Forum Regionalne Dolnośląskie Wałbrzych
ZMIEŃ
      mieszkanie

mieszkanie

(301 wyników)
    • swidnica24.pl/katastrofa-w-mieszkaniowce/ Katastrofa w Świdnicy sama prezydent Świdnicy mówi że mieszka się tam tragicznie Warunki w jakich żyją mieszkańcy Świdnicy są fatalne odbiegają od norm XXI wieku Mieszkania w Świdnicy są zdewastowane ludzie żyją jak w średniowieczu bez łazienek bez toalet a większość budynków nadaje się do wyburzenia W mieście brakuje mieszkań socjalnych a kolejka jest długa Ludzie w Świdnicy masowo nie płacą czynszów za mieszkania Dług w mies...
    • W mojej okolicy stoi puste mieszkanie, gdyż osoba, która mieszkała tam wcześniej zmarła. Czy jest możliwość aby przejąć to mieszkanie legalnie? I jak to ewentualnie zrobić?
    • Czy ktoś się orientuje ile jest wszystkich mieszkań na podzamczu?
    • Witam poszukuję kogoś do ogarnięcia mieszkania małe sprzątanie itp. Nie mam po prostu czasu na sprzątanie ( za dużo pracy) i rzadko bywam w domu. Proszę o normalne podpowiedzi na mail morfeusz2122@wp.pl Pozdrawiam
    • bip.um-walbrzych.dolnyslask.pl/dokument.php?iddok=7844&idmp=390&r=r Chcę wziąść taki lokal ale muszę go chyba wcześniej wyremontować, proszę o pomoc i dobre rady. Pan Szełemej mówił coś o pożyczkach na remont. Proszę o odpowiedź czy mi miasto poręczy kredyt, ktoś z Państwa już się starał?
    • Ludzie, weszło już w Wałbrzychu, że można taniej kupić mieszkanie do remontu? A jak to jest z tymi co dostali mieszkanie wcześniej, wyremontowali, czy teraz też mogą kupić taniej?
    • Witam, czy ktoś mieszka na poddaszu w nowych blokach (kilkuletnich) i mógłby mi powiedzieć SZCZERZE o minusach takiego mieszkania (o plusach także ;) )? Ogólnie wiadomo, ze mieszkania na ostatnim pietrze z reguły są zimne zimą i gorące - latem. Ale chyba tak jest/ było w starych adoptowanych strychach. A jak jest w nowych budynkach, tych kilkuletnich, gdzie mieszkania sa zazwyczaj dwupoziomowe. Czy warte sa swej ceny, czy nie. Czy ciepło też ucieka górą, czy jest zimno od dachu, czy sa bezp...
    • czy tak mają wygląda oferowane przez miasto mieszkania do wykupu za 1% ??? www.youtube.com/watch?v=0P3KWvD0-x4&feature=channel_video_title komu się w ogóle opłaca będzie remontowanie takich ruder!! a mieli wyjsc mlodym ludziom na przeciw. Przepraszam bardzo ale wole wziasc kredyt i kupic mieszkanie w nowym budownictwie, a nie w slamsach!
    • Zamienię mieszkanie na Sobięcinie pokój z kuchnią 47m2,na przeciw galerii Victoria.Mieszkanie na trzecim pietrze w w budynku czteropiętrowym,wymienione nowe okna plastikowe i drzwi anty włamaniowe.Zamienię na mieszkanie w nowym budownictwie z niewielką spłata zadłużenia
    • Witam, w Wałbrzychu połowa budynków ma mieszkania z toaleta na polpietrze, na pewno jest wiele osób na forum, które adaptowały łazienke z toaletą w mieszkaniu. Chcialabym sie dowiedziec ile mniej wiecej taka operacja Was kosztowala?
    • slyszalam ,ze mozna zawrzec umowe najmu mieszkania z wtbs-em,czy ktos mieszka na takim mieszkaniu? prosze o imformacje jak dokladnie wyglada taki wynajem i jak to sie przedstawia cenowo
    • Witam, zlecę remont / cik mieszkania ( 2 pokoje +kuchnia- stare budownictwo, wysokość 2,5m ) a dokładnie: gładzie na ścianach i suficie wraz z malowaniem. Ile to będzie kosztować ?? Dzięki [u]za konkretne odpowiedzi[/u] wiem że ostateczną cenę ustalić trzeba będzie podczas oględzin , ale chcę się przygotować finansowo -- dlatego pytam.
    • Witam Chciałbym sprzedać mieszkanie - czy ktoś wie jaka agencja nieruchomości potrafiłaby to zrobić w profesjonalny sposób i dosyć szybko. Widziałem ogłoszenia Partnera ale brak mi na ten temat na razie wiedzy. Może ktoś sprzedawał mieszkanie i mógłby się podzielić opiniami lub podać jakiś skuteczny sposób (lepiej samemu poprzez ogłoszenia czy właśnie przez agencje) Prosiłbym o wyważone odpowiedzi
    • Czy jest choc mała nadzieja,ze uwolnia mieszkania z zasobów gminy po wyborach? To nie jest sprawiedliwe,pan prezydent onego czasu wyznaczyl czesc budynków i nie pytal nikt,czy my mieszkancy tych budynkow zgadzamy sie na to.Z takim mieszkaniem nic nie mozna zrobic. Chce wykupic-nie, chce zamienic-nie ma chetnych na takie mieszkanie.Nie znam sie na prawie i przepisach,ale czy mozna cos zrobic w tej sprawie,cos oczekiwac?Moze jakies petycje?
    • moze ktos napisac czy mam szanse dostac mieszkanie do remontu od miasta?jestem osoba bezrobotna -pracuje na czarno,mam 3 letnie dziecko,zona równierz jest osoba bezrobotna,moi tesciowie maja mieszkanie 2pokojowe sa emerytami a moi rodzice maja mieszkanie 3 pokojowe i sa na rencie-nie chcemy mieszkac z rodzicami czy mamy szanse na taki lokal?dziekuje za normalne odpowiedzi-pozdrawiam
    • mam to "nieszczęście' znać kilkiu meneli.Pijaków ,co stoją całymi dniami gdzieś pod sklepem ,czy gdzieś .No i cóż mi oni opowiadają ? a to ,ze dostali własnie nowe mieszkanka ,czyściutkie wyremontowane .No tak .Trzeba być alkoholikiem ,degeneratem ,aby dostać mieszkanko i rentę ,no chociażby socjalną ,wprawdzie niską ,ale dostają bez mrugnięcia . jeden to nawet odmówił mieszkania bo mu coś tam nie pasowało ,i dostał inne -lepsze dla niego.No i co? Co wy na to ? ilu z was wynaj...
    • szukam informacji nt firmy walesta ze świebodzic. zastanawiam się nad wynajęciem u nich mieszkania, ale umowa najmu jest dość niejasno sformułowana. wiecie może od jak dawna prowadzą wynajem? czy do tej pory nie robili jakichś przekrętów? jak wygląda kwestia zwrotu kaucji za mieszkanie? z góry dzięki za pomoc :)
    • witam, proszę o opinie nt. sprzedaży mieszkań przez firmę WALESTA w Świebodzicach, cży ktoś może wie coś o tej firmie?
    • szukam od dawna mieszkanka do wynajecia reaguje na każde ogłoszenie w prasie , internecie itp wniosek .... ceny jak we wrocku , mieszkania wymagajace remontu , a jesli juz jest jakies fajne to zwyczajnie mnie na nie nie stać. Ostatnio oglądałam suterene wilgoc az biła w nos grzyb na scianach a facet chce kaucje pytam za co ??? co jest z tym walbrzychem ze takie ceny ?
    • Witam, czy ktoś z Was mógłby podpowiedzieć, jak w praktyce wygląda sprawa przydziału mieszkań komunalnych w Wałbrzychu? Czytam w internecie na ten temat, ale chciałabym wiedzieć, jakimi kryteriami kieruje się nasza gmina? Jakiej wysokości dochód trzeba przedstawić? Jaka powinna być sytuacja mieszkaniowa wnioskodawcy? Jaki czas oczekiwania na przydział? itp. Będę wdzięczna za wszelkie porady :-) Dziękuję i pozdrawiam Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się