Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      nadnercze

nadnercze

(3 wyniki)
    • Moja mama ma dzisiaj operacje. Ma guz na nadnerczu ( taki cypelek w ksztalcie lezki) Mam pytanie czy ten guz jezeli bedzie miala wyciety to moze kiedys tam ponownie odrosnac? Wycinaja jej tego guza poniewaz oprocz tego ma kamienie w woreczku zolciowym i za jednym zamachem chca jej to swinstwo usunac. Zaznaczam ze moja mama leczy sie na raka niedrobnokomorkowego pluc. Te nadnercze jest powiazane z tym guzem w plucu. Bardzo prosze o odpowiedx bo bardzo sie denerwuje.
    • Kochani 8 lat temu moja mama miała wyciętego czerniaka ze stopy, IV stopien Clarka. węzeł wartowniczy był czysty. myslelismy ze wygraliśmy z tym cholerstwem, ale niestety.....ponad miesiąc temu wykryto 4 cm guz na prawym nadnerczu, tomograf wskazał równiez cos na lewym....oprócz tego sa jakies zmiany na jelitach ale nie wiadomo czy przerzutowe....mama czeka na operacje w CO w warszawie...czekamy na telefon...strasznie sie boje tej operacji bo ponoc jest bardzo skomplikowana. szu...
    • Tomek miał rok temu wycinanego czerniaka uda lewego (Clark IY) i węzły chłonne pachwinowe.Po operacji wszystko było w porządku, żadnych nacieków, węzły czyste. Co 3 miesiące chodził na kontrole i wszystko było w porządku aż do teraz. Wykryto w nadnerczu jakąś zmianę. Czy to może być przerzut? Za dwa miesiące ma mieć operację. Czy to nie za późno? Niestety nie ma wcześniejszego terminu. Tak bardzo się boję. Niedawno urodziła nam się córeczka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się