miasteczko

(22 wyniki)
  • chcialbym sie dowiedzic, czy jest ktos zaiteresowany prywatnym przedszoklem dla swojego malucha w rejonie miasteczka wilanów
  • Cześć ! Pomińmy słabą infrastrukturę, brak sklepów, szkół, dróg. Powiedzcie, proszę, jak się na co dzień żyje w MW? Czy sąsiedzi to "zwykłe", sympatyczne osoby, czy "ęą", zwane gdzie-niegdzie Warszawką. Tak, tak, wiem, że nie da się tego uogólnić, ale chodzi mi o Waszą impresję. Czy wzywają straż miejską, gdy dziecko głośniej tupnie w podłogę, czy zatrzymują swoje Q7 na przejściu, żeby przpuścić matkę z dzieckiem etc etc ... ;-) serdecznie pozdrawiam!
  • Wygląda ładnie tylko w folderach. Miasteczko Wilanów miało być drugim Żoliborzem: pełne zieleni, nasycone usługami i sklepami, ze znakomitą komunikacją. Zamiast tego na Polach Wilanowskich pnie się w górę ekskluzywne blokowisko. www.tvnwarszawa.pl/-1,1621255,wiadomosc.html
  • Pomimo wszelkich niedoskonałości osiedle jest ładne. Ursynów też był kiedyś betonową sypialnią bez żadnej infrastruktury handlowo - usługowej. Żadnych walorów estetycznych nigdy jednak nie posiadał i nic już się tam w tej kwestii nie zmieni.
  • Wyglada na to, ze to z powodu Euro2012? Jak tam sie bedzie mieszkac bez dobrej komunikacji, bez szkol i zlobkow?
  • Witam, w swoich poszukiwaniach mieszkania dotarlam na miasteczko. zaoferowano mi fajne mieszkanie w bloku budowanym przez PKO w 2006 roku (pierwsze bloki od alei). zanim jednak podejme decyzje chcialabym dowiedziec sie jak wygladaja stawki czynszowe w tym miejscu? Ktos z Was moze tam mieszka, albo ma znajomych i orientuje sie jaka jest cena za mkw (chocby w przyblizeniu).?
  • Nazwy ulic w MW mają chyba rekompensować przepłacone mieszkania na odludziu :)
  • Niech wam deweloper szkoły buduje. Kupił ziemie hurtem, teraz zarabia na odsprzedawaniu jej gminie pod szkołę? Jak bym był burmistrzem to bym nie kupił, niech deweloper przekaże działkę za darmo, odbije sobie na wzroście cen mieszkań (bo szkoła, przedszkole będzie w pobliżu). Mogły dzieci z Ursynowa jeździć do szkoły do Grabowa w latach 80-tych, mogą i wasze...
  • Zastanawiamy się nad kupnem mieszkania w Miasteczku Wilanów. Teraz jest tam jeden wielki plac budowy. Mieszkałam w tych okolicach wiele lat z rodzicami, potem przeniosłam się do Centrum,którego mam dośc ( hałas ,tłok, brak miejsca do parkowania itp.). W niektórych oddanych blokach juz ktoś mieszka. Czy rzeczywiście jest tak fatalnie z wyjazdem, korkami na Ul. Klimczaka, brakiem sklepów? Moje dzieci kończą podstawówkę, i tak pewnie by dojeżdżały do szkoły. Jeśli na forum zaglądają mis...
  • Ciekawe, jak będzie z dojazdem. Do tych biurowców da się dojechać wyłącznie samochodem, a drogi w Miasteczku Wilanów są takie sobie.
  • Jak myslicie co sie bedzie dzialo na drogach dojazdowych do Centrum, gdy powstanie i zaludni sie Miasteczko Wilanow? A w ogole jak Wam sie ten projekt podoba?
  • KUBUŚ to Ja kurka wodna,a wogóle dziś gył fajny koncert w parku Słowińskiego,kto był??????Pozdrowienia dla subkultur...
  • Myślę o kupnie mieszkania od Bouygues Immobilier,osiedle la lumiere.Oferta tego developera brzmi sensownie,projekt osiedla wyglada sensownie..Cena jak w innych inwestycjach w Wawie.Osiedle bedzie niedaleko Al.Wilanowskiej..i tu pojawia sie pytanie:jak bedzie wygladala Wilanowska za kilka lat? Trzypasmowa? Czy ktos wie? A moze ktos ma dokladniejsza mape miasteczka wilanow niz ta na stronach www.miasteczko-wilanow.pl Co w ogole sadzicie o inwestycji BI? Czy ktos juz cos kupil na tym ...
  • A mówiłem wam , nie wybierajcie bufetowej . Otoczona sprzątaczkami , kuchcikami i innymi pomocami kuchennymi MA MIESZKAŃCÓW W D.... . Urzędas , im bardziej dopieka mieszkańcom , tym bardziej jest w cenie . Zapomnieli , że to oni są dla ludzi , a nie na odwrót .
  • A coz to za nowe obyczaje? zarzad dzielnicy goscil u prezesa Prokomu. Czy zarzad dzielnicy ma sprawe do Krauzego, czy Krauze do dzielnicy? Oligarcha wzywa na dywanik dyrektora dzielnicy!
  • Od kiedy w Wilanowie jest ZAJEZDNIA autobusowa? Pętla, a zajezdnia to nie to samo... :|
  • No to za 10 lat będzie sie tam całkiem przyjemnie mieszkało...
  • Wkrotce maja sie(o ile juz sie nie rozpoczley)prace przy tym przedsiewzieciu. Z uwagi na skale,rozmach i prestiz bedzie to inwestycja bez precedensu,dzieki ktorej Wilanow,a razem z nim Mokotow stana sie slawne na caly swiat.
  • "Miasteczko Wilanów - zespół domów, w których zamieszkać może nawet 50 tys. ludzi - cierpi na niedobór przestrzeni handlowej. Po byle bułki trzeba jechać samochodem." A słyszeliście kiedyś o usługach w parterach budynków? Dziękujcie teraz całej wesołej gromadzie urzędników, urbanistów i architektów, którzy tą idiotyczną dzielnicę projektowali - bez infrastruktury, bez wystarczającego miejsca dla usług i handlu oraz bez transportu publicznego. Za to architektoniczny potwór megakości...
  • Czy ktoś wie czy będzie zbudowane przedłużenie Ciszewskiego łączące Ursynów z Miasteczkiem Wilanów? W planach jest juz od lat 80, co nawet widać w terenie, bo przeciez Ciszewskiego nagle urywa się na skarpie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się