Forum Sport Narty
ZMIEŃ
      nauka

nauka

(50 wyników)
    • No właśnie - jakie miejsce polecacie dla początkującej..? Miałam 3 godziny nauki - potrafię już na bardzo łagodnym wzniesieniu zrobić skręty ale jak jest ostrzej to tylko pług..:-) Czy w Strbskim Plesie znajdę coś dla siebie - tam są czerwone ale chyba strome? Dzieki za sugestie
    • Jak w temacie, nauka od podstaw. Grupa 8 osob, sami dorosli. 4 sesje kazda 2 godziny zegarowe. Nauczymy sie czegos?
    • Witajcie. Czy możecie mi polecić gdzie dobrze i w miare tanio nauczą nas jęździc na nartach? Mieszkam na Śląsku , może to byc Wisła i tp. Liczę na Waszą wiedzę szanowni Państwo. Pozdrawiam welma 11
    • Moje dziecko (12 lat) stwierdziło, że chciałoby w tym roku pojeździć na snowboardzie, wyobraża to sobie tak, że wypożyczę mu sprzęt, a on ruszy na stok i będzie zjeżdżał, bo przyglądał się jak jeżdżą inni, więc wie o co chodzi ;) Oczywiście widzę to całkiem inaczej i zastanawiam się ile przeciętnie trzeba wziąć lekcji (indywidualnych), by zjechać na snowboardzie z niebieskiej trasy? Syn jeździ na nartach i jest ogólnie wysportowany. Pytam, bo w tym roku będziemy na nartach tylko 3 dni i nie ...
    • Wybieram się po raz pierwszy na narty, jestem zupełnie zielona w tym temacie ale mam dużo zapału :) jak to jest z nauką, ile godzin nauki z instruktorem to minimum żeby sobie już radzić samemu ?
    • Tej zimy zaczynamy z mężem naszą przygodę z nartami. Ja już trochę jeździłam, dla męża to będą pierwsze kroki. Napiszcie, proszę, czy ma sens rozpoczęcie nauki np. we wrześniu na igielicie (konkretnie chodzi mi o Malta ski w Poznaniu)? Tak pomyślałam sobie, że mąż wtedy złapałby trochę podstaw, ja przypomniałabym sobie co nieco i nauczyła się jeździć na carwingach i zimą zaczęlibyśmy jeździć na tym samym poziomie (ale też zapisalibyśmy się do szkólki). Proszę o rady. Pozdrawiam.
    • Witam, Wybieram się w tym roku uczyć synka jazdy na nartach. Szukam odpowiedniego miejsca i chyba zdecyduję się na Rytro - tam jest wyciąg tzw. dywanowy - fajna sprawa dla dzieci na oślej łączce. Ale też wiem, że w Wierchomli są dobre warunki do nauki jazdy dla kilkulatków. Czy ktoś może podzielić się opiniami? Czy ktoś może polecić jakieś namiary na prywatną kwaterę - pokój w Rytrze. Najlepiej blisko wyciągu i z możliwością wykupienia posiłków.
    • Gdzie, jak, za ile może uczyć sie jezdzic na nartach kobieta 50 letania, która dopiero od dwoch lat probuje cos w tym kierunku. Jest fajnie ale mogloby byc lepiej, a moze juz sie nie da?
    • Zapraszam na bezpłatne lekcje jazdy na nartach dla dzieci w wieku od 6 do 13 lat z Warszawy i okolic. Zajęcia prowadzone są przez instruktorów SITN-PZN klubu narciarkiego Ski-Group na całorocznym stoku w Warszawie. Więcej informacji tutaj: www.ski-group.pl/darmowe-lekcjelub biuro@ski-group.pl Pozdrawiam Tomek
    • czy znacie jakąś dobrą szkołę która organizuje kursy nauki jazdy na nartch dla dorosłych ( po 30). Czy spotkaliście się z obozami dla dorosłych które możecie polecić?
    • czy ktoś zna biuro podróży które organizuje obozy z nauką jazdy na nartach dla dorosłaych
    • Moj synek Wiktor w marcu bedzie miał 2.5 roku, a chciałabym zabrać go w lutym na narty. Czy to nie za wcześnie? Czy kupować czy wypożyczać mu sprzęt? Jakiej długości powinny być nartki? Myślałam o wyjeździe do Austrii lub Włoch. Czy do tamtejszych szkółek narciarskich przyjmują takie maluchy?
    • może mi ktoś doradzi jak z kim i gdzie najlepiej nauczyć sie jeżdzić na nartach?
    • ...to trudna sprawa, czy zajmuje to dużo czasu, czy sama jazda jest niebezpieczna. Mam zamiar w tą zimę się nauczyć, także proszę o wskazówki.
    • Nie chce tu wcale negować tego, że uczyc się warto. Moim zdaniem za czesto jednak uznaje sie, ze nie potrzeba tego pytania zadawac. Spójrzmy np na program szkolenia PZN- zakłada on jedną drogę dla wszystkich. Tak naprawe jest to program, który po latach cwiczen i przy odpowiednim samozaparciu uczącego pozwoli zostac ambitnemu narciarzowi instruktorem. Oczywiscie nic w tym zlego. Pytanie jest jednak czy naprawde wszystkim o to chodzi? Jozzo na tym forum skolei propaguje metody szk...
    • Wierchomla to typowy ośrodek rodzinny, stoki bardzo zróżnicowane, dużo łatwych tras, szerokich. I świetna góreczka dla dzieci i poczatkujacych - polecam wszystkim, byliśmy w zeszlym roku i rewelacja. dwiedoliny.pl, tu można sobie obejrzeć i poczytać. Ale bardzo polecam instruktorów ze szkółki, mają niesamowite podejście do dzieciaków. Pozdrawiam panią Martę :)
    • Planuję spędzic tydzień we włoszech, w tamtym roku byłem bez dzieci w Livigno, i byłem zachwycony,może ktoś był, gdzie łatwiejsze są trasy, proszę o radę ?
    • Zabieram po raz pierwszy swoja rodzinę w góry z wielką wolą zarażenia ich narciarstwem. Dzieci mają 2,5 i 4,5 lat. Ja niestety ostatni raz byłam w górach 7 lat temu a od tego czasu sporo nowinek technicznych się pojawiło. Miedzy innymi wymyślono różne szelki do nauki dzieci jazdy na nartach (może 7 lat temu już były ale temat dzieci mnie wówczas nie interesował). Na reklamówkach wygląda to genialnie - ale to tylko reklama. Czy to jest faktycznie tak ułatwiające naukę? Wydaje mi się że póki...
    • hej Chcę wybrać się w okresie świąteczno-noworocznym na narty - nauka od podstaw- możecie polecić mi jakąś miejscowość albo najlepiej sprawdzony zorganizowany kurs narciarski dla os dorosłej??
    • Witam...chce się nauczyc jeździc na nartach...wczoraj jeździłem...tak zwanym pługiem....prosze o wasze rady jka mozna ulepszać technike i inne pomocne rady na temat jazdy na nartach i uprawiania tego wspaniałego sportu!! :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna