Forum Turystyka Europa Hiszpania
ZMIEŃ
      miasteczko

miasteczko

(29 wyników)
    • waham sie w wyborze noclegu pomiędzy tymi małymi miejscowościami typu torremolinos, marbella, estepona itp. co polecacie? zalezy mi na ładnej plazy i ew promenadzie przy plaży , ew fajne miejsca gdzie można zjeśc coś dobrego, ładna architektura. dyskoteki mnie nie interesują:)
    • witam! prawdopodobnie w okolicach Barcelony lub Tarragony jest jakieś duże i naprawdę godne odwiedzenia wesołe miasteczko. czy może ktoś wie gdzie to dokładnie jest? nie chodzi mi o park rozrywki w Barcelonie. pozdrawiam.
    • Wiem, że były już takie wątki, ale w większości o hotelach...a ja chciałabym spytać o same miasteczko? -jak tam jest, ogólnie wrażenia? -jak jest z restauracjami i barami, czy jest w czym wybierać i czy dostaniemy w nich regionalną kuchnie? -czy jest możliwość pozwiedzać coś w okolicy? i co? -czy jest w pobliżu jakiś targ rybny? -jaka pogoda bywa na przełomie sierpień-wrzesień? -jak najlepiej dostać się do Girony? bo do Barcelony już wiem. -słyszałam, że będąc w Barcelonie, warto wybr...
    • kto podrozowal z gerony (lub barcelony) do torli, benasque lub espot? interesuja mnie polaczenie oraz ceny biletow. a czym najlepeiej dostac sie na francuska strone pinrenejow (lourdes i okolice)?
    • Proszę o podpowiedz- wiem już, że Barcelona przynajmiej 2 razy,Tosa de Mar,Monserrat i Figueres.Ale poza tymi sztandarowym, może ktoś podrzuci pomysł na zwiedzanie pożyczonym autem jakiś fajnych miasteczek?Będą w Santa Sussana-jak dojechać do Marinenlandu i WaterParku, w jakich to miejscowościach? A może jakiś fajny rejs stateczkiem?Czy ktoś wybrał się stamtąd do Carcassone lub Perpignan lub Andory?I ostatnie pytanie-podobno można kupić łączony bilet na pociąg i autobus turystyczny w Barcelon...
    • Witam. Lecę z rodzinką do miasteczka Salou w Hiszpanii ( niedaleko Barcelony).Hotel Regina Gran Hotel. Lecę z niemieckiego biura podróży na początku pażdziernika. Może ktoś tam był lub w okolicy? jakie wrażenia??? Jakie plaże?? Proszę o info. Mama
    • Hej! Jakie miasteczko polecacie? zależy mi na ładnej plaży, z cieplutką turkusową wodą ;) Pozdrawiam!
    • Chodzi mi przede wszystkim o male trudno dostepne zatoczki z krystalicznie czysta woda, raczej nie interesuja mnie duze plaze przy miastach opanowane przez masowa turystyka. Mozecie cos polecic?
    • Nie znam Hiszpanii, proszę o pomoc w organizacji wyjazdu. Szukam miejsca na wczasy z dziecmi, przy czym nie lubimy kurortów turystycznych, wolimy leniwe stare miasteczka, agrotustyke lub apartamenty gdzies z dala od ulic handlowych, sielsko wiejsko rustykalnie czy cos takiego w ogóle znajde na costa brava?
    • Witam, jade we wrzesniu na costa brava, na lezenie na plazy planuje przeznaczyc max 2 dni, reszta to zwiedzanie.mam w cenie (biuro TRIADA)dwie wycieczki (barcelona, gerona), mozna jeszcze dokupic fakultatywne, ale chetnie pozostale wolne dni przeznacze na podrozowanie na wlasna reke. Czy macie jakies doswiadczenie z miejscowymi autobusami/ busikami czy pociagami? I czy znacie moze jakies perelki w tymze rejonie? Zapadle wioski z ciekawa architektura/ klasztory/ koscioly? z gatu...
    • Jakie nadmorskie miejsce do wypoczynku polecacie w Andaluzji? Chodzi mi o małe, urokliwe miasteczko z plażą nie obleganą przez turystów.
    • Mam do wyboru Calellę i Santa Susannę? Którą miejsowość mi poleacacie?
    • Uff, ale kawał drogi. Ale nie żałuję, było pięknie. Jechaliśmy przez Niemcy (nocleg w Szwarcwaldzie), potem Francję (nocleg koło Arles), Costa Brava (nocleg w Blanes). Na miejscu byliśmy w Denii. Zwiedziliśmy Benidorm, Guadalest, Alicante. Jak ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem.
    • Czy ktoś był w hotelu Continental w Calelli? Proszę o informacje o hotelu.Warunki,jedzenie.Czy daleko do plaży?
    • Witam, w tym roku wybieram się samochodem do Hiszpania. Planuję zwiedzić wybrzeże Morza Śródziemnomorskiego. Czy ktoś z Was może mi polecić jakieś klimatyczne miasteczka?? Omijam z daleka wielkie kurorty, pełne wielkich hoteli wchodzących do morza. Nie wiem czy w ogóle Hiszpania jeszcze kryje w sobie odosobnione miejsca....?
    • Chciałabym wybrac sie do Hiszpanii, ale nie wiem które miasteczko wybrać. Mysle o Loret de Mar(choć to chyba najmniej spoełnia moje oczekiwania), Blanes, Santa Suzana, Malgret de Mar. Chciałabym zeby to było miasteczko nie zrobione typowo pod turystów, ale zeby miało też jakiś swój klimat. Znam Sozopol w Bułgarii i kilka miejscowosci na Riwierze Olimpijskiej: Paralię, Olimpic Beach, Nei Pori i Grecja moim zdaniem wypada znacznie gorzej z Bułgarią- chodzi o ten konkretnie miasta. S...
    • Hej :) Wybieram się do Hotelu w Santa Susana - nazywa się Sant Jordi. Czy ktoś tam był? Jakie wrażenia? Czy odbywają się wieczorne animacje? Słyszałam, ze w pobliżu jest hotel Alhambra i tam jest bardzo fajnie wieczorami... Czy można tam wejść, nawet jeśli nie jest się gościem tego hotelu? Mam jeszcze pytanie do samej miejscowości - czy jest rozrywkowa? Dziękuję bardzo za odp:)
    • czy ma ktoś opracowaną trasę samochodem po andaluzji, najlepiej nie autostradami,proszę o wskazówki jak najlepiej się poruszać żeby zwiedzić takie regiony i miasta jak malaga, sevilla, grenada, białe miasteczka i wybrzeże costa del sol.
    • ktore miasteczko piekniejsze?
    • Wybieramy sie w sierpniu do Calelli i w związku z tym mam prośbę, poradźcie czy wybrać sie na jakąś wycieczke fakultatywną. W ofercie biura oprócz Barcelony, do której zgodnie sz sugestiami forumowiczów wybierzemy się raczej na własną rekę kolejką, są jeszcze Monserrat- cena okolo 30 euro, Pireneje+ Andora-cena 43 euro, Girona, Muzeum Dali- 33 euro, Rejs statkiem Costa Brava i Tossa de Mar-34 euro, Wyspy Medas i Rejs Statkiem-33 euro, Wieczór Hiszpański 26 euro, Marineland-19 eur...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się