Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nauk jazdy, nowicjuszka . Help!!!

05.02.12, 21:48
    Witajcie.
    Czy możecie mi polecić gdzie dobrze i w miare tanio nauczą nas jęździc na nartach?
    Mieszkam na Śląsku , może to byc Wisła i tp.
    Liczę na Waszą wiedzę szanowni Państwo.
    Pozdrawiam welma 11
    Obserwuj wątek
      • Gość: była_nowicjuszka Re: Nauk jazdy, nowicjuszka . Help!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.12, 13:36
        Hej,

właśnie wróciliśmy z Wisły. I tamże uczyliśmy się jazdy na na nartach. Byliśmy na NOWEJ OSADZIE. Jest tam sporo budek z instruktorami narciarstwa. Osobiście polecam p. Alicję. uczy przy wyciągu BESKID. Polecam ją. Ceny są chyba wyrównane 65pln/h.

Pozdr.
        • Gość: Ela Re: Nauk jazdy, nowicjuszka . Help!!! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.02.12, 22:16
          W ramach ostrzeżenia : w momencie zakupu lekcji proście o pokazanie dokumentu instruktora ponieważ jest wielu oszustów na naszych stokach. W innych rejonach godz nauki kosztuje 80 zł więc nie są to małe pieniądze i warto wydać je na naukę z osoba kompetentna.
          • 3alfa.alfa [...] 07.02.12, 01:03
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • Gość: magnuna Re: Nauk jazdy, nowicjuszka . Help!!! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.02.12, 11:02
              Nie zgadzam się z tym. Mnie uczył jeździć mój świetnie jeżdżacy mąż. Po paru latach takich nauk zainwestowałam w lekcje z instruktorem. I żałuje, że tak późno. Bo trudniej wyplenić złe nawyki niż uczyć się od nowa. Niestety nawet dobrze jeżdżąca osoba nie nauczy nas tego tak jak zrobi to profesjonalista, przygotowany do tego żeby uczyć. Nie jest to tania przyjemność ale te kilka godzin ćwiczeń naprawdę zwróci się szybko w postaci przyjemności z jazdy a nie walki z deskami. Są rzeczy, na których nie warto oszczędzać.
      • Gość: aniko16 Re: Nauk jazdy, nowicjuszka . Help!!! IP: 195.85.196.* 07.02.12, 12:32
        Nieprawda z tym pługiem. Od tego zaczynają uczące się dzieci ale dorosły może od razu uczyć się jazdy równoległej i krawędziowania. Potrzebny do tego dobry instruktor. Ja polecam Korbielów i pana Andrzeja przy "oślich łączkach" po rrugiej stronie drogi od wyciągów na Pilsko. Jeżeli zaczniesz z kiepskim instruktorem, to będziesz męczyć ten pług przez kilka sezonów.
        • Gość: Mala Re: Nauk jazdy, nowicjuszka . Help!!! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.02.12, 16:24
          Tak jak nauki nie zaczynał nikt od zdań podrzednie złożonych tak pierwszych kroków na nartach nie zaczyna od krawedziowania tylko przechodzi przez etap pługa, tym bardziej u dobrego! instruktora
          • Gość: aniko Re: Nauk jazdy, nowicjuszka . Help!!! IP: 195.85.196.* 08.02.12, 10:28
            Nie masz racji i pewno też nie miałaś dobrego instruktora. Jazda pługiem to stara, odstawiona do lamusa metoda, której nikt z szanujących się istruktorów nie stosuje. Nie po to wymyślili taliowane narty żeby je odstawiać i przystawiać przy pługu i skręcaniu. A co do zdań podrzędnie złożonych to najpierw każde dziecko już je zna i stosuje, a potem dopiero umie nazwać.
            • Gość: Mala Re: Nauk jazdy, nowicjuszka . Help!!! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.02.12, 12:18
              oczywiscie, ze mam racje ale szkoda mi czasu na wywody
              • Gość: aniko Re: Nauk jazdy, nowicjuszka . Help!!! IP: 195.85.196.* 08.02.12, 13:51
                Nic nikomu po racji skoro nie potrafi jej dowieść. i to w paru zdaniach , a nie wywodach.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka