nauka

(145 wyników)
  • Uczyłam się angielskiego na poziomie podstawowym potrafię przeczytać i zrozumieć. Ale sama nie potrafię skonstruować poprawnie zdań a wymowa to tragedia. Chcę kontynuować naukę ale jaką metodę wybrać, tak żeby więcej praktyki było? Słyszałam o Callanie, co sądzicie?
  • Niezawodna metoda błyskawicznej nauki języka angielskiego ujawniona. Pełna satysfakcja lub zwrot pieniędzy 1000slow.pl/aff/ptx/
  • Czy próbowaliście korzystać z kursów do słuchania w nauce angielskiego? Ja kończę darmowe i nauczyłam się chyba więcej niż przez dwa lata w szkole, niesamowicie i bardzo intensywnie mi idzie! Chciałabym zmienić pracę, móc mówić przyzwoicie po angielsku... możecie poradzić jeszcze jakieś metody poza takim kursem?
  • witam :) możecie polecić jakieś sprawdzone strony www do nauki głównie słówek? jakieś quizy itp. jest tego mnóstwo, ale nie trafiłam na nic "idealnego" :) serdeczne dzięki
  • Czy znacie jeszcze inne darmowe kursy przez internet oprócz tego? www.darmowy-kurs-angielskiego.mediagold.pl/
  • Witam Mam w planie wziąć się ponownie za naukę angielskiego. Chciałbym się uczyć słówek przy pomocy jakiegoś programu z tzw. systemem "inteligentnych powtórek". Myślałem na razie o Supermemo lub Prof. Henry. Z tej dwójki po krótkim teście bardziej podoba mi się Prof. Henry, jednak mam pewną wątpliwość. Pierwsza część programu (poziom 1 i 2) zawiera 11000 słówek. To bardzo dużo. Stąd pytanie do użytkowników - czy program uczy najpierw tych najważniejszych, najczęściej używanych słówek...
  • Ostatnio na swoim blog postanowiłem napisać bardzo krótką historię jak poznawałem metody uczenia się słówek. Myślę, że wielu osobom uczącym się języka angielskiego pomoże to w opanowaniu słownictwa. efektywnanauka.wordpress.com/2008/08/27/200-slowek-w-100minut-czy-to-mozliwe/
  • znacie jakies dobre metody domowe na zapamietywanie slowek i efektywniejsza naukę angielsikiego? Dzieki
  • witam:) czy wiecie moze w jaki sposob mozna uczyc sie ang. ze sluchu? czy mozna sciagnac sobie cos z netu, cos co mozna sluchac na mp 3 na przyklad? ostatnio dowiedzialam sie ze jestem sluchowcem i chcialabym wyprobowac taki sposob nauki jezyka dzieki za gory
  • Proszę o polecenie telewizyjnych kanałów edukacyjnych do nauki angielskiego. thx
  • Czy ktos z was ma za soba takie doswiadczenie? Ostatnio bardzo sie wzielam za ang, chce zdac w przyszlym roku cae[na wiosne], albo poczekac jeszcze troche i probowac CPE. Do tego chcialabym porzadnie odswierzyc sobie francuski, zaczac czytac jakas literature w tym jezyku. Obecnie moj poziom z jezykow jest taki, ze francuski slaby srednio-zaaw,za soba 8 lat 'nauki', ang okolice CAE[ucze sie od 6 lat, w tym ostatnie 3 jako-tako solidnie]. Wydaje mi sie to strasznie ciezkim zadaniem, ...
  • Jak zmusić się do nauki angielskiego i utrzymać kontakt z tym językiem? Dawniej uczyłem się dość dużo, ale później (do teraz) miałem kilkuletnią przerwę. Do pracy mi ten język nie jest potrzebny, poza stronami internetowymi z zakresu IT, które rozumiem bez problemu. Ale język IT jest bardzo prosty i niewiele ma wspólnego z codziennym angielskim. No to żeby zmusić się włączyłem sobie radio BBC (przez internet). Łapię z niego pojedyncze słowa i zwroty, cóż zapomniało się trochę ;-) . Mam słown...
  • nie wyjeżdżam nigdzie na wakacje więc jeszcze w czasie roku szkolnego postanowiłam że przez te dwa miesiące pouczę się angielskiego. Ale wakacje w pełni a ja ciagle sobie obiecuję "zacznę jutro". Wiem, że powinnam ale... jak wy się zmotywowaliście do nauki języka? czy da sie go nauczyć samemu, bez korków, kursów itp? Jakie książki sa pomocne??? Dodam, że mój angielski jest raczej słaby :(
  • Witam serdecznie. Czy znacie jakieś strony fajne lub nauke angielskiego do ściągnięcia. Chce się nauczyć wreszcie pożadnie tego języka. Mam małe dziecko i to mnie troche ogranicza. Muszę się pouczyc w domu. Mam pare programów ale nie są zbyt fajne. Jak macie lub znacie to bardzo proszę o przesłanie. Chodzi mi taki od podstaw. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam.
  • proszę o radę, chciałabym sobie trochę przypomnieć i podszlifować swój angielski, estetycznie spodobała mi się w media markcie seria profesor henry czy jakoś tak, dwie części jedna z gramatką, druga z konwersacją, ale nie wiem czy to coś warte, poradźcie w jaki program do nauki warto zainwestować, mam też internet
  • Da radę? Z jakich książek korzystać? Pozdrawiam.
  • Taka mnie naszła refleksja. Niezależnie od języka, te książki są absolutnie poprawne, grzeczne i zupełnie bez wyrazu. Trzeba się nieźle nagimnastykować, żeby 'zaadaptować' materiał z książek, tak aby był ciekawy dla ucznia. To prawdziwy test na kreatywność nauczyciela. ;-)))
  • Witam, potrzebuję opnii w sprawie nauki języka angielskiego. Mam 27 lat i dużą chęć rozpoczęcia nauki tego języka. Chciałbym się dowiedzieć co proponujecie czy prywatna szkoła a może nauczyciel? Może macie sprawdzone miejsca w Warszawie gdzie będę mógł rozpocząć naukę? Za wszelkie sugestie i informacje będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
  • jak przetlumaczyc na angola: "godzic sport z nauka" thx for help
  • Tracę nadzieję czy nauka jezyka ma sens w przypadku gdzy nie ma się kontaktu z jezykiem. Strasznie chciałbym poznać kogoś anglojęzycznego albo nawiązać kontakt z luidzmi posługującymi się tym językiem.Jest to bardzo trudne pomimo, że mieszkam w tak duzym mieście jak Kraków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się