie umiłowanie praw człowieka i demokracji w wykonaniu kościoła rzym kat
  • Co wy na te wszystkie nowości? Wreszcie chorzowski park doczekał się "nowego tchnienia". katowice.echomiasta.pl/artykuly.php?artykuly_id=330 Całkiem nowy park Plaża w parku, lwy na większym wybiegu, rollercoaster w Wesołym Miasteczku i park rowerowy z torami do akrobacji. To tylko kilka nowości, jakie szykuje na nowy sezon Wojewódzki Park Kultury i Wypoczynku. Chorzowski park WPKiW to jedno z naszych ulubionych miejsc spędzania wolnego czasu. Szacuje się, że latem odwiedza go...
  • gazeta wyborcza KŁAMIE!!!jakbym słuchał sbeka!Przeczytajcie dobrze co napisał biskup !!!!!nie wprowadzajcie ludzi w bład!!!
  • Zamiast referendum w Miasteczku, trzeba by rozpocząć proces beatyfikacji Dewora, taki przecież ci on święty ,że nawet T.Christoph wysiada. Tylko, że T.Christoph jednoczył ludzi a nie dzielił jak Dewor. W kondukcie pogrzebowym Christopha szli wszyscy , katolicy, protestanci nawet Zydzi, a za Deworem pójdą tylko Deworianie. Smutne , no nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się