Forum eDziecko eRodzice Samodzielna mama
ZMIEŃ
      mieszkanie

mieszkanie

(433 wyniki)
    • Witam, Jestem mama dwoch corek. Mlodsza ma 8 lat. Mieszkamy na Ursynowie. Poszukuje mam, ktore maja dzieci w podobnym wieku, sa samotne i mieszkaja w poblizu. Razem mozna wiecej :) Wspolne weekendy, spotkania, wakacje - kiedy mamy moga swobodnie porozmawiac, a dzieci nie nudza sie same. Dorazna pomoc - raz ja zostane z Twoim dzieckiem, innym razem Ty..... Jestem otwarta na propozycje. Pozdrawiam, Magda
    • samotna mama z 7-letnim synem poszukuje mamy z dzieckiem do współdzielenia się mieszkaniem oraz codzienną opieką i wsparciem w wychowaniu dzieci. Najchętniej w obrębie Gocławia, gdyż tutaj mamy szkołę. kontakt: magkot3@o2.pl
    • nie jesteśmy małżeństwem, mamy dzieci (dwójkę) mieszkanie wynajmuję i opłacam ja, jednak on jest w nim zameldowany na pobyt stały nie ma żadnych rachunków na siebie za eksploatacje mieszkania (prąd, gaz, kablówka - na mnie) jak skłonić do opuszczenia mieszkania? sam nie ma zamiaru. jakaś podstawa prawna? o rozwód wnieść nie mogę, bo nie jesteśmy małżeństwem, dzieci prawnie są pod moją opieką z tego co wiem, choć je uznał to opieka jest po mojej stronie - mam rację?
    • Dziewczyny,napiszcie mi obiektywnie, czy ja sobie wymyślam ten problem,ale czuję pewien zgrzyt. Otóż eks całkiem często (powiedzmy raz w tygodniu) spędza czas z naszym dzieckiem u mnie w mieszkaniu. Czuję się niekomfortowo w tej sytuacji. Gdy dziecko jest chore i eks je odwiedza, spędzamy ten czas de facto razem w domu. A że jestem dobrze wychowana, to poczęstuję kawą, obiadem. Z czasem eks sam zaczął się częstować. No i mam z tym problem. To moje "terytorium", a zdarza się,że wracam z pracy...
    • Jestem w trakcie załatwiania papierów rozwodowych. Zostałam bez pieniędzy, a wynajmuję mieszkanie. Mam umowę o dzieło, ale na razie martwy sezon. Miesięczne koszty utrzymania mieszkania to 1200 zł(czynsz+rachunki). Czy mam szanse na socjalne mieszkanie? Jakie macie rady na lokum?
    • Drogie,mam takie pytanie czy moze babcia kupujac mieszkanie wpisac do aktu jako wlasciciela ja i jej wnuczke(wnuczka ma 11 lat)Czy jest to mozliwe ?Z gory dziekuje za odpowiedzi.
    • Witajcie! Jestem mamą dwójki dzieci 4 i 5 lat. Jestem w trakcie rozwodu z ich ojcem. Mam zasadzone alimenty, ale dłuznik się nie wywiazuje. Od miesiaca pobierac alimenty z FA. Mieszkam z rodzicami, ale jako,ze moja matka jest rodzicem toksycznym(zawsze aka byla), niezdolnym do zycia w symbiozie dl aswojego zdrowia psychicznego MUSZE sie stad ewakuowac. Ona juz mi grozi, ze jesli to zrobie, odbierze mi prawa rodzicielskie, bo "poniewieram dziecmi";). To tak w skrócie! Aha i zarabiam na ręke 16...
    • Witajcie, jestem samodzielną mama dwójki dzieciaczków, rozstałam się z moim partnerem jakiś czas temu. On przebywa i pracuje od kilku lat za granicą, ma kiepski kontakt z dziećmi ale łoży na ich utrzymanie. Mój problem dotyczy mieszkania - jego mieszkania, w którym nam "pozwolił" zostać. Jesteśmy tutaj na stałe zameldowani, nie chce przepisać tego mieszkania na dzieci w ramach zabezpieczenia ich przyszłości, ani mi go wynająć itd. Zastanawiam się czy w jakiś sposób mogę się zabezpieczyć pr...
    • Prawnik mojego jeszczemęża argumentuje, że mieszkam z synem w mieszkaniu,które jest zbyt duże tylko dla 2 osób (45 m2) i dlatego powinnam zmienić lokalna mniejszy i proporcjonalny do moich możliwości finansowych.Wszystko po to, by on nie partycypował w "zbyt wysokich" kosztach utrzymania dziecka. Czy standard, metraż mieszkania są jakoś określone? Skoro on się wyprowadził,to miałam się od razu przeprowadzać do mniejszego lokum? Czy taka zmiana nie będzie stresująca dla dziecka i standard życi...
    • Witam, jestem po rozwodzie, mieszkam teraz z bylym mezem we wspolnym mieszkaniu kupionym jeszcze podczas malzenstwa. Chce się wyprowadzic z dzieckiem, bo atmosfera jest juz nie dozniesienia, czy wyprowadzajac sie narażam się na jakies straty????> Czy moze zaczekac az znajdzie sie chetny kto je kupi, a z tym ciezko i to moze potrwac...bo chetnych niestety brak,,,,,,,,,,,,,czy mi prze
    • dziewczyny mam pytanie.. staram sie o podwyższenie alimentów z 450 na ...choć o 100 zl więcej alimenty zasądzone 5 lat temu dziecko ma obecnie 7 lat od 1,5 roku ma stwierdzone adhd chodzi do podstawówki prowadzonej przez fundacje -dodatkowe zajęcia i ćwiczenia- 350 zł miesiecznie od 2 lat mam wziety mały kredyt mieszkaniowy.. rata 550 zł + czynsz 500 CZY PODWYŻKE ALIMENTÓW MOGE RÓWNIEŻ ARGUMENTOWAĆ KONIECZNOŚCIA SPŁATY RAT ZA MIESZKANIE, W KTÓRYM MIE...
    • Witam Planujemy z mezem sie rozwiesc. Maz obiecal mi ze nasze wspolne mieszkanie wlasnosciowe spoldzielcze pozostawi mi i naszemu dziecku. Znajac zycie chcialabym sie zabezpieczyc i dokonac tego przepisania formalnie. Nie wiem czy powinnam zrobic to jeszcze przed rozwodem (obawiam sie ze maz zmieni potem zdanie)oraz nie wiem w jaki sposob tzn czy powinna to byc darowizna czy jeszcze cos innego (jestem kompletnie zielona i potrzebuje dorady ) Jakie sa koszty? - nie ukrywam ze z...
    • [b]Ze wzgledu na brak faceta i jego kasy, pomocy przy dziecku, a tym samym uziemienia, trudno jest wydobyc sie z padolka, jakim jest rodzinne bagienko. W tej chwili, ze wzgledu na kase z faceta płynąca, mecze sie z nim w jednym, duzym meiskzaniu. Prawdę mowiac laczy nas juz tylko dziecko. Ale wciaz musze znosic jego obecność, bo samej byloby mi trudno sie utrzymac. No i zawsze ktos moze dziecko odebrac z przedskzola, do rachunkow sie dolozy i jakos tam idzie. Niemniej od dłuższego czasu mysle...
    • Witam Mój jeszcze mąz stwierdził dziś, że wycofuje zgodę na sprzedaz naszego wspólnego mieszkania i chce po rozwodzie w nim nadal wspólnie mieszkać. Może tak zrobić, pomimo tego, że ja tego nie chce? Chciałam kupic kawalerkę dla siebie i dzieci oby tylko od niego sie uwolnić. On argumentuje to - "dla dobra dzieci" bo ponoc jestem złą matką. Jakos dotychczas nie miał zastrzeżeń -normalnie czuje się jak w złym snie. Faceta przez 10 lat nie interesuje co i jak robie i nagle olsnie...
    • Witam Potrzebuje porady a właściwie osoby które miały podobną sytuację o wypowiedz. 3 lata temu kupilismy mieszkanie na kredyt z terminem spłaty za ładnych kilka lat. Teraz się rozwodzimy. Po sprzedazy do podziału pozostanie taka kwota że nic się nie da z nią zrobić. Taki podział procentowo zalezy tylko i wyłącznie od uzgodnień między stronami czyli małżonkami czy np sąd może z uwagi na to iż zabieram dzieci i nie mamy gdzie sie podziać podzielić pozostałą kwotę w innych propo...
    • Jesteśmy niecały rok po ślubie,mamy maleństwo,na poczatku było miło i wogóle ze wszystkim się zgadzaliśmy z rodzicami ale teraz z dnia na dzień jest coraz gorzej.Oni nas w niektórych sprawach wogóle nie rozumieją.Chcemy być jak najszybciej tylko sami.Poszukujemy mieszkania.Czy to dobra decyzja?
    • Witam, od paru tygodni poszukuję mieszkania do wynajęcia w W-wie. Jestem wypłacalną samotną matką. Niby wynajmujący twierdzą, że jestem godna zaufania, że chętnie ale jak słyszą, że z dzieckiem to już wątpią. A przecież ja nie chcę im zabrać mieszkania czy nie płacić rachunków. Zarabiam dobrze i poza tym szukam mieszkania w cenach, które mi odpowiadają i na które mnie stać. Czy spotkałyście się z takim problemem? Pomocy, bo zaczyna mi się spieszyć-kończy mi się umowa najmu poprzedniego...
    • Witam Jestem w trakcie rozwodu z orzekaniem o winie męża - alkohol i hazard. Ja z dzieckiem mieszkam u moich rodziców - musiałam uciekac z własnego mieszkania w którym do dziś mieszka mój małżonek. Mąż przestał płacic na dziecko, za mieszkanie, za media - zadłużenie wciąż rośnie (mieszkanie jest moje). W związku z tym mam dwa pytania: - mąż nie chce wyprowadzic się dobrowolnie (jest tam zameldowany), czy lepiej wystapic o eksmisje jeszcze podczas trwania rozwodu czy też po orzec...
    • Mąż kupił przed slubem mieszkanie na kredyt. Czy on może je obecnie sprzedac za moimi plecami (bez mojej zgody)?
    • Cześć dziewczyny. Jestem tu juz od trzech prawie lat. Przez cały ten czas mieszkalismy z ssynkiem u mamy, czekając na rozwój sytuacji z ojcem synka. Teraz juz wszystko jasne, skończone i chciałabym zacząc sama budowac swoje zycie. Chcę zaciągnać kredyt na kupno mieszkania, ale sie boję. Iwem, że dam radę finansowo, ale bedzie mi bardzo cieżko, czyli życie od pierwszego do pierwszego. Nie wiem co będzie lepsze dla mnie i synka, dalsze mieszkanie z mamą i jako taki luz finansowy c...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się