Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      nauczyciele

nauczyciele

(69 wyników)
    • Jak najszybciej zostać nauczycielem, będąc po studiach nie związanych z pedagogiką? Nie mam przygotowania pedagogicznego a chciałabym pracować jako nauczyciel przedszkola
    • są zawistni i baardzo zazdrośni,tylko obgadują, obijaja się i jeszcze żądają podwyżek ! bez sensu... powinni im obciąć jeszcze płace i wpuscić do szkół kgooś kto kontrolowałby ich "pracę", a poza tym co roku badania psychologiczne.
    • w Przyszłści chciałbym zostac nauczycielem, lecz mam coraz wieksze watpliwośc czy placa i warunki sa odpowiednie. kiedys zawod nauczyciela byl prestizowy, teraz jest przeciwnie. Nie chciałbym aby moi uczniowie zakładali mi kosz na głowe czy cos znacznie gorszego. wiec mam dylemat
    • dlaczego nauczyciele i ich dzieci sa jacyś dziwni?do tej pory wszystkie dzieci nauczycieli które poznałem byli zadufani w sobie,a w rzeczywistości zakompleksieni z jakimiś zaburzeniami osobowości?w rodzinie tez mamy taki przypadek.Nie ma ktoś podobnego wrażenia?Do tego to ciągłe gadanie i tym jak mało zarabiają...:/a przeciez nikt nie kazał wybierac im tego zawodu,wcale nie zarabiają tak mało mają mnóstwo wolnego.Uwazam ze podobnie jak w przyp.kilku innych zawodów kazdy nauczciel powini...
    • wszyscy narzekaja na poziom szkolnictwa...
    • W ogólniakach sa nauczyciele uczący historii i WOSu. Czy oni musieli kończyć 2 kierunki, historię i politologię, czy np skończyli historię i uczą wosu lub skończyli politologię i uczą historii? Jak to z tym jest? Są jakieś kursy? Szczegulnie interesuje mnie politologia, czy można po tym uczyć historii? Dopiero za rok zdaję maturę, ale chciałbym wiedzieć.
    • Ludzie w tylu wątkach o tym czytam dlaczego tak strasznie nie chcecie być nauczycielami?? Ja wiem, że 1300zł (około) to nie są kokosy, ale: 1. (do językowców) prywatna lekcja u magistra anglistyki w Katowicach - minimum 35 zł. Masz 2 uczniów, każdy przychodzi na godzinę w tgodniu 35x2x4=280zł 1300+280 =1580. Czyli około 1600. 2. Dwa miesiące wakacji + ferie -gdzie indziej tak masz?? 3. Jeśli nie trafisz do gimnazjum to masz w sumie spokojną pracę :-) 4. Brak wyścigu szczurów - w PUB...
    • Do studentów fizyki, matematyki, chemii przede wszydtkim. Tyle lat ciężkiej intelektualnej harówy (bo nie mowie o genialnych wyjątkach, co w połowie studiów jadą sobie na Harward, na stydendium). Czy nie obawiacie się ze po studiach przyjdzie Wam uczyć w szkole państwowej? I być wyzywanych przez gó..arzy z gimnazjum? Bo nie oszukujmy się, tam się najczęściej ląduje po takich kierunkach. Więc jak, boicie się?
    • Witam :) Otóż właśnie.. chciałabym zostać nauczycielką biologi,angielskiego lub ewentualnie języka polskiego :) Na maturze zdaję wszystkie te przedmioty (biologię,angol i polski) na poziomie rozszerzonym.JAkie studia mam wybrać?..Jestem z okolic Katowic..kształci się ktoś w tym kierunku??..Z góry dziękuję!
    • Witam was chcialbym zasiegnac rady poniewarz jestem uczniem klasy sredniej 1TH.Nauczyciel ktory uczy mnie biologi powinien isc poziomem podstawowym (tak jak mowila na poczatku roku) lecz wychodzi nato ze naszej nauczycielce pomylily sie szkoly lub klasy niejestesmy w bio-chem lecz technikum handlowym. Ostatnio pisalismy sprawdzian dokladnie z uk.krazenia (krwionosny,limfatyczny,budowa serca i funkcje szczegulowe,uk pokarmow,lecz to niewszystko powinismy miec 45min czyli jedna godz...
    • czy mając tytuł mgr z pedagogiki i licencjata z filologii włoskiej można nauczać włoskiego? proszę o pomoc. nie pamietam czy juz zadawalem to pyt, jezeli tak to przepraszam. Pomóżcie jeżeli wiecie
    • Łybacka - myśląca? - chyba nie do końca. Ciekawe że nauczyciele muszą przechodzić całą gamę szkoleń (często totalnie bezsensownych) wymyślonych tylko po to żeby żeby państwo nie musiało płacić zbyt dużo na ich wynagrodzenia a będących pewną przeszkodą do zdobywania kolejnych stopni awansu nauczycielskiego, przeszkodą bo to wszystko kosztuje. Tak właściwie Łybacka działa jedynie w interesie Uczelni organizujących "studia podyplomowe - o programie pisanym gdzieś na kolanie", któ...
    • Witajcie! Właściwie przez przypadek trafiłam na to forum. Chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda z tej drugiej strony tzn. jak studenci odbierają swoich wykładowców. Pomijam wiedzę , chodzi mi o zachowanie, jak są postrzegani, jakie powinni posiadać cechy? Będę wdzięczna za wypowiedzi, gdyż sama jestem wykładowcą. Pozdrawiam serdecznie. E.
    • Witam wszystkich forumowiczów. W tym roku kończę Technikum Informatyczne. Zastanawiam się nad wyborem studiów. Interesuje mnie tak jak w temacie informatyka oraz elektrotechnika lub automatyka i robotyka[w zależności co jest łatwiejsze ;)]. Wydaje mi się że te kierunki są ze sobą częściowo powiązane.Co o tym sądzicie? Jeżeli zdecydował bym się na informatykę to myślę że zostałbym nauczycielem. Co o tym sądzicie? Który kierunek będzie bardziej dochodowy? No i oczywiście czy lepiej studiować w ...
    • Może ktoś wie jak wygląda sytuacja na rynku pracy dla nauczycieli? Czy studenci zaoczni mają równe szanse z dziennymi przy staraniu o pracę? Czy warto wybierać studia I stopnia z dwoma specjalnościami np. matematyka z informatyką, biologia z geografią?
    • [sonda=Kto powinien zarabiac więcej?] [*]lekarze [*]pielęgniarki [*]nauczyciele [*]urzędnicy [*]prawnicy [/sonda]Kto powinien dostać podwyżke?Zapraszam do zabawy i dyskusji, mile widziane odpowiedzi osób pracujących w tych branżach
    • Umówiłam się z nauczycielką od angielskiego,że w marcu zaliczę kolokwium i dostanę wpis zaliczeniowy. Niestety psorka się rochorowała,z tego co wiem jest po operacji i dość długo nie wróci na uczelnię :/ Przedłużyłam sesję do 31 marca,ale w tym czasie napewno jej nie będzie...nie wiem co robić!!!!! :-( Jestem załamana...:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Co proponujecie? Czy ktoś z was znalzał się w podobnej sytuacji?
    • wychowanie przedszkolne - zastanawiam się czy to ma sens, chodzi mi o możliwości znalezienia za 3 lata pracy w tym zawodzie... w tym wieku.
    • jestem teraz na II roku studiów magisterskich z filologii polskiej i sie okazuje ze jezeli nie skończę płatnego prawie 1500 zł kursu to nie będę mogła nauczać w liceum, to pytam się po co mam robic tego magistra? tylko dla tytułu???
    • Witam. 12 lat temu wyprowadzilam sie z rodzicami do Wielkiej Brytanii. Teraz chce wrocic. W tym roku zdaje A-levels . I koncze szkole. Chcialabym wybrac sie na studia do Polski. Myslalam ,zeby po tych studiach moc nauczac jezyka angielskiego w szkole . Jaki kierunek wybrac ? I czy musze zdawac dodatkowo jakies egzaminy zeby dostac sie na studia w Polsce ? Prosze o odpowiedz. pozdrawiam .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się