-
czy nauczyciel może zrobić sprawdzian w 1 tygodniu ?
-
panie Szełemej likwiduj pan tych darmozjadów
finanse.wp.pl/kat,104132,title,Nauczyciele-dobijaja-gminy-czternastka,wid,14195502,wiadomosc.html
-
Czy ktos wie? Czy prace beda miec zapewniona w tych skzolach gdzie przenosza dzieci? Czy dyrektorzy tez normalnie beda miec prace? Jak to jest? Wiadomo cos? Czy oni na bruk ida?
-
Idą po bandzie i to przed wyborami!!?? Muszę przyznać że odwagi im nie brakuje. Ciekawe kto następny.
biznes.onet.pl/wielu-nauczycieli-straci-przywileje,18553,4587260,1,prasa-detal
-
Czy wiecie gdzie złożyć skargę na nauczyciela, za celowe usadzenie . jak sie za to zabrac ?
-
walbrzych24.com/1-wiadomosci/3259-spotkanie-z-rodzicami-uczniow-psp-nr-31
>- W ramach protestu przeciwko decyzji radnych wszyscy rodzice, którzy mogą przenoszą dzieci >do gmin ościennych. Oznacza to że subwencje zasilą budżet Walimia lub Jedliny Zdrój. Jest to >bardzo nieopłacalna sytuacja dla Wałbrzycha - mówi Piotr Gezela.
Razem z nauczycielami PSP nr 31, pan i pani Wrona, walczyliście o utrzymanie szkoły.
Teraz wystawia pan nauczycieli d..ą do wiatru. Do rozpoczęcia noweg...
-
Co to ma znaczyć?!!
-
[b]Przyjme nauczyciela na mojom budowe,chentnego do nauki nowego zawoda.[/b]
Nawet 7,5 tysiąca nauczycieli może od września stracić pracę. Takie wstępne szacunkowe dane podaje Ministerstwo Edukacji Narodowej.
wiadomosci.onet.pl/kraj/szokujace-wiesci-75-tys-nauczycieli-straci-prace,1,5227814,wiadomosc.html
-
Jestem naucycielką z 5letnim stazem zawodowym. Pracuje w szkole
podstawowej jako nauczyciel jezyka. Dodatkowo udzielam korepetycji a
takze mam pare godzin w szkole jezykowej. Jestem bardzo zadowolona z
wyboru sciezki zawodowej. Polecam:)
-
Słuchajcie ile zarabia nauczyciel w przedszkolu niepublicznym w
wałbrzychu? Wiem jakie są stawki w publicznych ale ciekawa jestem
jak płacą w prywatnym bo tam przecież pracuję się 8 godzin. Jak ktoś
wie to niech się podzieli :)
-
Gdybyś był/a na miejscu nauczyciela którego nękają uczniowie i okazują mu brak
szacunku w obecności całej klasy, jak byś sie zachował/a?. Czy nie poniosły by
Cię nerwy? Jak reagować w takiej sytuacji?
-
Czy wg was warto zostać nauczycielem niemieckiego czy lepiej
pracować w jakiejś firmie miedzynarodowej?
-
?
-
kiedyś - to byli nauczyciele...-a teraz w większości są to ludzie
chodzący do pracy....
-
w Wałbrzychu lub okolicy - pracujący na pełny etat (tj. 20 godz. /
tydzień).
Proszę o informacje !
-
Czy wg was to dobry zawód?
-
Słyszeliście coś o tym jak pijany nauczyciel szalał na studniówce w Marii,
obmacywał uczennice i pobił się z uczniami??
ponoć w Ekonomiku aż wrze o tym!
-
Na forach szkolnych w portalu Nasza-klasa pośród wielu sympatycznych wspomnień o nauczycielach zaroiło się też od bardzo wpisów obraźliwych dla nauczycieli. Tak zachowują się absolwenci gimnazjów z ostatnich lat.
Grzegorz, były uczeń opolskiego gimnazjum nr 1, dziś licealista, pisze o gimnazjalnej nauczycielce angielskiego: "idiotka" i "szmata".
Maciej, rocznik '90, wspomina, jak jego kolega na pytanie nauczyciela od muzyki, odpowiedział "gó..". A Wojtek podsumowuje swoją edukację w gi...
-
Przemoc fizyczna i psychiczna, mobbing, publiczne wyzwiska czy złośliwości - to najczęstsze problemy, z jakimi borykają się nauczyciele. Najgorsze jest to, że wychowawcy pozostają zupełnie sami ze swymi problemami. A w połowie przypadków ofiarą przemocy jest nie uczeń, ale nauczyciel.
Związek Nauczycielstwa Polskiego (zrzesza ok. 300 tys. nauczycieli z całego kraju, tj. połowę wszystkich) pół roku temu uruchomił bezpłatną infolinię dla wychowawcy. Telefony od nauczycieli odbierają pedagodzy...
-
Nad głowami parasole, nad parasolami - czarny koń na biegunach i transparent: "Nauczyciele, nie dajmy się zrobić w konia!".
W Łodzi protestowało wczoraj około tysiąca nauczycieli ze Związku Nauczycielstwa Polskiego. Przyszli pod urząd wojewódzki na ul. Piotrkowskiej. Podobnie było w innych miastach wojewódzkich, w Katowicach i w Warszawie. Według szacunków ZNP w całym kraju protestowało 10 tys. ludzi. Hałasowali szkolnymi staromodnymi dzwonkami, skandowali hasła: "Mniej na armaty, więcej ...