Forum Nauka i edukacja Szkoła z klasą
ZMIEŃ
      nauczyciele

nauczyciele

(185 wyników)
    • 15% to za mało... a 6% od kaczorków było ok?
    • brawo Panie Piotrze dawno nic podobnie dobrego nie czytałem w Gazecie
    • Ten list kierowany do MEN nic nie da. Rozesłać jego kopie, gdzie sie da. Niestety w tym moim kraju ( juz niedługo), tylko obalenie rządzącej bandy nieuków coś może pomoże. Niestety przyjął sie zwyczaj w tym kraju, że tylko strajk i spanie na styropianie może przynieś jakiś efekt.
    • Jestem mamą ucznia, który mając wszystkie atrybuty "ucznia z klasą" niestety nie ma szczęścia do takowych nauczycieli. Otórz ostatnio moje dziecko przeżywa gehennę obscenicznych zachowań męskiej części swojej klasy skierowanych do jego osoby, i może mając na uwadze, że już przyzwyczaiłam się ogólnie do takich ich występków i piętnuję je jak tylko mogę, ale skala tego zjawiska i miejsce poraziło mnie, a mianowicie chłopcy ci za najdogodniejsze miejsce uznali lekcję wychowania fizycz...
    • Gratulujmy pomysłu. Mamy całe wakacje, aby przemyśleć kolejną Waszą ofertę. Myślę, że już "zaraziliśmy się" stylem pracy proponowanym przez Szkołę z klasą i potrafimy uczyć sie z naszymi uczniami. Życzymy miłego wakacyjnego odpoczynku. Zespół nauczycieli ze Szkoły Podstawowej nr 32 w Lublinie.
    • Zawsze chodząc do IV LO myślałem, że jest na ulicy Swojskiej- dziękuje za wyprowadzenie mnie z błędu!
    • mój brat ma problem z nauczycielem, który stawia same jedynki, nie to, ze sie uwział na brata, ale połowa klasy ma same takie stopnie, po kilka jedynek. Nauczyciel jest znany, ze tak postepuje, a słuchy mnie dochodzą, ze jest homoseksualista i dlatego młodym chłopcom takie oceny daje. Potem jednak daje im szanse poprawy i proponował korepetycje z matematyki, za darmo, ale U SIEBIE w DOMU. Czy to normalne?? brat boi się chodzic na lekcje i często je opuszcza, co skutkuje w nierozum...
    • ach ten gastrinomik.Co sadzicie koledzy i kolezanki....??
    • Szkoda, że w moim mieście - Ruda Śląska - nikt z władz nie wyraził opinii na temat programu "Szkoła z klasą",nikt tego nie docenił, nie podziękował za "kawał dobrej roboty", pewnie nasze władze nawet nie wiedzą, które szkoły przystąpiły do akcji i otrzymały tytuł szkoły z klasą. Na 19 gimnazjów - 6 z nich otrzymały taki tytuł, w tym również gimnazjum, w którym pracuję. Mimo, iż jestem dyrektorem, sama włączyłam się do realizacji jednego z zadań, ponieważ uważam, że przede wsz...
    • Typowy przykład. Anglista. Bogu dzięki, 'uczył' mnie tylko prez rok. Przychodził po dzwonku, otwierał klasę, wchodziliśmy, on pisał temat na tablicy, myśmy siadały i na tym koniec. Czasem wychodziłyśmy do ubikacji lub odnieść dziennik drugiej grupie i uż nie wracałyśmy. Ale za to co się działo jak przyszła jakaś tam kontrola z góry zobaczyć jak "gimnazjaliści uczą się angielskiego". Wtedy pierwszy raz usłyszałam od naszego faceta coś po angielsku. Nawet gadał tak całą lekcję. Troc...
    • Prosze o wyjaśnienie nauczycieli nauczania początkowego- co powinno umieć dziecko po II klasie szkoły podstawowej? Czy to że "wymienia miesiące po koleji i mnoży do 30" jest wystarczające? Czy normą jest już w klasach początkowych zakuć i zapomnieć (bo po co powtarzać jak to już było?) Jestem rozgoryczoną matką II-klasisty którego nauczyciel nawet w dyktandach nie jest w stanie poprawić wszystkich błędów ortograficznych! Czy powinnam zmienić dziecku szkołę i narażać ja na stresy c...
    • Ciekawe jak długo będziecie robili takie akcje? Ciekawe kiedy ktoś sie wkurzy? Zarzucacie nauczycieli papierami, a oni nie mają czasu zajmować sie uczeniem dzieci. Przez was przez wasze akcje!!!!! Zamiast przygotowywać sieę do lekcji muszę przygotowywać jakieś bzdurne materiały do jakieś akcji, którą wymyślil prawdopodobnie ktoś kto nigdy nie był związany ze szkołą. Zastanówcie się o co tak właściwie chodzi w polskiej oświacie - o konkursy czy o wiedzę uczniów?? Bo jak narazie to ...
    • Szanowni Pomysłodawcy akcji " SZKOŁA Z KLASĄ "! Serdecznie pozdrawiam i gratuluję pomysłu. Jestem nauczycielką w szkole, która przystąpiła do Waszej akcji. Jest w tym wiele zalet, bo realizacja wybranych zadań niesamowicie integruje uczniów, nauczycieli i rodziców, mobilizuje do twórczej pracy. Jest kuźnią pomysłów. Ale ma też wady. Po pierwsze: - za dużo zadań, jak na jeden rok( można było rozłożyć na 2 lata) - realizacja zadań często odbywa się kosztem nauki - jest wiele niedo...
    • Jest tu wiele ze strony rodziców i nauczycieli. Niezadowoleni rodzice ścierają się z nauczycielami "którym zależy". Przy czym obie strony sie ranią. Brak jak sądzę uwagi dla głosów zadowolonych rodziców - bo to nie problem i "dziadowskich nauczycieli". Chcemy ucywilizować szkoły choć trochę, spróbujmy się ... dogadać i porozumieć. Proszę o wpisywanie konkretnych i krótkich uwag. Od memorandów są inne wątki. A więc jako rodzic mam pretensje do niektórych nauczycieli : - że trakt...
    • Jest tu wiele ze strony rodziców i nauczycieli. Niezadowoleni rodzice ścierają się z nauczycielami "którym zależy". Przy czym obie strony sie ranią. Brak jak sądzę uwagi dla głosów zadowolonych rodziców - bo to nie problem i "dziadowskich nauczycieli". Jeżeli chcemy ucywilizować szkoły choć trochę, spróbujmy się ... dogadać, porozumieć i zrozumieć. Proszę o wpisywanie konkretnych i krótkich uwag. Od memorandów są inne wątki.
    • W szkole mojego syna w ostatnim tygodniu przed radą dzieci mają6 ( sześć) klasówek. Jest to nie tylko niezgodne z kodeksem ucznia, ale i jakimkolwiek zdrowym rozsądkiem. Dodam, że nie chodzi tu o poprawianie ocen. Dzieci są skrajnie zmęczone. Do tego dochodzą "prace dodatkowe dla chętnych" - czytaj jak ktoś ich nie zrobi ocena idzie w dół. Do czego to ma doprowadzić? Chyba do tego, żeby znienawidzić szkołę i pół wakacji spędzić na odchorowaniu. CHORA SZKOŁA!
    • W 100% zasłużona nagroda świetny, kompetentny nauczyciel i do tego obdarzony ogromnym poczuciem humoru pozdrawiam:-)
    • Zaliczka na podręczniki przed wakacjami (brak wykazu podręczników), jeśli organizatorem dystrybucji jest wychowawca lub kierownik szkoły taka oferta jest tym bardziej przekonująca. W tym roku było to wręcz nachalne. Gdzie wolny rynek, który miał promować podręczniki dobre i tanie? Czy jest jeszcze miejsce w szkole na szacunek dla nauczyciela? I nadewszystko dlaczego milczą kuratoria i ministerstwo (sprawa jest znana od kilku lat)? wolny wybór podręczników to przecież jeden z elem...
    • Cieszę się, że podjęliście Państwo tę akcję mającą ożywić i poruszyć środowisko szkolne, i mające też promować dobre szkoły i dobrych nauczycieli. I chwała Wam za to. Widzę jednak w tej akcji pewną lukę, niedopatrzenie: Co z dobrymi, nowatorskimi nauczycielami w złych, przeciętnych szkołach, z "betonową" dyrekcją? (a zapewniam Państwa, że jest ich bardzo wielu). Czyż oni nie zasługują na uwagę, czy docenienie? Myślę, że może nawet bardziej niż nauczyciele w dobrych szkołach, z otw...
    • Zbliza sie koniec roku szkolnego.Czy w waszych szkolach jest ,,tradycją" obdarowywanie nauczycieli i wychowawcow prezentami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się