nauczyciele

(82 wyniki)
  • a im o co chodzi? 18 godzin pracy w tygodniu i wcześniejsza emerytura, nawet przy tych 800 złotych (plus ubezpieczenie) to jest uczciwy układ. Do tego prawie 3 miesiące urlopu. Czyli: 18 godzin * 4 tygodnie * 9 miesięcy = 648 godzin pracy w roku. Nawet przy tych 800 złotych, wypłacanych przez 12 miesięcy (9 600 zł rocznie) daje to ponad 14 złotych za godzinę. To naprawdę nie jest zły układ. Zawsze w tygodniu pozostaje ponad 20 godzin na korepetycje dla tych dzieci, których Państwo...
  • "Młodzi nauczyciele nie pracować za 700 zł miesięcznie" Oni chcieć więcej?
  • A jak znam życie, to zupełnie przypadkiem dziecię redaktorki/kogoś z rodziny/naczelnego (niepotrzebne skreślić) dostało promocyjne czesne za tę kryptoreklamę szkoły :-)
  • Bardzo prosze o odpowiedz na pytanie postawione w temacie. Chodzi mi o place netto z wszelkimi dodatkami itp.
  • Myślę, że należy zakazać rodzicom usprawiedliwiania nieobecności w szkole. Usprawiedliwienia powinni pisać tylko lekarze! /Lekarze się z tego ucieszą :)/
  • Mam pytanie. Ile dni urlopu ma nauczyciel uczący w szkole? W kazdym innym zawodzie pracownikowi przysługuje 26 dni urlopu po 10 latach pracy. Jak to wygląda w przypadku nauczycieli? Wiem oczywiście, że nauczyciele mają 2 mies. wakacji w okresie letnim, 2 tyg. w zimie. Czy jednak jakieś dodatkowe dni w ciągu roku również im przysługują?
  • Gdyby niektórzy nauczyciele nie wynosili ze szkół papieru, markerów, etc., problem byłby na pewno mniejszy!
  • Zbliża się koniec edukacji mojego dziecka w szkole podstawowej. Z przerażeniem stwierdzam, że nauczyciele nie przerobili połowy programu ( nie połowy podręcznika, a właśnie programu). Skąd o tym wiem? Ano, z wyniku testu próbnego po klasie VI. 50% , elitarnej podobno, klasy napisała test kompromitujaco. Dzieci nie maja elementarnych wiadomości z przyrody ( połowa lekcji się nie odbywa), historii ( mylą daty, epoki itp), matematyki (% to czarna magia). Gdyby dotyczyło to jednego d...
  • Ostatnio, jako rodzic, otrzymałem ankietę (bardzo nieprofesjonalnie przygotowaną) poświeconą ocenie pracy nauczyciela. Zdumiały mnie niektóre pytania - mam duże klopoty z odpowiedziami. Czy nauczyciel dobrze wykorzystuje czas pracy na lekcji, czy wystarczajaco poswieca czas dziecku, jak pracuje na lekcjach itp. Do tego wszystkiego nie ma żadnej informacji dlaczego i na jakiej podstawie rodzice zajmuja sie ocena pracy nauczyciela. Czy Państwo spotykacie sie z takimi praktykami? W jakim c...
  • Fajnie. A ja jestem asystentką. Mam "goły" etat - 40 godzin w tygodniu. Do pracy - 1,5 godz. dojazdu. Też wstaję o 6:00, ale nie po to żeby pojeździć na rowerze. Po prostu o 6:50 odjeżdża mój autobus (do którego mam około 1 km.)Wracam do domu około 19:00. Też chciałabym być redaktorem, ale niestety, nie mam kiedy. Nie mam czasu na nic, ... mać. I założę się, że nie zarabiam dużo więcej od pani nauczycielki. Nie denerwujcie mnie takimi artykułami.
  • Dawaj Prezydent dawaj. jeszcze dużo zostało nie zwreyfikowanych w miejskich instytucjach.
  • Co za kretyńskie pytania...infantylizm wtórny. Na psy Stołeczna schodzi z prędkością światła... PS. Co ja biedna będę czytać?
  • Głupie żrebaki.
  • witam! pisze prace na temat nnauczycieli zajmującymi sienuczniami zdolnymi.czy specjalna opieka nad takimi uczniami jest potrzebna, niezbędna, amoze po prostu zbyteczna, bo jeśli uczeń jest zdolny to i tak sobie poradzi?...
  • aki dodatek prezydencki dla nauczycieli, czy słyszeliscie cos o tym, dostajecie, KPINA I FAŁSZ
  • Mam dziecko z wadą serca, leczone przez kardiologa od urodzenia. Wspólnie z lekarzem doszliśmy do wniosku, że racjonalnie dozowany wysiłek fizyczny nie jest przeciwwskazany. W związku z tym lekarz dał córce zwolnienie z cięższych ćwiczeń na lekcjach WF podając powód i prosząc o taki dobór ćwiczeń aby dziewczynka mogla je wykonywać bez obawy, że poczuje się źle. Wydawałoby sie, że nauczyciel, człowiek, który przynajmniej teoretycznie powinien mieć ukończone studia na AWF, będzie za...
  • ktoś może coś napisać o szkole podts nr 97 na Abramowskiego? fajni nauczyciele? jak z bezpieczeństwem? jaki poziom nauczania? Z góry dziekują
  • Co sądzicie o tym liceum? Jaka atmosfera tam panuje, czy prawdą jest ich sławetne podmiotowe podejście do uczniów i rewelacyjni nauczyciele będący pasjonatami swego zawodu?
  • Wszystkich Rodziców, którzy są zainteresowani posłaniem dzieci z rocznika 2004 do zerówki zapraszam do tej właśnie szkoły. Na dniach otwartych nauczyciele otwarcie informowali Rodziców, że obecna reforma to porazka i sami nie posłaliby nawet najzdolniejszego sześciolatka do I klasy. Ja jednak jestem innego zdania i pomimo, że jest to moja szkoła rejonowa rezygnuję. A dlaczego to temat na odrębną dyskusję:-)
  • Uważam, że szkoła jest bardzo słaba z nauczania matematyki i nie tylko. Jeżeli komuś zależy na tym przedmiocie to proszę nie wysyłać tam swoje dziecko, bo dużo dzieci bierze po za szkołą korepetycje. A przeważnie 6klasisci (z powodu ekzaminu), nauczyciele w ten sposób idą na łatwizne, i tylko narzekają na dzieci, a sami nic nie robią. Dyrektor Mariusz Kozan nigdy nie miał własnego zdania, zawsze pod wpływem kobiet nauczycielek. Sporo dzieci w ciągu roku odchodzi ze szkoły. Osobi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się