Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      mieszkanie

mieszkanie

(1087 wyników)
    • Czy ktoś mógłby udzielić mi wskazówek na ten temat. Jakichkolwiek, każda pomoc mnie interesuje
    • Bardzo prosze o informację, bo całkowicie się nie orientuję, ile może kosztować pomalowanie mieszkania. Całe mieszkanie ma 50 m2 , ale napewno tej powierzchni bedzie mniej bo tam gdzie stoją meble pod sufit napewno nie będziemy ich odsuwać. Mieszkanie jest dość nowe, więc to tylko kwestia odświeżenia, no i powiedzmy otynkowania czy jak to się zwie, tak gdzie syn zrobił dziury:-) Jesteśmy z Warszawy.Aha, i odpada łazienka , bo tam mamy płytki. Z góry dziękuję za odpowiedź.
    • Witam serdecznie:) nie dlugo odbieramy z zona swoje mieszkanie. Mieszkanie ma 65 m. Chciałbym sie dowiedzieć ile może kosztować wykończenie takiego mieszkania. Mieszkania oddane bedzie w stanie deweloperskim. To są dwie oddzielne sypialnie po okolo 10m, łazienke 7m, przedpokój okolo 7m oraz aneks kucheny otwarty z salonem 28m. Czy któs z forumowiczów ostatnio wykańczał takie mieszkanie?? Jak tak to proszę napisac ile orientacyjne wydał na takie mieszkanie. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
    • Mam na oku mieszkanie w kamienicy 84 m2 na II piętrze (jeszcze nie podpisałam umowy przedwstępnej). Kamienica nieocieplona rok budowy ok 1940. Strych nad mieszkaniem i klatka schodowa sa nieogrzewane. Okna i drzwi na klatce sa nowe. W mieszkaniu wszystkie okna i drzwi na klatke sa nowe (plastiki). W tej chwili jest tam ogrzewanie elektryczne na piece akumulacyjne. W kuchni i łazience jest ogrzewanie podłogowe elektryczne, do tego jest bojler 80l. w łazience na prąd (prysznic). Mieszkanie jes...
    • witam! za jakiś czas będę odbierać nowe mieszkanie i chcę je wykończyć możliwie jak najtaniej. łazienka i kuchnia będzie w kafelkach, pozostałe pokoje panele. oczywiście pozostała reszta do kupienia tj. całe wyposażenie agd i meble. gdzie Wy kupywaliście płytki, panele, meble itp. w miarę dobrej jakości i niedrogo.poradźcie.
    • Przede mna nie lada wyzwanie i spać po nocach nie moge :P Zastanawiam sie jak urzadzic mieszkanko, 4 pokoje, salon, kuchnia, lazienka, wszystko od podstaw. Jestem na etapie gromadzenia pomyslow stad tez ten watek bo licze na jakies inspirujace wskazowki zwlaszcza od osob ktore maja to juz za soba :) Na razie ciezko mi sie zdecydowac na jakas konkretna strategie wiec generalnie jestem otwarta na wszelkie wskazowki i przemyslenia :)
    • Nigdy nie widziałam prusaka, aż tu nagle pojawiły się u nas w mieszaniu. Blok 11 piętrowy, zsyp śmieci na każdym piętrze. Zaczęłam walkę jakiś czas temu, zaczęłam od spryskania całej kuchni bo tam sie tylko pojawiaja w okolicach zlewu i kuchni. Niestety to obrzydliwstwo sie nieźle rozmnaza bo zaobserwowałam młode osobniki. Teraz kupiłam cos w makro, jakiś żel. Może zna ktoś skuteczny sposób na ich likwidację. Zaznaczam mamy małe dziecko i nie mozemy się wyprowadzić żeby spryskać...
    • Witam serdecznie,już niedługo stanę się posiadaczką własnego „M” ,składającego się Z 3 pokoi, w tym jednego z aneksem kuchennym. Łączny metraż mieszkania to 59 m2.Stan deweloperski bez ulepszeń, czyli w zasadzie nie będzie nic :)Pokoje mają po około 10 m, łazienka 5 m, garderoba też około 5 m i pokój z aneksem około 20 m. To będzie moje pierwsze mieszkanie, które będziemy z mężem urządzać od podstaw, nasze poprzednie było kupione z rynku wtórnego i było w dużej mierze już urządz...
    • Witam, trzy miesiące temu rodzice kupili mi mieszkania (czteropiętrowy budynek z 2002 roku). Niestety okazało się, że zakupione mieszkanie jest strasznie głośne. Nerwowo się już wykańczam, gdyż wszystko w nim słychać. Szczególnie uciążliwi są sąsiedzi z góry. Mają 2 dzieci (~ 3/4 latka ) i brak dywanów na podłodze. Dzień w dzień muszę wysłuchiwać porannych krzyków i płaczu a po powrocie z pracy mam w zestawie tupanie i bieganie w te i z powrotem. Bieganie jest nie do zniesienia, tak się t...
    • Witam, mieszkamy od niedawna w parterowym mieszkaniu, bez balkonu w bloku z lat 50 w dużym mieście. Jak Waszym zdaniem najlepiej zabezpieczyć mieszkanie przed włamaniem nie wydając fortuny? Wszyscy "parterowi" mają kraty w oknach. Ja nie mam do nich przekonania, ale również nie mam żadnej wiedzy, czy dostępu statystyk dotyczących ich skuteczności. Myśleliśmy o oknach antywłamaniowych wyższej klasy np WK-4, czy WK-5. Ktoś ma doświadczenie z takimi oknami? Ile takie kosztują (z atestem)? Sp...
    • Witam Potrzebuje fachowej rady przymierzam się do kapitalnego remontu mieszkania już 2 Ale samemu i bez słuchania głupich rad które wogule nie pomogły poprzednio. Wyszła mi straszliwa wilgoć w mieszkaniu w każdym pomieszczeniu. Z jednej strony to ojciec przykręcał grzejniki by oszczędzać na gazie i było Zadko co wietrzone, ale pomijam już to bo przez pierwsze miesiące było ostro grzane i wilgoć tez była pomału bo pomału wychodziła ale była nie były skuwane żadne ściany tylko farba i nakładana...
    • Witam, Myślę o kupnie mieszkania do remontu. Jest tanie w porównaniu do innych mieszkań a ja mam w swojej rodzinie osoby, które na budowlance się znaja i które za robociznę nie wezmą ani grosza- czyli jest to koszt materiałów. Do zmiany jest w sumie... wszystko: - powiększenie okna - przeniesienie kuchni ( czyli tych wszytskich rur) w inne miejsce mieszkania - przeróbka ogrzewania elektrycznego na inne - wstawienie kilku ścian - łazienka cała do roboty + wykonczenie mieszkania ...
    • no, jakbym czytał scenariusz do programu Surviving game. Mieszkam w domu na przedmieściach Wrocławia, do wielkiego centrum handlowego mam rzut beretem bez przedzierania się przez korki, bo takie centra zwykle powstają na przedmieściach, żadne wiatry nie hulają mi wokół domu niczym w porze huraganów na Florydzie (zjawisko zwykłe za to dla mieszkańców blokowiska przy Krynickiej), w zimie nie przedzieram się przez zwały śniegu i lodu niczym Inuita na dalekich rubieżach północnej Ameryki- trochę...
    • Chciałabym prosić o pomoc, rozważamy wspólnie z mężem kupno mieszkania, oglądaliśmy różne oferty, ale ze względu na lokalizację i parę innych rzeeczy najbardziej odpowiadałaby nam opcja połączenia dwóch mieszkań w jedno, deweloper daje taką możliwość, ale chciałabym prosić aby ktoś kto może zna się trochę na takich rzeczych spojrzał na to swoim okiem i powiedział czy - jest to możliwe? - czy ma to tutaj sens? Jeśli tak to ile pokoi dałoby rade z tego wycisnąć - nam zalezy na 4 i na tym żeby m...
    • Witam serdecznie drogich forumowiczów i zwracam się do Was po pomoc. Znalazłem się w sytuacji, którą młody kominiarz określił jako sytuację bez wyjścia. Mianowicie: mieszkam w kawalerce w bloku, który posiada ciepło dostarczane z miejskiej ciepłowni. Niestety, blok został wybudowany obok poniemieckiego budynku, którego mieszkańcy palą węglem, groszkiem i gazem. Codziennie walczę ze smrodem dymu. Smród jest na tyle niewygodny, że potrafi w nocy obudzić. Od momentu wprowadzenia się tutaj, choru...
    • Krótko mówiąc zwracam się do Was, forumowiczów z prośbą o podsunięcie jakiegoś ciekawego pomysłu na stworzenie sufitu podwieszanego. Nie mam żadnej koncepcji, ani jakiś szczególnych wymagań. No może jedynie to, iż preferujemy "styl minimalistyczny". Pod linkiem jest rzut mieszkania, może jak ktoś będzie miał chęć to coś podpowie itd. Chodzi mi o cały salon z aneksem i korytarzem, a także o sypialnie. Pozdrawiam, DD
    • mam pytanie do znajacych sie na tym temacie: mieszkanie, w ktorym nikt nie mieszka od 5-ciu m-cy, mamy tam parkiet i podlogi warstwowe Karsh`a, mieszkanie ma zamkniete wszystkie okna, grzejemy umiarkowanie, niestety jednak podlogi bardzo sie rozeschly, wyglada to okropnie! co zrobic? do mieszkania jezdze co dwa/trzy dni, a czasem rzadzej :/ wiec mysle, ze jakikolwiek elektryczny nawilzacz nie wchodzi w gre, rozszczelnienie okna rowniez przy tych mrozach, ale boje sie co bedzie dalej? co robi...
    • Witam, czy ktos orientacyjnie moglby podac wysokosc miesiecznego rachunku za prad w mieszkaniu z boljlerem? tj. jedna osoba w mieszkaniu (swiatlo, komputer, telewizor, pralka itd) + podgrzewanie wody bojlerem elektrycznym ?? Z gory dziekuje.
    • Może znajdzie się tu ktoś, kto mi pomoże. Mam mieszkanie 30m2, (1 pokojowe) kilka bloków dalej mieszka kobieta, która chce się zamienić na mieszkanie, za dopłatą z mojej strony. Jej mieszkanie, to 44m2. Oczekuje dopłaty w wysokości 70.000zł. Mieszkania są w Krakowie. W moim bloku (wieżowiec) jest winda, zsyp, wymieniona instalacja elektryczna wraz z licznikami na klatce schodowej, w mieszkaniu nowa elektryka, ogrzewanie podłogowe w kuchni, nowe okna, drzwi antywłamaniowe, mieszkanie nal...
    • Zwracam się do tych, którzy wykańczali mieszkanie, bądz ekip budowlano-remontowych. Ile może wynosić sama robocizna wykończenia mieszkania w stanie deweloperskim przez wynajętą ekipę w rozsądnej cenie, mieszkanie 47m2(gładz gisowa na ścianie juz jest). 1.Łazienka (4,3m2)- połozenie płytek na ścianie i podłodze, montaż wc,umywalka, prysznic, montaż drzwi 2.Przedpokoj (7,4m2) - panele, malowanie ścian 3.Kuchnia (6,93m2) - malowanie, montaż parapetu, połozenie paneli/lub/płytek na podło...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się