miasteczko

(33 wyniki)
  • Witam wszystkich forumowiczow. Jestesmy mlodym malzenstwem z Gornego Slaska i od jakiegos czasu zastanawiamy sie nad budowa domu i osadzeniem zdala od wielkich aglomeracji. Jako ze udalo nam sie odlozyc troche kapitalu chcielibysmy rownierz w miejscu gdzie powstanie nasz dom, zalozyc mala firme i stworzyc kilka miejsc pracy. W zwiazku z powyzszym, w ubieglym tyg. odwiedzilismy z malzonka Miasteczko Slaskie w celu obejrzenia kilku dzialek budowalanych i terenow inwestycyjnych...
  • Tyle czasu nic się tam nie budowało a teraz w nadmiarze , po wybudowaniu i otwarciu nowego marketu nagle zaczęła się budowa stacji benzynowej , miesiąc pózniej zaczeli budować drugą i trzecią stacje (co za urodzaj)teraz także ciągną światłowody - tylko nie wiem w jakim celu.Głowne drogi wyremontowano globalnie wraz z chodnikami , nową podbudową i nawierzchnią.Przejezdzam tam codziennie i jestem pod wrażeniem.
  • Dlaczego nie ma nic w tej super ankiecie wspomniane o bardzo zażyłym konflikcie który w naszym mieście trwa od maja 2005 roku? Może władza nie widzi w tym nic szczególnego, że nie wspomniała o tym. Jak sobie przypominam to z jednym z punktów Grupy Inicjatywnej dotyczącej odwołania poprzedniego burmistrza było nie zajęcie stanowiska w tej sprawie. Teraz widać że dzieje się podobnie czy z tego powodu znów nas czeka powołanie takiej Grupy? Może wielcy włodarze tego miasta powinni zac...
  • Na stronie "Góry Jerzego" czerwoną czcionką podano kwotę wynagrodzenia mowego Burmistrza Miasteczka Śląskiego. Sprawdziłem w BIP Urzędu Miejskiego kwotę wynagrodzenia poprzedniego Burmistrza i wyszło mi tyle samo... Z czego tu robić sensację???
  • KAMPANIA WYBORCZA W MIASTECZKU ŚLĄSKIM !!! Dosłownie kilkadziesiąt godzin temu w Miasteczku Śl. dał się odczuć pierwszy wyraźny powiew nadchodzących, zbliżających się wyborów samorządowych. Oto po nie tak dawno powołanej do życia organizacji młodzieżowej pod szyldem „ STOWARZYSZENIE GÓRY JERZEGO”(jak przysłowiowe grzyby po deszczu) zawiązuje się w Miasteczku Śl. jakieś nowe MONSTRUM, które zaczyna swą działalność od publikowania ulotek tytułując je „WYDANIE PODZ...
  • Video Irys z Miasteczka Śl - chodzi mi o videofilmowanie wesela - prosze o opinie !!
  • jak w temacie
  • Gdzie to było dokładnie ? wiadomosci.onet.pl/1455475,11,item.html
  • Jakie firmy udostepniają internet w Miasteczku i u kogo najlepiej?
  • Witam, chciałabym aby ktoś na forum podzielił się swoimi opiniami na temat tego kursu...Zwasze wsiadam w Miasteczku Śląskim na rynku, zaznaczam (że jest to 2 przystanek od pętli)i poprostu nigdy nie ma miejsca...Sytuacja jest o tyle denerwująca, że pokonując ileś przystanków stoi się w tak zatłoczonym autobusie, że nie trzeba się trzymać, a kierowca i tak wpuszcze pasażerów na kolejnych przystankach. Nie można ani wsiąść, ani wysiąść z 614...Czy ten autobus przynajmniej rano kiedy większość l...
  • Jak myślicie - czy Miasteczko zyskało na "rozwodzie" z Tarnowskimi? L.
  • miasteczko śląskie.
  • Jestem ciekawy na jakiej podstawie(w oparciu o jaki paragraf KODEKSU PRAWA KARNEGO)pracownicy Posterunku Policji w Miasteczku Śląskim udzielają (udostępniają)członkom Stowarzyszenia Góry Jerzego informacji odnośnie różnych spraw(wykroczeń)popełnionych przez mieszkańców Miasteczka Śl.-które to sprawy są na etapie "dochodzeń" prowadzonych przez miejscowy Posterunek Policji w stosunku do osób podejrzanych o popełnienie różnych wykroczeń.Każdy,kto będzie miał możliwość i ochotę zajrzen...
  • Jechałem tą droga i wszystkie drzewa od Lasowic aż do Żyglinka są ponumerowane jest ich ponad 100.Czyżby do wycinki ??? a może w końcu ktoś się wezmie za tę droge bo dziury , że a z strach jechać a latem przy zalewie totalny bałagan ze zaparkowanymi przy tej drodze autami.Ktoś coś wie ??/
  • Może zainteresuje mieszkańców Tarnowskich Gór co się dzieje w Miasteczku. Wczoraj, to jest 15 sierpnia, zwolennicy ks. Dewora nie wpuścili po raz kolejny księży do kościoła. Z tego powodu Msza św. o godz. 19.00 nie mogła się odbyć. Tym razem ludzie, reszta parafian, nie wytrzymała i przyszła pod kościół żeby sprzeciwić się zachowaniu Deworian. Pojawił się nawet Stanisław Wieczorek, burmistrz miasta, który wraz z innymi wiernymi próbował wpierw nie wpuścić Deworian do zachrystii, a nastę...
  • Wiecie co Tarnowskie Góry to wedłóg mnie fajne miasteczko, ja nie jestem stąd bo mieszkam teraz w Bytomiu u cioci ale jak jadąc do Lublińca przejeżdżałem przez Tarnowskie Góry to nawet sa fajne takie spokojne mi sie podoba to miasteczko!!! Pozdro. dla ludzi z tarn. Gór.
  • Chciałbym sie podzielić moimi spostrzeżeniami na tema tej przychodni która mieści się w Miasteczku Ślaskim... Z moich informacji wynika że rejestracja odbywa się telefonicznie od godz.7:00,wiec postanowiłem sie zarejestrować. Próby dodzwonienia się o tej godz.graniczyły z cudem!!!,po 40 min. udało się,Pani która odebrała tel. niegrzecznym tonem poinformowała mnie że już jest komplet i nie zostanę zarejestrowany,mam dzwonić lub przyjść jutro rano bo rejestrują na bieżąco. Taka sytuacja...
  • Może ktoś wie co budują koło Maratonu w Miasteczku ?
  • Co prawda już od dawna nie pracuje w tym zakładzie jednak interesuje mnie co się w nim dzieje. Nie chce siać plotek ale podobno jest nowy prezes tego zakładu,z pogłosek Huta znowu chyli się ku upadkowi,czy ktoś słyszał coś na ten temat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się