Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      motywacja

motywacja

(8 wyników)
    • Co motywuje mnie do picia...!? Co motywuje mnie do nie picia...!? Jakie rodzaje motywacji motywuja mnie...!? Jak to wyglada w procentach...? A...
    • Witam! Mój mąż po prawie 3 latach picia poszedł wreszcie do poradni. Czekałam z nadzieją, nic nie mówił - nie pytałam. Następnego dnia zapił i powiedział, że odesłali go z poradni bo stwierdzili u niego brak motywacji do leczenia. Pani psycholog powiedziała, że ma przyjśc jak będzie miał motywację. Załamałam się. Czy nie powinno być tak, że jak wreszcie się tam zjawił powinni zrobic wszystko żeby go nie zniechęcać? Jak poszedł sam z siebie to już był jakiś krok, jakaś szansa, p...
    • motywcja(32)

No właśnie, jaką mieliście motywację, żeby przestać pić? Nie wiem czy osiagnęłam już swoje dno... Nie zawalam żadnych spraw, pracuję, zajmuję się rodziną. To tak na codzień. Jednak czuję, że mam już dosyć. Niedzielny spacer już nie dla mnie - bo kac. Idę - ale nie sprawia mi radości. Nazywam to zmęczeniem po tygodniu ciężkiej pracy. Naciągane. I to mocno. I brak pasji. Nic mnie nie interesuje. A kiedyś... no właśnie, do tego chciałabym wrócić. Do tego zachwytu drobiazgami, do tej radości .....
    • Czy ktos z Was - trzezwych dzis alkoholikow - zaprzestal picia alkoholu poniewaz kierowal sie jakimis wlasnymi "motywami zaprzestania" picia ? A...
    • Witam wszystkich palaczy!Pewnie dzis wydaje Wam sie ze rzucenie palenia jest niemozliwe, bo jak ma wygladac dzien bez papierosa. Ja zawsze powtarzalam ze bede juz palic do konca zycia (a mam 23 lata hihi). Palilam odkad pamietam- dwa dni meczarni i po klopocie, oczywiscie przy mocnym postanowieniu. Kazdy kto rzucil palenie czyms sie podpieral, wazna jest motywacja. Dla mnie bylo to ze chce miec biale zeby hihi. No ze swojej strony polecam rezonans magnetyczny, dwa dni meczarni, bo...
    • Witam wszystkich, Mam pytanie, otoz moj ojciec(stary palacz) postanowil rzucic. Na razie jego sukces to 2 godziny bez papierosa:( Szukamy dobrego terapelty, moze hipnotyzera, znacie kogos?
    • oczywiscie. poza wyswiechtanym schematem, ze tylko konsekwencje picia lub strach moga zmusic do zaprzestania picia- moj przyklad temu jasno przeczy. Przepijalem- po odliczeniu wydaktow na mieszkanie i zycie- jakas polowe tegop co mi zostalo 9 srednio- bo nieraz wszystko nieraz troche). Gdy bylem pijany dwa razy mnie okradli i raz pobili. To zgubilem portfel, to telefon. raz sie nawet przewalilem ladujac w przychodni. Raz stracilem prace (ktorej notabene nienawidizilem, ale niech...
    • 2 dni temu mój chłopak, z którym byłam 7 mies. powiedział mi, że ma dość mojego zapachu popielniczki. fakt-paliłam paczkę dziennie, ale on też, więc nie miał prawa wymagać ode mnie żebym ja przestała podczas gdy sam nie miał zamiaru. próbowałam kilka razy rzucić, ale nie miałam motywacji. gdyby on był dla mnie motywacją to pewnie bym się postarała. wkurzył mnie tym do tego stopnia, ze jak się zawemę to rzucę, ale on już nie ma powrotu. podobno jego mama dużo paliła a ojciec nie i ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się