Gość: koza IP: *.pwst.krakow.pl 16.12.03, 12:44 MATRICULATION CERTIFICATE - co to będzie? matura czy świadectwo zdania egzaminów wstepnych na studia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koza to jak to ma się do tego? IP: *.pwst.krakow.pl 16.12.03, 13:27 www.fulbright.org.il/studyusa/matric.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: to jak to ma się do tego? IP: *.mt.sfl.net 16.12.03, 13:34 o'k. matriculation = byc przyjetym do jakiejs grupy w Kanadzie i US z reguly oznacza to college lub uniwerek jak se to w Izraelu tlumacza to juz nie moja sprawa nie wiem jak jest to rozumiane w UK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: to jak to ma się do tego? IP: *.pwst.krakow.pl 16.12.03, 13:38 ok, ok... bez złości :-) jest mi to potrzebne do wypełnienia papierów w robocie... i nie wiem czy gośc zdał maturę czy tez dostał się na studia :-) pozdrawiam, K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: to jak to ma się do tego? IP: *.mt.sfl.net 16.12.03, 13:43 nie zloszcze sie tylko wyjasniam jak widzisz w zaleznosci od systemu szkolnictwa roznie jest to rozumiane tak wiec w jednym kraju bedzie to matura w drugim przyjecie na studia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: to jak to ma się do tego? IP: *.pwst.krakow.pl 16.12.03, 13:48 hmm... a może to będzie świadectwo maturalne równoznaczne z egzaminem na studia? kto to wie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: to jak to ma się do tego? IP: *.icpnet.pl 16.12.03, 13:57 W Polsce na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: to jak to ma się do tego? IP: *.mt.sfl.net 16.12.03, 14:04 to by najbardziej pasowalo czyli tam gdzie sa egzaminy na studia - to pewnie matura a tam gdzie ich nie ma - to jedno z drugim i to by zapewne wyjasnialo rozne okreslenia na ukonczenie szkoly sredniej (rozne systemy szkolne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: RATUNKU!- PILNE! IP: *.icpnet.pl 16.12.03, 13:46 matriculation certificate to swiadectwo maturalne. A wlasciwie jeden ze sposobow na przetlumaczenie wyrazenia 'swiadectwo maturalne', bo wersje sa rozne. W kazdym badz razie tak podaje glosariusz pol.- ang. "Polskie uniwersytety i szkoly". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: RATUNKU!- PILNE! IP: *.telnet / *.kki.krakow.pl 16.12.03, 22:44 dzięki :-) Odpowiedz Link Zgłoś