mieszkanie

(385 wyników)
  • no właśnie, gdzie bedziecie mieszkac? w wynajmowanym mieszkaniu? z tesciami? "budujecie sie"? mieszkanie własnosciowe? a moze jeszcze co innego? mi rodzice obiecali przepisac przed jeszcze slubem 3-pokojowe mieszkanie w 50 tys.miescie, 60 m2, 3 pokoje, duzy przedpokoj i balkon bardzo sie ciesze, ze mamy taka komfortowa sytuacje, bo nie chciałabym mieszkac ani z tesciami ani z moimi rodzicami, jakbym musiala to bym mieszkała, ale bardzo się cieszę ze nie musze :) a jak tam u Was?
  • Co sie zmienia po ślubie, kiedy przed slubem mieszkało sie razem? We wrzesniu wychodze za mąż, razem mieszkamy już prawie trzy lata i stąd moje pytanie co sie zmienia w życiu takich dziewcząt jak ja. Przyznam ze moje wczesniejsze podejscie do małzeństwa było na "NIE", ale kiedy poznałam Wojtka i nasza znajomość rozkwitła, to także moje zdanie sie zmieniło ;-). POZDRAWIAM
  • Witam, Proszę o radę/poradę w następującej kwestii: udzielenia błogosławieństwa przez obojga rodziców w domu/mieszkaniu przyszłej pary młodej. Z moją narzeczoną mieszkamy we własnym mieszkaniu ok. 3 lat i traktujemy go prawie jak dom rodzinny, z którego chcielibyśmy wspólnie „wychodzić” do ceremonii zaślubin. Wiem, że obyczaj mówi, aby każde z młodych wychodziło z własnych domów rodzinnych – i już sam nie wiem, czy nasz pomysł jest dobry? czy też to LIPA! ...
  • Czy któraś z Was będzie po ślubie albo już teraz mieszka z babcią/ dziadkiem? Mam do wyboru: albo kapitalny remont mieszkania starszej osoby i późniejsze wspólne zamieszkiwanie albo kupno własnego M niestety w dużej mierze na kredyt. Jak Wam się układa? Czy różnice międzypokoleniowe nie są zbyt duże? Na 3 pary mieszkające z babcią tylko jedna nie narzeka. Podzielcie się własnymi doświadczeniami. Z góry dzięki!
  • Kochane bardzo prosze o Wasze opinie. Wiem ze taki watek juz byl ale moja sytuacja jest jakby troche indywidualna. Rodzice mojego N maja duzy 3 pietrowy dom z czego na kazdym pietrze jest kuchnia, lazienka 3 pokoje salon i jadalnia.Jest troche jak w bloku-klatka schodowa i na kazdym pietrze jedno mieszkanie. Zawsze mieszkali na "poddaszu" ale teraz ze wzgledu na wiek maja zamiar przeniesc sie na parter. Zaproponowali nam mieszkanie na poddaszu. No i teraz sie zaczyna problem co zro...
  • Narzeczony kupuje mieszkanie ok rok-dwa przed ślubem. 1/3 ceny mieszkania dostal od rodziców,reszta-kredyt hipoteczny. Przez najblizsze 2 lata bedzie splacal kredyt sam + jego rodzice. Ja musze w tym czasie "zbierać" na wesele.Po ślubie bedziemy juz splacac kredyt(rozłożony na 30 lat) razem. Nie zamierzamy spisywać intercyzy. Czyją własnością wg prawa bedzie kiedys to mieszkanie? Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Jak rozwiązałyście z narzeczonym ten problem?
  • witam,co jest tak naprawde grzechem samo mieszkanie ze soba czy seks? Czy ktos jak mieszka tylko razem to juz jest grzech?
  • Przepraszam, że wchodzę tu jako intruz (nie planuję bynajmniej ślubu, wzięłam go wiele ile lat temu...),ale może tutaj mi ktoś poradzi. Nasi znajomi mieszkają na Wyspach, raczej już na stałe. Teraz biora ślub w Polsce i jesteśmy zaproszeni na wesele. Jak rozwiązać sprawę podarunku? Dać pieniądze? Przecież jak sobie to na funty przeliczą, to śmiech na sali... A z kolei jeśli podostają prezenty, to się z tym do samolotu nie zapakują. Zresztą, nie mam pojęcia, jaki prezent miałab...
  • Pytam nie bez przyczyny, bo ja do mojego N wprowadzam się od lipca, ślub dopiero 29.09 więc będziemy mieć czas trochę się do wspólnego życia przyzwyczaić:)wprawdzie często u Niego bywam, ale teraz to już będzie tak oficjalnie i całym moim bagażem,jutro zaczynamy mały remoncik..jestem i podekscytowana i trochę przerażona, a i tak uważam, że do najmłodszych tu obecnych forumek nie należę a mam lęki 20- latki:)
  • czy jesli ksiadz nie udzieli rozgrzeszenia np.z powodu takiego ze narzeczeni mieszkaja razem, to podpisze kartkę? jak to bylo u was dziewczyny? ja jestem przed spowiedzia i zastanawiam sie jak z ksiedzem rozmawiac, jesli np.nie udzieli mi rozgrzeszenia, moze pojsc do proboszcza, zeby zaliczyl tylko jedna spowiedz tuz przed slubem? swoja droga to troche nie rozumiem tego grzechu - przeciez nie cudzoloze, to nie jest obcy facet ale moj narzeczony, on tez z inna nie sypia, wiec gdzie tu c...
  • cześć dziewczyny, pojawił nam się wczoraj problem i może jesteście w stanie pomóc/pocieszyć (bo ja ciągle się przygotowaniami załamuję). A może same jakoś to rozwiązałyście? Mieszkamy razem od roku (i jesteśmy razem zameldowani, czyli mamy wspólną parafię) i gdy w tym roku gdy chodził ksiądz po kolędzie przyjęliśmy go i (chcąc być szczerym) przyznaliśmy się że mieszkamy razem ale że planujemy ślub na maj. Ksiądz założył nam "kartę" i tu zaczyna się problem. Gdybyśmy wiedzieli, że ...
  • Niedługo wychodzę za mąż. Moi rodzice, aby ułatwić nam start w życie (bo sami nie mieli łatwego i wiedzą jak to jest) kupili nam mieszkanie. Problem w tym, że moj N. zapiera sie, że nie będzie tam mieszkał, bo on chce mieszkać na swoim i nie chce zeby mu poźniej ktos wypomnial,że mu cos dał.Te swoje mojego N. to komunalna (czyli nieprywatna) kawalerka w kamienicy bez łazienki z patologiznymi sąsiadami(jedyny plus tego meiszkania to swietne położenie w centrum miasta).Moj N. chce j...
  • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=46706899
  • jak tak czytam wypowiedzi to wynika z tego że większość z was mieszka już ze swoim N. we własnym mieszkanku albo jest w trakcie budowy. i tak troche to dołujące bo my pewnie zaczniemy coś wynajmować bo nie łapiemy się jeszcze na kredyt, a z teściami nie chcemy mieszkać!jak jest u was???pozdr
  • Jak to będzie wygladało u Was?
  • moj narzeczony, za 3 miesiace maz, kupil w marcu br. mieszkanie. Mieszkamy tam razem. Jego rodzice zapowiedzieli, ze po slubie przepisza 50% M na mnie, tylko tam dumam, ze jakby kiedykolwiek doszlo do rozwodu..to jednak to mieszkanie jest jego wlasnoscia zakupiona przed slubem...pytam bo, jestem istota myslaca realnie, a nie chcialabym wyladowac z dziecmi na przyslowiowym bruku...poradzcie
  • Witam!!! Moze mialyscie podobne problemy,dlatego prosze o rade. Wczoraj poszlismy do ksiedza zapisac sie na nauki przedmalzenskie.Ksiadz zapytal sie o mieszkanie razem,a my mieszkamy razem od 2 lat i bardzo powaznym tonem stwierdzil,ze to zycie w grzechu trzeba naprawic.Nagle mamy zamieszkac oddzielnie(wspomne,ze mieszkamy za granica). Ja nie widze nic zlego w mieszkaniu razem,skoro chcemy byc razem i planujemy slub,ale jak to wytlumaczyc ksiedzu.Moze macie jakies rady...
  • mam pytanie,co robia pary ktore mieszkaja ze soba przed slubem?troche glupio wychodzic wspolnie z jednego domu do Kosciola na wlasny slub:)niestety moj dom rodzinny jest w trakcie remontu i na razie mieszkam z nareczonym.chcialalbym jednak aby tradycji stalo sie zadosc i zeby narzeczony zobaczyl mnie w sukni dopiero w Kosciele.
  • z rodzicami? sami? wlasne M? wynajem?
  • Dziewczyny mam pytanie. Czy będąc w narzeczeństwie kupujecie mieszkanie, bądź kupiłyście. Jak to u was wyglądało? Czy braliście kredyt na pół, czy też jedna osoba. Jak z własnością? Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się