-
Pytanie jak w tytule - na co zwrócić uwagę przy wybieraniu mieszkania od dewelopera? umawiacie się na indywidualne spotkania czy raczej chodzicie na drzwi otwarte albo cos?
-
Jestem zainteresowana kupnem mieszkania nowego, deweloperskiego, najlepiej już gotowego lub w inwestycji zblizającej sie do konca... Możecie cos polecic? Aha i nie w samym centrum Krakowa - to ważne.
-
Szukam z mężem nowych mieszkań na sprzedaż w krakowie w dobrych cenach. Najlepiej dzielnica Ruczaj, Borek Fałęcki, albo Bronowice. Od kogo najlepiej kupować? Któremu deweloperowi można zaufać? Proszę o wskazówki. Ja widziałam z mężem póki co mieszkania na ul. obozowej. Te inwestycje należą do firmy Sobola. Czytałam różne opinie nt. tej firmy. Ogólnie mieszkania wyglądają bardzo atrakcyjnie i ceny też są w porządku jak na kraków. Czytałam, że niektórzy mieszkańcy mają grzyb i wilgoć w mieszkan...
-
mam w planach zakup mieszkania w stanie deweloperskim, ma ktoś doświadczenia z jakimiś warszawskimi deweloperami?
-
Witajcie. Otóż mam następujący problem. Upatrzyłem sobie mieszkanie, które chcielibyśmy kupić z żoną w Ursusie - Gołąbki. To jest nowa inwestycja dewelopera Neocity, dopiero się buduje, ale jest duża szansa, że będzie oddana do użytku w pierwszym kwartale 2013 r. To mieszkanie jest objęte programem Rodzina na swoim. Zastanawiam się jednak, czy nie lepiej poczekać z zakupem, aż wejdzie nowy program "Mieszkania dla młodych". Pytanie tylko, czy ja i żona będziemy spełniać wszystkie kryteria? (Co...
-
UWAGA! Jeśli wynajmujesz mieszkanie krócej niż pięć lat, nie dostaniesz
zniżki!
to zdanie mnie przerazilo ! Dotyczy Warszawy .
Czy to oznacza , że będąc najemcą mieszkania komunalnego i chcąc zamienić je
na większe , muszę czekać 5 lat(mieszkając już w tym nowym ) zanim w ogóle
zwrócę się do gminy w sprawie wykupu ?
Przecież znając zmienne przepisy prawa gospodarowania nieruchomościami , może
się ono w ciągu tych 5 -ciu lat zmienić i nie będę mogła już wykupić tego
lokalu !
-
Ostatnio przeglądając różne oferty natrafiłem na bardzo ciekawą ofertę. Niektóre firmy przyjmują mieszkania w rozliczeniu. Z mojego punktu widzenia przyznam, że byłoby to znacznie wygodniejsze rozwiązanie. Zacząłem się poważnie zastanawiać nad taką możliwością, ponieważ planuję zakup domu/mieszkania, jednak najpierw muszę sprzedać swoje obecne mieszkanie. Co o tym sądzicie? Korzystaliście kiedyś z takiej opcji?
-
Znalazłam firmę która sprzedaje mieszkania poniżej 2000 zł/m2. Problem to dojazd do pracy. To jest ponad 30 km do Łodzi gdzie pracuję. Dlatego biję się z myślami.
-
Interesuje mnie nowe mieszkanie u sprawdzonego dewelopera. Najlepiej jak najblizej lotniska. Dzieki za wszelką pomoc
-
chcę kupić mieszkanie około 50 metrów w kredycie, szukam developera, a
szczerze mówiąc jestem w tym temacie zielony. Możecie podać mi developerów
działających w Poznaniu oraz jakieś dogodne kredyty o ile wiecie o takowych
-
Dobre rady, wybór mieszkan jest ogromny. Mniejszy w małych miastach,
niewiele buduje się w małych miejscowosciach.
-
ACTIV to partacz!!!
-
Lepiej rozglądać się w ścisłym centrum, wokół centrum czy raczej obrzeża?
-
Mieszkanie ma 63,5 m2 ,znajduje się w Poznaniu na czwartym piętrze. W mieszkaniu są trzy pokoje, kuchnia,korytarz, łazienka i wc,oraz piwnica o pow. 2,7m2. To budownictwo wielkopłytowe z 1990 roku. Moge przeslac zdjecia na mejla. Z góry dziekuję za pomoc.
-
No i wychodzi na to, że chyba warto jeszcze poczekać na zakup mieszkania, bo ceny będą spadać, albo już teraz przyciskać swojego dewelopera: www.porthouse.pl/porthouse/artykul/1596/rynek-nieruchomosci-czeka-na-ruch-bankow
home Broker to chyba wiarygodne źródło.
tylko, dlaczego wg nich spadek cen, to wiadomość pesymistyczna? jak dla mnie tylko wypada się cieszyć.
-
Temat ciekawy. Najlepiej mieć i dom i mieszkanie , tylko kogo na to
dziś stać.
-
F.H.U Fleszar-Nieruchomości.
Świadczy usługi przy odbiorze mieszkań, domów, lokali usługowych od dewelopera, jak również od firm podwykonawczych.
Masz dość niedoróbek i chcesz sprawdzić swoją nieruchomość pod względem technicznym ?
Przed podpisaniem protokółu odbioru mieszkania oddaj je w ręce profesjonalisty a unikniesz dodatkowych kosztów podczas prac wykończeniowych.
Podczas odbioru Twojego mieszkania zajmuje się:
- sprawdzaniem wymiarów pomieszczeń
- sprawdzeniem jakości i rów...
-
Zanim kupisz mieszkanie na rynku wtórnym...
... weź do ręki kalkulator i policz, czy bardziej nie opłaca się poczekać
wynajmując. Mi tam wyszło, że zdecydowanie lepiej poczekać - sprzedającym
ciągle się jeszcze wydaje że -15% od cen ze szczytu to jakaś superokazja.
-
a gdzie jeste [b]łódź[/b] na tych zestawieniach?
-
niedługo ceny będą znów rosły
---
lepszy-kredyt.blogspot.com