Forum eDziecko edziecko Przedszkola
ZMIEŃ
      nauczyciele

nauczyciele

(98 wyników)
    • Witam Drodzy Rodzice. Mam pytanie czy u Waszych dzieci w przsedszkolach obchodzi się dzień nauczyciela tzn czy coś się Panią kupuje? Nie wiem niestety jakie są zwyczaje ponieważ mój syn pierwszy rok chodzi do przedszkola nie chciałabym zapominać o paniach jeśli coś takiego się praktykuje ani nie wychylać się za bardzo bo może coś takiego się nie organizuje.
    • proszę o radę co rodzice mogą zrobić by powstrzymać dyrektora przedszkola od zwolnienia nauczyciela - jest jakiś konflikt personalny między nauczycielem a dyrektorem, natomiast nauczycielka jest bardzo lubiana przez dzieci i my jako rodzice (jest nas kilkoro) chcemy by nie było zmian, zwolnien, czy jest sens walki? jesli tak to w jaki sposób? proszę o radę doświadczonych rodziców bo ja dopiero raczkuje w tej sferze ...
    • Czy dzieci daja Paniom jakies prezenty?
    • Widzę, że sporo tu nauczycielek przedszkolnych. Proszę zatem o opinię, co Wam odpowiada, a co przeszkadza, ze strony rodziców. Podam przykład-ostatnio dziecię me ma problemy z brzuchem, mąż odprowadza a że nieśmiały, ja dzwonię do przedszkola np. z prośbą by dać dziecku spokój z jedzeniem, albo zwrócić uwagę, czy nie gania za bardzo do łazienki. Zastanawia mnie, czy to może nauczycielom faktycznie przeszkadzac? nie lubię utrudniać życia, a z drugiej strony jest troska o dziecko. szuka...
    • Czy dzieci nauczycieli mają jakieś pierwszeństwo jeśli chodzi o przyjęcie do przedszkola? Słyszałam że kiedyś tak było, czy w dalszym ciągu jest to praktykowane w Waszych miastach?
    • Bo nie wiem czy mam przygotowac jakieś kwiatki czy nie.
    • Witam! Czy ktoś mi może powiedzieć ile zarabia pracownik obsługi lub pomoc nauczyciela w przedszkolu .? mam propozycję pracy na takim stanowisku ale zarobki moim zdaniem są bardzo niskie do terażniejszych podwyżek , pensja jaką mi oferują jest prawie zrównana z najniższa krajową. Bardzo proszę o podpowiedż jakie są teraz zarobki Z góry dziękuję. POZDRAWIAM serdecznie!
    • witam,jestem nauczycielem w prywatnym przedszkolu w bogatej okolicy.czesne wynosi 1200zł.jako nauczyciel zarabiam najnizsza krajowa i do reki 400zł.razem 1500zł.jestem sama bez pomocy w grupie maluchów.czy takie zarobki to jest norma.bo mi się wydaje ze sa za małe.ciagle jest presja na oszczedzanie(swiatło,woda).prosze o odpowiedzi.
    • czy popularne jest dawanie kwiatow paniom nauczycielkom waszych dzieci i pani dyektor? oczywiscie jesli wszystko dziala jak nalezy i jestescie zadowolone z przedzskoala. mnie sie wydaje , ze to mile. zaniose poniewaz cenie nauczycielki i pania dyrektor. ale co z paniami zajmujacymi sie posilkami? niby nie pedagodzy ale jednak cos dla dzieci robia.
    • panstwowe, pierwsza praca w przedszkolu, licencjat, moze jest gdzies tabelka z placami
    • Czy w waszych przedszkolach jest tradycja składki na Dzień Nauczyciela? Jeśli tak to po ile zbieracie i co zamierzacie kupić? A może dzieci przynosza cos indywidualnie dla ulubionej pani? U nas zbiramy po 10 zł oczywiście płaci kto chce, ale raczej rodzice wolą tą formę niż indywidualne kwiatki czy czekoladki. Zawsze kupujemy pięknie ozdobiony kosz ze słodkościami, owocami, kawą, winem i czym tam jeszcze i przekazujemy dla całego personelu. Panie same wybierają sobie co której p...
    • Ciekawa jestem jak jest w waszych przedszkolach. Ja własnie zostałąm poinformowana od jednego z rodziców, że mamy się składać na Dzień Nauczyciela po ...20zł od dziecka. Czyli mnie będzię to kosztowałao 40zł z tytułu bliźniaków :o Jestem wściekła bo uważam,że kwiatek by wustarczył- ale nie u nas. Paranoja . w grupie jest 25 dzieci - więc zbiorą 500zł! Czy to nie przesada?
    • Czy w przedszkolach jest jakoś obchodzony dzień nauczyciela?
    • jakie wykształcenie powinna mieć pomoc nauczyciela wychowania przedszkolnego
    • Piszesz w wątku (w którym już się nie będę wypowiadać, bo unikam bicia piany), że nauczyciel ma prawo podawać dzieciom leki. Proszę, podaj mi numery ustaw, gdzie to jest napisane. Może wiesz na jakiej podstawie pani Hall tak twierdzi? Bardzo mnie to interesuje.
    • Witam! Należę do komitetu rodzicielskiego i jak co roku pada pytanie co kupić na dzień nauczyciela lub zrobić.Każdy ma swoje zdanie na ten temat czy dawać czy nie,u nas w przedszkolu dajemy Panią drobnostki.W tamtym roku były kwiatki w koszyczku (małe)dla pań uczących,dla pań z kuchni cięta różyczka.Ale co w ty roku?Poddajcie jakieś pomysły bo czas leci,a tu jeszcze trzeba po to jechać :)
    • ...przynajmniej ja interpretuje w ten sposób poniższą ustawę, a co Wy o tym sadzicie? (punkt 3.3) ROZPORZĄDZENIE MINISTRA PRACY I POLITYKI SOCJALNEJ z dnia 15 maja 1996 r. w sprawie sposobu usprawiedliwiania nieobecności w pracy oraz udzielania pracownikom zwolnień od pracy. (Dz. U. z dnia 30 maja 1996 r.) Na podstawie art. 2982 Kodeksu pracy zarządza się, co następuje: Rozdział 1 Usprawiedliwianie nieobecności w pracy § 1. Przyczynami usprawiedliwiającymi nieob...
    • Obecnie to Dzień Edukacji Narodowej. Czy jest on "obchodzony" w przedszkolach? My bardzo lubimy wszystkie święta i uroczystości. W domu świętujemy co się da. Oczywiście najczęściej jest to przygotowanie okolicznościowego obrazka lub dekoracji. A Paniom w naszym przedszkolu chciałabym podziękować za to, że Ola chętnie tam chodzi i dużo się "uczy". Więc jakaś mała czekoladka przy tej okazji chyba jest OK. Co sądzicie? Kinga
    • Proszę, niech mi któraś mama powie czy to napewno jutro jest dzień nauczyciela i czy obchodzi się go w przedszkolu? Ja planuję jutro dać małe upominki, ale mam w związku z tym problem, ponieważ nie tylko wychowawczyni opiekuje się moim synkiem ale jest tez pani woźna. Poradźcie mi , jak rozwiązać ten problem. mama Wojtusia
    • W tym roku wypada w sobotę , i zastanawiam się czy opiekunkom z przedszkola mojego synka przynieść po bombonierce w piątek , czy jest to obecnie uznawane za krępujące ?? W szkole mojej córki obchodzenie dnia nauczyciela jest prakatykowane , np. kwiaty od całej klasy , ale tu jest trójka klasowa , fundusz klasowy itd. w przedszkolu jesteśmy zdani na siebie, nie chcę wyjść na "włazodupa" - zresztą po co ?? - jedynie okazać sympatię naprawdę wyjątkowo rewelacyjnym paniom . co rad...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się