mieszkanie

(298 wyników)
  • Witam. Zamierzam kupić mieszkanie na Bielanach, dobrze skomunikowane, w niedalekiej okolicy metra- tak, żeby można było dojść a nie jechać kilka przystanków. Nie znam Bielan, w zwiazku z tym proszę o radę jakie okolice, osiedla wziać pod uwagę. Najbardziej zależy mi na bezpieczeństwie. Dodam tylko, że myślę raczej o starych blokach ze względu na cenę. Jeśli ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć, to będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam.
  • Pytanie jak wyżej. Mam na myśli teren za bankiem BGZ na Broniewskiego 9E, w głąb osiedla. Czy polecilibyście okolicę dla kogoś, kto ceni spokój, a jednoczesnie bliskosć centrum?
  • Witam! Składamy z narzeczonym papiery aby dostać m na Bielanach. Czy ktoś się orientuje jak teraz to wygląda? Ile się czeka, gdzie przydzielają, no i komu? Dodam, że my mamy roczną córkę, tylko ja pracuję ponieważ narzeczony jest przewlekle chory, on ma meldunek w W-wie, ale jego rodzice nie pozwalają nam u nich mieszkać, ja nie pochodzę z W-wy, mam gdzie indziej meldunek, ale moi rodzice nie chcą mnie widzieć bo jestem panną z dzieckiem , zresztą tam jest 7 osób zameldowanych na 45 metrach :/
  • bo 35 m dla 6 osób to i tak za dużo według urzędu gminy bielany, komu w takim razie przyznają tym co wymyślają alkoholizm
  • Witam. Czy ktoś mieszka w budynku komunalnym przy ul. Sybilli 9 ??? Dostałam tam wskazanie lokalu i pragnę się dowiedzieć jak się tam mieszka. Mieszkanie jest z aneksem kuchennym i trochę mnie to przeraża. Proszę o jakieś informację. dziękuję
  • Chcę kupić mieszkanie w okolicach Przasnyskiej. Gdzie można znaleźć bezpośrednie oferty? W sieci same agencje... Odpada teren poprzemysłowy
  • Witam Zamierzam kupić mieszkanie 2 pokojowe na Bielanach (ewentualnie Bemowie). To które na razie wstępnie znalazłam znajduje się na ul.Encyklopedycznej ( rynek wtórny - nowe budownictwo). Bielan nie znam zupełnie, więc wielka prośba o radę do mieszkańców okolicy. Szukam mieszkania w spokojnej, cichej okolicy, z bliskim dostępem do Szkoły Podstawowej, przedszkola, komunikacji miejskiej, sklepów. Obecnie dzieci mam chore i na dłuższą objazdówkę po okolicy nie mogę sobie pozwolić. Jeśli ktoś m...
  • mam pyt co za spółdzielnia lub deweloper buduje ten budynek, jakie są ceny za metr2 mieszkania czy gdzieś można zobaczyć wizualizację ww inwestycji .....
  • Proszę o informację jaka jest procedura (jak to wygląda w praktyce) wykupu mieszkania, ile czasu to moze trwać i czy faktycznie urzędnicy mogą działać na szkodę najemcy - wydłużając czas, tak aby nie wykupić mieszkania jeszcze w tym roku, gdyz od 2013 roku wchodzą nowe przepisy i nie korzystne na najemców ?
  • Chce kupic mieszkanie na Zoliborzu. tak ok. 50 m2. Czy ktos z Forumowiczow moglby mi podpowiedziec jakie stawki za metr biezacy obowiazuja w tej chwili. Pisze z podparpacia wiec nie bardzo mam dostep do gazet warszawskich z ogloszeniami. A moze ktos poleci inna dzielnice byle nie Tarchomin czy Ursus. Myslalam tez o Ochocie ew. Woli. Doradzcie. Dzieki za info Ewa
  • Znalazłam mieszkanko na Kochanowskiego, które bardzo mi się podoba (okolice szkoły podstawowej nr 293 i przedszkola). Z chęcią już bym się na nie zdecydowała, ale powstrzymują mnie opinie na temat hałasu z lotniska Bemowo. W Internecie przeczytałam o 200 przelotach dziennie, o tym, że ktoś nie może spać w weekend, bo od rana huczy mu nad głową, o tym, że jest tak głośno, że nie można wykonywać pracy umysłowej, i że jest coraz gorzej. Proszę, napiszcie, jak to wygląda z Waszej perspektywy. Nie...
  • Rozważam kilka lokalizacji zakupu mieszkań, w tym na Żoliborzu na ul. Przasnyskiej - znalazłem co najmniej dwa mieszkania potencjalnie na sprzedaż. Chciałbym spytać, jak się mieszka w tej okolicy? Chodzi mi o czteropiętrowe bloki w kształcie podwójnych sześcianów. W ich sąsiedztwie jest jeszcze blok podłużny czteropiętrowy i nieopodal szkoła (przedszkole?). Generalnie nie ma dla mnie znaczenia bliskość szkoły o ile nie powoduje to po wakacjach problemów z palącymi papierosy uczniami itp. Ile...
  • Wyceniał może ktoś ostatnio mieszkanie na Rudzie? Moje mieszkanie - kawalerkę w 20-to piętrowcu - w XII.2008 wyceniono na 252K. Ciekawym ile może być warte obecnie ...
  • Zastanawiam się nad wynajęciem mieszkania w rejonie podanych ulic. Warto tam mieszkać? Jest to bezpieczna okolica?
  • Pan Ireneusz G wynajmuje mieszkania na Żoliborzu. Ceny są bardzo atrakcyjne, zatem ze znaleziem chętnych nie ma problemu. Bierze za 3-6 miesiące z góry, schodząc trochę z ceny ponieważ twierdzi, że przebywa za granicą i musi to załatwic szybko. Pokazuje akt notarialny mieszkania. Niestety nie jest właścicielem, jest również wynajmującym, po pobraniu pieniędzy znika, a za jakiś czas pojawiają się prawdziwi właściciele też oszukani. Zdarza się, że pan Ireneusz wynosi również meble z mieszkań. T...
  • Witam Was, Czy ktoś może w ostatnim czasie wykupował mieszkanie od Gminy na Bielanach (okol. osiedla Wrzeciono)? Dzwonię do urzędu, mogę wykupić mieszkanie, ale nie potrafią podać mi chociaż jakkolwiek przybliżonej kwoty tylko umówić się na wycenę. Ale ja nie wiem czy mnie w ogóle będzie na to stać..i czy mam po co płacić za wycenę i poruszać urzędników.. Nie wiem czy mam się liczyć z kwotą załóżmy 20 tys. czy 80 tysięcy ...( 80% zniżki). prosze o jakies informacje, jeśli takie posiadacie.
  • Jestem zainteresowana kupnem mieszkania ale tylko na Bielanach najchętniej w okolicach stacji Metra Wawrzyszew lub Młociny (osiedle Wrzeciono, może być okolica Kasprowicza, Sokratesa). Czy ktoś z Was może kupował ostatnio mieszkanie w tych okolicach ? Jestem bardzo ciekawa jakie są dzisiejsze ceny mieszkań, nie chcielibyśmy przepłacić (to którym jesteśmy zainteresowani to 3 pok. 48m, 1 piętro w bloczku 4 piętrowym - niestety nie jest to nowe budownictwo :(, okolica ogródka Jor...
  • niedawno sąsiedzi z bloku wynajęli mieszkanie parze studentów. Ci sporowadzili bardzo szybko dwie dodatkowe pary. Nie inetresuje mnie czy ze względów finansowych czy innych. Sytuacja w chwili obecnej jest taka, że po klatce szwędają się obcy ludzie, hałasują jak przystało na młodych-gniewnych. W doopie mają, że na klatce do tej pory była cisza, spokój i porządek. Nie mam nic przeciwko swobodnemu trybowi życia, jeśli nie ingeruje to w moje życie. Teraz ingeruje. Zwrócenie uwagi -...
  • Chcielibyśmy kupić mieszkanie (47 metrów - 3 małe pokoje) na Bielanach okolice ul. Wrzeciono i Lindego, bloczek 4 piętrowy, odnowiony, blisko do szkoły, przedszkola i do stacji metra. Rejon wybraliśmy ten, gdyż nasze dziecko chodzi do szkoły w tym osiedlu, bardzo lubi tę szkołę i prosił nas zeby nie zmieiać jak również i my się przyzwyczailiśmy to tego rejonu. Sprzedający obniżyli cenę na 370 tys. i powiedzieli że to ostateczna cena. Czy my nie przepłącimy za to mieszkanie ? Bar...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się