Forum Sport Narty
ZMIEŃ
      miasteczko

miasteczko

(11 wyników)
    • Byl juz watek o najlepszych osrodkach alpejskich, wiec tym razem mam inna propozycje. Zapominamy o calej stronie narciarskiej, pieknych trasach itd. a oceniamy jedynie same miasteczka alpejskie, oczywiscie bedace czescia jakiegos osrodka narciarskiego. Nie mam ambicji robienia jakiegos rankingu, chyba ze ktos chce, po prostu ciekawa jestem jakie sa wasze typy, moze dowiem sie o jakis nowych ladnych miejscach. Oto moja lista: 1. Zermatt (CH) 2. Cortina d'Ampezzo (I) 3. Arosa (CH) ...
    • jako dobra baza wypadowa na narty? znacie takie? możecie polecić? ponieważ nie wszyscy śmigają na nartach, więc dobrze,żeby mogli w miłym "otoczeniu" spędzić czas:)
    • Wybieram się na narty do Orelle proszę o opinie o miasteczku i o trasach znajdujących się na zboczu od Orelle. Bo o trasach w 3V przeczytałem już chyba wszystko.
    • Gdzie takie znajdę? Nie wspominam o dostępie do tras bo myślę, że jasnym jest że szukam miejsca na narty. Zależy mi natomiast aby to nie było jakieś zaludnione kurortowisko z apartamentowcami poustawianymi na sobie. Czy ktoś z szanownych państwa mógłby mi polecić miejsce w Dolomitach, które ma klimacik? Pozdrawiam narciarskim " W Twarz???"
    • Aosta – niespodzianki? Szukajc noclegu w dolinie Aosty zauważyłem, ze ten rejon istotnie rozni się od znanych mi resortow w Austrii, czy Dolomitach. Nie mam takich doswiadczenn i pytam bywałych o rady. Widze, ze ceny na wstepie bywaja przystępne, ale potem tez widze jakies oplaty za reczniki, czy bielizne poscieliowa po 5€/dzien/za osobe. Widze tez, ze ogrzewanie zycza sobie placic osobno wg zuzycia. Domy wszystkie kamienne, wiec to moze być sporo. Nie wiem, ile, 2...
    • ... i wcale nie było tak źle, jak mi wieszczono na tym forum. W kraju salzburskim pełna wiosna, kwitną przebiśniegi i bratki, na większości stoków nie daje się juz jeździć. Albo plucha po kolana i błoto, albo stok już dawno zamknięty. A na Kitzu śnieg jak marzenie. Dzięki zakraterowaniu w Kaprun miałam do stoku blisko, co było ważne, bo z powodu braku śniegu zjeźdzali się tam narciarze z całej okolicy, i ok. 10.00 było juz ciężko dostać się do wagonika. Wystraszyliście mnie tym, ze tam s...
    • Wreszcie znowu w tym roku wybieram sie w jedno z najcudowniejszych miejsc w Austrii-do Schladming. Ogolnie w tamtym rejonie jest ogromna ilosc wyciagow, tras i stacji narciarskich ale najlepsze miejsce to stacja Planai znajdujaca sie w samym centrum miasteczka.Oprocz swietnie przygotowanych tras mozna podziwiac cudowne widoki.Na koncowym odcinku trasy nr 3 odbywaja sie co roku zawody.Bliskosc Ramsau pozwala zobaczyc skocznie na ktorej wygrywal nasz Adas. Polecam wszystkim! Jezeli ...
    • Andalo (4)

Andalo - byl ktos? mozna pojezdzic i zabawic sie? dzieki Jola
    • jedna uwaga do końcówki artykułu słowo: dune - w polskiej pisowni to diuna, a nie w dalszym ciągu dune - więc nie - duny sahary - lecz diuny sahary, pozdrawiam
    • Jesteśmy z żoną baaaaaardzo początkującymi narciarzami. Znajomi wyciągnęli nas na tydzień do tej miejscowości. Napiszcie cokolwiek. Pozdrawiam.
    • Zermatt?(25)

Witajcie. Mam pytanie, znacie z doświadczenia lub opinii Zermatt? Czy rzeczywiście taka rewelacja? I może macie jakieś sprawdzone namiary - chcemy jechać we dwójkę, pod koniec stycznia. W ogóle będę wdzięczny za jak najszersze informacje, pozdrawiam, Krzysiek Skalski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się