nauczyciele

(103 wyniki)
  • Uczę się angielskiego od niedawna, teraz rozpoczęłam kurs na poziomie pre intermediate. I jestem załamana- na kursie są osoby, które nie umieją zbudować trzech prostych zdań bez błędu, nie znają podstaw gramatyki np. najprostszych form czasu Past Simple, słabo sobie radzą z pierwszym rozdziałem podręcznika Speak out ( przerobienie I unitu zabrało nam 10 godzin lekcyjnych.) Nauczyciel prowadzący zajęcia preferuje lekcje w formie dialogów tzn wycina jakieś karteczki z ćwiczenia...
  • Kurczę no.. Myślałam, że jak wyjadę z Torunia i przeprowadzę się do Warszawy, to problem zniknie, bo w Warszawie musi być multum anglistów do wyboru, nawet jeśli chodzi o ten najwyższy poziom.. I co - i lipa! Nie mogę iść na kurs, bo choruję i muszę siedzieć w domu;/ Potzrebuję nauczyciela, który przyjedzie i wiem, że to KOSZTUJE. Może problem tkwi w tym, że najprzyjmniej i najłatwiej jest brać osoby na poziomie upper-inter. albo FCE, bo nie trzeba się zbytnio wysilać;/
  • witam, czy ktoś słyszał o nauczycielu angielskiego andrei makhnach? chciałabym uczyć się u niego. słyszałam, że niby jest jednym z najlepszych nauczycieli angielskiego i rosyjskiego w warszawie i że jednocześnie jest autorem podręczników. czy mógłby ktoś podzielić się info na ten temat? i jak można go znaleźć?
  • Do kiedy będą mogli uczyć angielskiego absolwenci anglistyki z tytułem licencjata? Czy jakaś ustawa lub przepis to określa? Oczywiście mam na myśli szkoły państwowe.
  • Stoje przed wyborem. Dwa miesiące temu pewne gimnazjum zaproponowało mi pracę na zastępstwo za osobę, która idzie na macierzynski a potem bierze jeszcze jakis urlop. Mam mieć umowe na czas nieokreslony ( ale dyrektorka zapewnia ze bedzie to na pewno do czerwca nie dłuzej). Szkoła mała, na wsi. Podoba mi się, jednak nie mam mozliwosci odrobienia stażu. Umowy jeszcze nie podpisałam, mam się zgłosić po 20 sierpnia z dokumentami i badaniami z medycyny pracy. Natomiast wczoraj zadz...
  • Witam, mam pytanko, czy znacie moze kogoś(może byc osoba studiująca bez doświadczenia....) która mogłabymi udzieliś korepetycji z podstawowego i średnio-zaawansowanego j. angielskiego??? Byłby to kurs tylko wakacyjny... jestem z Wrocławia, oczekuje na jakieś propozycje, piszcie czekam
  • Tak sie zastanawiam co robic.. Skonczylam licencjat i nie wiem.. czy iść na nauczyciela i pracowac w szkole czy szukac pracy w firmie jakiejs.. Dodam ze na dwa lata jestem zmuszona mieszkac w Warszawie, bo tam ide na studia. Boje sie ze moge sie nie utrzymac w Warszawie z pensji nauczyciela, ( bo wiaodmo jak z korkami jest.. tu ktos zachoruje, tu cos tam ..). Ale po studiach mgr chce wrocic do mojej miejscowosci, a tam raczej w gre wchodzi tylko nauczanie jezyka, bo asystentek z...
  • Chodzi mi o ksiązki psychologiczne które pomoga mi utrzymac dyscypline itp.. Prosze o podanie tytulow jakis bestselerow.
  • Jestem ciekawa jak to jest powszechne.
  • w tym roku koncze gimnazjum.. Moja ukochana nauczycielka jest wlasnie nauczycielka angielskiego.. Jest tak wspaniala, ze postanowilam zrobic jej maly prezent w podziekowaniu za te lata ktore uczyla mnie angielskiego.. Chcialabym kupic jej jakas ksiazke.. ale jaka? cos z literatury czy co? Pomozcie kochani nauczyciele angielskiego.. Tylko ze w gre wchodzi kasa.. Wiec chcialabym kupic cos w miare moich mozliwosci do 30 zł... dziekuje z gory..
  • Nauczyciel jezyka angielskiego (Native Speaker). Jestem profesionalnym nauczycielem jezyka angielskiego. Oferuje prywatne lekcje z dojazdem do Twojego domu. Obsluguje wszystkie segmenty => Uczniowie, studenci, firmy i instytucje, pozostale osoby chcace uczyc sie j.angielskiego Zachecam równiez do kontaktu firmy i instytucje poszukujace do zatrudnienia osoby z doskonalym angielskim . Kontakt: Tel: 500 542 622, 781 393 238 Native Teacher Of English language. I'm a prof...
  • chodzę już od kilku lat do szkoły językowej, płacę za 120 godzin 1300 zł. To kooło 10 zł za godzinę - to ile zarobi na mmnie nauczyciel? Przecież jeszcze musi szkoła językowa wziaść te pieniądze i dopiero je rozdziela.
  • Witam, Proszę nauczycieli języków obcych o wspracie mnie w walce o dobrą magisterkę i wypełnienie ankiety o metodach nauczania. Tu link webankieta.pl/ankiety/w1hptfd0c5gc Uwaga ! Ankieta ma dwie strony - wiele osób wypełnia tylko pierwszą, a to mi niczego nie daje. Bardzo dziękuję wszystkim ankietowanym ;)
  • Bardzo lubie uczyc i chce podnosic swoje kwalifikacje. Akurat jestem na takim etapie, kiedy musze podjac kilka waznych decyzji co do mojej przyszlosci zawodowej, zmieniam miasto, wiec chcialabym rozwiazac sprawe w jak najbardziej optymalny sposob. Koncze studia jezykowe, ale uprawnien pedagogicznych po nich nie mam. Planuje je zrobic... ale teraz pytanie. Czy warto isc na studia podyplomowe na SWPS (kwalifikacyjno - metodyczne studia nauczania jezyka angielskiego), czy moze zorbic ku...
  • Sama będę pracowala w szkole i nie wyobrazam sobie chodzic z głową wysoko podniesioną bo jestem Pania nauczycielką, a sprzątaczki miec w nosie i je ponizać. Ze wszystkimi mam zamiar zyc w miłych kontaktach i każdemu się kłaniać. Ale pamietam, że jak chodzilam do szkoly sama to byly u mnie nauczycielki które kompletnie ponizały sprzątaczki i woznych- w ogole nie mowiły im dzien dobry, uwazały sie za lepsze. Dla mnie takie oosby są zerem. Wg mnie trzeba miec w sobie pokore i rowno...
  • Na konferencje organizowane przez wydawnictwa albo przez wasze szkoły. Ja coraz rzadziej, bo ostatnio coraz częściej gdy pójdę żałuję straconego czasu. Prezentacje których mogłam ostatnio wysłuchać są coraz bardziej powierzchowne i takie w zasadzie o niczym więc w zasadzie nic nie wnoszą. Ostatnio byłam na szkoleniu "Business and Adult Learners" organizowaną przez Cambridge. Temat ciekawy, ale lepiej bym wykorzystała ten czas oglądając tv w domu:( zamiast słuchać prezentacji w stylu: mamy ...
  • Mam na korkach dziewczynę i czasami przynosi prace domowe, z którymi sobie nie radzi. Ostatnio przerabiali w szkole present perfect i dostała m.in. zdanie: Ile czasu minęło kiedy ostatnio się widzieliśmy? Nasze tłumaczenie zostało przez jej nauczycielkę określone jako złe i pani podała jedyne i słuszne. Podam Wam teraz oba tłumaczenia i wypowiedzcie się, które jest poprawne, ok? 1. How much time has it passed since we saw last time? 2. How long is it since we met last time?
  • Czy są tu jacyś? Ja właśnie rozpoczynam pracę w dwóch grupach: 2-3 latki i 4-5 latki. Zamierzam korzystać z serii Cookie and Friends OUP, ale może ktoś ma doświadczenie w przcy z takimi maluszkami i mógłby się nim ze mną podzielić? NAjmłodsze dzieci z jakimi pracowałam do tej pory miały 6 lat :)
  • Chodzi mi o poziom elementary. Czy jest do tego jakiś inny TB niż tylko w formie podręcznika z odpowiedziami? Chodzi o przede wszystkim o dodatkowe materiały do każdej części unitu + testy. Myślę, że w programie tego podręcznika jest za mało powtórzeń (biorąc pod uwagę wysoki poziom słownictwa). Przydałyby się dodatkowe ćwiczenia. W ogóle, jak skończę ten podręcznik planuję przerzucić się na New English File. Tam to dopiero są materiały w TB + CD z testami i to w różnych wersjach. Napra...
  • Witam, przeszukałam już mnóstwo stron i nic nie udało mi się znaleść, więc pytam was- gdzie mogę zamówić stempelki do oceniania dzieciaczków z klas młodszych, np uśmiech, słoneczko lub konkretnie po angielsku: well done, try harder itp. Dobra pomoc dydaktyczna i myślę, że ktoś takie produkuje. Znalazłam w USA i UK ale za przesyłkę słono trzeba zapłacić, więc na razie szukam tak. z góry dziękuję poziomka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się