enlightened Re: ESOL?? 07.08.06, 22:03 Esol to taka duza nabazgrolona litera "S". Odpowiedz Link Zgłoś
donat351 [...] 09.08.06, 03:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
edith87 Re: ESOL?? 09.08.06, 11:50 pytam bo jade za 2 miesiace do Manchesteru(mam tam rodzine) i bede chodzila do szkoly jezykowej, po ukonczeniu ktorej uzyskam taki certyfikat, ale nie wiem czy jak wroce do Polski za rok ( jeszcze nie wiem czy wroce, czy zostane ) to czy bedzie jakos sie liczyl gdy bede starala sie o przyjecie na studia?? i jeszcze jedno pytanko: czy ten certyfikat upowaznia do studiowania w Anglii?? Odpowiedz Link Zgłoś
athandavan IELTS 09.08.06, 16:46 Zdany na (w zaleznosci od uczelni): miedzy 6.0 a 7.5 (jako minimum). Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Egzaminy ESOL 09.08.06, 19:48 Egzaminow ESOL jest cala masa. O jaki egzamin Ci chodzi? Tutaj jest wykaz egz ESOL University of Cambridge: www.cambridgeesol.org/exams/index.htm A tutaj DfES: www.dfes.gov.uk/curriculum_esol/intro/features/ Odpowiedz Link Zgłoś
edith87 Re: IELTS 10.08.06, 10:28 ok, dziekuje za wszytkie odpowiedzi!! jeszcze tylko jedno pytanie: czy jesli na koniec kursu zdam go na odpowiednia ilosc punktow to moge isc na studia do Anglii??? tzn. czy ten egzamin bedzie przepustka na studia?? Odpowiedz Link Zgłoś
athandavan Re: IELTS 10.08.06, 18:06 edith87, natalia podala ci cala mase egzaminow, ktore podchodza pod ESOL. Ale moim zdaniem moze Ci sie od tego troche pomieszac, bo nie kazdy egzamin ESOL jaki zdasz jest przepustka na studia. Aby studiowac w UK potrzebny ci jest albo CPE (zdany na A lub B) albo wspomniany wyzej IELTS. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: IELTS 10.08.06, 19:20 edith87 napisała: czy ten egzamin bedzie przepustka na studia?? Przepustka na studia raczej jest odpowiednio wypelniona aplikacja UCAS, oceny z matury, zainteresowania, list motywacyjny (personal statement) i referencja. Odpowiedz Link Zgłoś