-
Hej.
Szukam porady. Mój znajomy kupił niewielkie mieszkanie, 42 mkw, niewielkie, jego atutem jest ogromny balkon otaczający z dwóch stron. Fajnie, gdyby znalazł się ktoś, kto doradzi mu, jak nie przenosić wszystkich szpargałów z poprzedniego mieszkania, tak, aby nowe miejsce było naprawdę przyjemne i nie zawalone niepotrzebnymi gratami.
Zapreaszam na stronę pytania - zaaranzowani.pl/pytanie_do_architekta/42-mkw-dla-mlodej-pary/
Pozdrawiam
-
Moge Was poprosic o pomoc w aranzacji mieszkania (podalem w zalaczniku)
Mieszkanie kupiłem tydzien temu i mam straszny problem jak to ma wygladac.. nie moge sie zdecydowac co zrobic w pokoju dziennym z kuchnia oraz jak ma wygladac lazienka...
Z góry bardzo dziekuje za pomoc
Pozdrawiam serdecznie
RZUT MIESZKANIA >>> forum.architekci.pl/download.php?id=568
-
Salon mam biały, sypialnię błękitną, kuchnię w odcieniach beżu i brązu, a łazienkę beżową z elementami pomarańczu i czewieni, w korytarzu boazerię i biały sufit. Wiem, że to straszny misz masz... i własnie mam go dość. Chciałabym to jakoś ujednolicić, ale czy da się to zrobić bez generalnego remontu? Jakies pomysły?
-
Witam wszytskich
Akt notarialny podpisany, za pare miesiecy odbieramy klucze wiec nasuwaja sie pytanie odnośnie aranzacji wnetrza i tu pojawiaja się schody. Mieszkanie choc niewielkie musi ponieścic małżeństwo i malutkie dziecko. Maieszkanie mniej wiecej wiem jak bym chciala urzadzić, napewno jasne kolory które powiększa wnetrze ( beże, szarości, biel + kolor przewodni żywszy w dodatkach). Mamy problem z aranżacją mieszkania aby wszytsko co potrzebujemy sie zmieściło. W salonie najbardzie...
-
W niedługiej przyszłości planuję zakup mieszkania i wyremontować je.Meszkanie wielkościowo ok 71 do 75m.W ramach remontu zmiana ustawienia pomieszczeń, dobór kolorystyczny oraz mebli.Jaki jest orientacyjny koszt wykonania takiej usługi?
-
Szukam inspiracji. Zamierzam kupić małe mieszkanie 3 pokojowe ( 43 metry),
pokoje
a) 15 metrów (będzie trochę zmniejszony więc pewnie też 13 metrów wyjdzie) - SALON
b) 13 metrów - SYPIALNIA
c) 7 metrów - POKÓJ DZIECKA
d) 3 metry - ANEKS KUCHENNY
Wszędzie, gdzie oglądam mieszkania to oczywiscie sa piękne ale na metraż z 80 metrów2 minimum... Dużo jest też mieszkań zagraconych, pełno tych bibelotów.
Ja szukam inspiracji dla małego mieszkania:
a) styl bardziej idący w kierunku n...
-
mieszkanie 43 metry, 3 pokoje.
-
Cześć,
stoję przed zadaniem gruntownego remontu mieszkania. Na razie sonduję, łapię inspiracje, badam, obserwuję. Chcę skorzystać z usług architekta wnętrz jest to jednak perspektywa jeszcze kilku miesięcy. Mam kilka rozterek, może ktoś z nudów pomoże mi je rozwikłać. :)
Mieszkanie prezentuje się następująco:
i22.photobucket.com/albums/b316/PiotrekSz/Mieszkanie.jpg (wymiary będą w kolejnym pliku)
W skrócie: bloczek z lat 50-tych (cegła), mikrołazienka, duży pokój spełniający rolę sal...
-
Proszę o pomysły dotyczące aranżacji tego mieszkania (74m 2). W mieszkaniu potrzebuję osobnej kuchni, dwa małe pokoje i jeden duży gościnny. może być też garderoba. Jak to zrobić??
tu mieszkanie :
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3326478,2,1,69589pland.html
kuchnia może być mała (nie musi tam być stołu)
-
Zakupiłam takie oto mieszkanie : fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3246683,2,1,mieszaknie.html
i chciałabym jakoś wygospodarować tu większy pokój dla dziecka. Zależy mi też na osobnej kuchni lub częściowo oddzielonej, osobnej sypialni i możliwie jak największym pokoju dziennym. jak to zrobić ????
-
mieszkanie jest 44m dla 3 osób
-
poszukuję architekta lub projektanta do zaprojektowania mieszkania. Mieszkanie m.in. posiada salon z aneksem kuchennym i chciałabym ten aneks jakoś odgrodzić.
-
Witajcie,
chciałabym się dowiedzieć za ile pieniędzy za mkw można zrobić porządne mieszkanie?
Chodzi mi o 3 pokojowe mieszkanie, 2 łazienki, pralnia - 91mkw. W Warszawie.
Jest dużo szaf, chciałabym też kuchnie na wymiar - nie wiem ile może za to wziąć stolarz. Przyjmuje się jakieś kwoty? Mam do dyspozycji 2 tys.zł na mkw. Czy to wystarczy? Chodzi mi o wyższy standard.
-
Witam. Zakupiłem mieszkanie 45 m2 składające się z dużej kuchni, dużej łazienki i 2 niedużych pokojów (w tym jeden z przejściem do obecnej kuchni). Chciałbym zmienić przeznaczenie pomieszczeń kosztem kuchni i łazienki, ale moim zdaniem dużym problemem jest pion kanalizacyjny oraz wentylacyjny usytuowany na środku mieszkania. Sam nie potrafię sensownie tego zaplanować. Proszę więc o Waszą pomoc. Może ktoś z Was podejmie się tego na forum. W grę wchodzi nawet wyburzenie ścianek działowych i pos...
-
Hej,
chciałabym to mieszkanie ( www.nowyhoryzont.info/data/mieszkania/026-HOR-B10-KARTY-00%20B10.A.0.7%20%281.pdf ) urządzić tak, by zachować jak największy salon z aneksem. Reszta może sie zmienić. Łazienka jest w miare ok, ale chyba brakuje miejsca na szafy, i na szafki z butami i nie wiem gdzie na przedpokoju mógłby wisiec wieszak na kurtki.
Z WC oczywiście zamierzam zrobić garderobę.
Macie jakieś pomysły?
Pozdrawiam,
-
Witamy serdecznie,
prosimy o pomoc w aranżacji mieszkania o powierzchni 53 metrów, jeszcze się buduje ale kończy nam się czas na zgłaszanie uwag do projektu a pomysłów jak na lekarstwo....
Mieszkanie przeznaczone dla dwóch osób i dwóch kotów
Sypialni ani łazienki nie ruszymy: ściany nośne. Ale myślimy nad wyburzeniem ściany pomiędzy kuchnia a pokojem i zmniejszeniem korytarza.
Borykamy się z:
- zaprojektowaniem funkcjonalnej, otwartej kuchni (wyspa, barek....)
- wciśnięciem kina ...
-
Witajcie
Chciałabym poradzić się Was w temacie odświeżenia mieszkania. Jest to mieszkanie trzypokojowe, ma 63 m kw powierzchni. Opiekujemy się nim pod nieobecność właścicieli (trzy lata) i mamy zrobić mały remont, z tym, że właściciele postawili ograniczenia:
* ściany mają być tylko białe (ja nie lubię, potrzebuję koloru, ale jeśli tak ma być, to jak fajnie zagrać kolorem przy białych ścianach?)
* stara tapeta w przedpokoju ma być usunięta i albo ma być pomalowane na biało, albo nowa tapet...
-
Jestem ciekawa co macie na swoich domowych półkach w formie ozdobników? Wiem, że wiele osób nie lubi tzw. kurzołapów czyli ozdobnych przedmiotów stawianych na półkach, ale też są tacy co je uwielbiają ;)
Macie na swoich półkach jakieś aniołki/figurki/świeczniki czy jeszcze inne tego typu przedmioty? Jakie chętnie postawilibyście na półce, a jakie schowali głęboko do szuflady dostając np. jako prezent? :)
-
Witam,
Właśnie kupiliśmy mieszkanie i zastanawiamy się czy nie dałoby się zmienić jego układu w taki sposób by bardziej zagospodarować przedpokój. Nie zależy nam na wydzieleniu oddzielnej kuchni, chcielibyśmy też zostawić dwie oddzielne sypialnie. Macie może jakieś pomysły? Mile widziane rekomendacje dotyczące układu i samego urządzenia. Plan mieszkania poniżej:
<script type="text/javascript" src="http://fotoforum.gazeta.pl/zajawka.xjs?id=4530270992&a=a-i-r&tag=&showTitle=1&count=3&...
-
Witam,
Kupiłam mieszkanie (58 m2). Stan developerski.
Ma z tego być luksusowy, apartament na wynajem.
Potrzebna jest kreatywna osoba, która pomoże mi zaprojektować wszystkie wnętrza elegancko, ze smakiem i odrobiną szaleństwa ;)
Najlepiej gdyby była to osoba z Krakowa lub okolic, by mogła wykonać projekty nie tylko na podstawie planów, ale po obejrzeniu mieszkania osobiście.
Szukam rozwiązań efektownych, lecz nie najdroższych.
Dobrze byłoby żeby architekt współpracował z ekipą remonto...