-
biznes.onet.pl/skok-na-nauczycielskie-wakacje,18553,5395320,1,news-detal
-
Zastanawiam się czy w umowach o pracę z nauczycielami nie powinny się znaleźć zapisy o zakazie udzielania korepetycji. Można przecież udowodnić, że nauczyciel udzielający korepetycji może działać na szkodę swojego pracodawcy czyli szkoły. Wszak wykonując swoją pracę w szkole może ją wykonywać w sposób niedbały /czyli działać na szkodę szkoły/ w efekcie czego uczniowie będą przekonani o konieczności pobierania korepetycji. Zdaje się że w podobnych sprawach pojawiają się wyroki sądów. Co o tym ...
-
Wiecie jak do tych faktów, podkreślam faktów odniesie się ZNP - oczywiście strajk.
biznes.onet.pl/pracowity-jak-nauczyciel,18553,5243981,1,prasa-detal
-
finanse.wp.pl/kat,104132,title,Czternastka-dla-nauczycieli-dobija-gminy,wid,15258799,wiadomosc.html
-
Wreszcie Echo napisało prawdę o zarobkach nauczycieli .Nagonka, ostatnimi czasy, na belfrów jest nie do wytrzymania... Macie porównujcie:
Tyle [b]rocznie[/b][u][/u] zarabiają nauczyciele w innych, wybranych krajach Unii Europejskiej (kwoty wynagrodzeń podanych w euro przeliczyliśmy na złotówki):
Cypr - od 23 646 do 51 722 euro, czyli 99 313 - 217 232 zł
Czechy: od 8900 do 12 170 euro, czyli 37 380 - 51 114 zł
Dania: od 56 486 do 77 108 euro, czyli 237 241 - 323 853 zł
...
-
Pozdrawiam w imieniu wielu absolwentów naszego LO. Dowiedzieliśmy się że został Pan wyrzucony ze szkoły. Bardzo żałujemy i pozdrawiamy, był Pan przez wiele lat naszym nauczycielem, wychowawcą. Miał Pan wielu wielbicieli i krytyków, jak w życiu! Teraz życzymy wielu chwil spokoju i radości - dziękując za wszystko. A do pana dyrektora uwaga, jeżeli chce pan rozwalić szkołę to jest pan na dobrej drodze! Ktoś kto pozbywa się takich pedagogów, nie może mówić o sobie dyrektor tylko chyba tak jak pan...
-
Warto poczytać - a ZNP nie widzi żadnego problemu - szok.
finanse.wp.pl/kat,104132,title,Nauczyciele-dobijaja-gminy-czternastka,wid,14195502,wiadomosc.html?ticaid=1dcd0
-
Negatywnie do propozycji samorządowców odnosi się ZNP......związek zna je głównie z doniesień medialnych...do większości z tych propozycji ZNP będzie miał stosunek krytyczny".
praca.wp.pl/title,Wprowadza-zmiany-w-Karcie-Nauczyciela-Jakie,wid,14435754,wiadomosc.html?ticaid=1e541
-
I oby utrzymali to zdanie.
www.regiopraca.pl/portal/rynek-pracy/wiadomosci/w-przyszlym-roku-podwyzek-dla-nauczycieli-nie-bedzie.
Może uda sie doprowadzić do normalności i zarobki nauczycieli zrównać z innymi
-
regiopraca.pl/portal/rynek-pracy/wiadomosci/polscy-nauczyciele-pracuja-najkrocej-na-swiecie
-
Rozpoczynają się wakacje dla uczniów a dla nauczycieli urlopy. Czy tak samo jak w poprzednich latach miasto zapłaci nauczycielom w Tarnobrzegu ok 500 tyś za nic nie robienie przez jeden miesiąc.
-
Przeglądając ofertę zajęć dla dzieci i młodzieży w czasie ferii zimowych zauważyłem, że organizatorem jest głównie TDK, SDK natomiast ze szkół jedynie SP 10 coś organizuje. Czy nie można wykorzystać potencjału, wiedzy i przygotowania pedagogicznego naszych drogich / oczywiście mam na myśli drogich finansowo/ nauczycieli. Nie podejrzewam, że przez całe ferie sprawdzają klasówki - nawet z nudów by coś dla dzieciaków zorganizowali. Panie Prezydencie, Panie Dyrektorki do roboty.
-
Nauczyciel w szkole przez 40 godzin
Według gmin, po skończonych lekcjach nauczyciele powinni zostawać w szkole i opiekować się uczniami albo sprawdzać klasówki. Jak tłumaczy "Rzeczpospolita", według wójtów, pedagodzy dostają bowiem pensje nie tylko za zajęcia, ale za pełny etat wynoszący 40 godzin tygodniowo.
Gminy zaczęły już wydłużać czas pracy pedagogów z 18 do 40 godzin tygodniowo, tak by byli w pracy od 8 do 16. Gazeta wyjaśnia, że nauczyciele protestują, ich zdaniem jest to niezgodne ...
-
www.bankier.pl/wiadomosc/Nauczyciele-nie-chca-pracowac-za-500-zl-dziennie-2271945.html
-
Ile zarabiają nauczyciele na maturach...... i jeszcze od maturzystów biorą po 20 zł na jedzenie w czasie matur.
praca.wp.pl/title,Na-maturach-moga-zarobic-ponad-2-tys-zl,wid,13379725,wiadomosc.html
-
po wszystkich świętych 2 listopada wtorek wolny ,po 11 listopada piątek wolny,z żoną idziemy do pracy w te dni co z dziećmi,trzeba jednemu brać urlop,ludzie w te dni pracują
CO za kraj ,co za zwyczaje, część ludzi zapierdziela ,oni się bawią w długi wypoczynek
nastepna MAFIA
-
Rozpoczęły się trudne i smutne wakacje dla dzieci z zalanych terenów naszego miasta. Czy władze Tarnobrzega zadbały by tym dzieciom zapewnić ciekawe i pożyteczne zajęcia. Nie będzie kosztowało to dużo tym bardziej że mamy kilkuset tarnobrzeskich nauczycieli rozpoczynających wakacje podczas których jeden miesiąc powinni być w pracy. Ich przygotowanie pedagogiczne pozwala na przygotowanie i prowadzenie zajęć. Za nic nie robienie przez jeden miesiąc podczas wakacji płacimy nauczycielom w Tarn...
-
Czytając posty na temat nauczycieli.
Przypomniał mi się jeden jedyny, nauczyciel historii, wątłej postury, pieknie opowiadający na lekcji dzieje naszych przodków, lecz człowiek ten miał małą wadę, mianowicie nie tolerował rozmawiania na lekcj. Pamietam wyfrówających kolegów z za ławek ciagnietych za włosy ucho, czy po prostu za co złapał aby postawić delikwenta pod scianą, za kare:) Adrenalina człowiekowi momentalnie skakała i było wesoło tym, którzy siedzieli w miare spokojnie, rzecz jasna...
-
Co sądzicie o wakacjach nauczycieli. Co robią przez dwa miesiące bo
urlopu mają przecież miesiąc. Czytam: Lato w mieście dla dzieci
organizuje TDK, Kluby sportowe, Stowarzyszenia a co robią
zapracowani nauczyciele, znowu poprawiają kartkówki i przygotowują
sie do zajęć ???????????.
-
Mam prośbę doradźcie mi co kupić mojej ulubionej nauczycielce na
urodziny.Skończyłam już szkołę,ale mam wobec niej wielki dług
wdzięczności i chcę co jakiś czas o niej pamiętać.Chcę kupić jakiś
prezent do 100 zł.Liczę na Waszą pomoc.Co Wam przychodzi do głowy?