Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      niemowlaki

niemowlaki

(65 wyników)
    • To znowu ja i moje nieśmiertelne dylematy :D Ale do rzeczy: kolejne osoby mi wspominają, że dzieciom małym (różnie: wiek od 4-6 miesiąca, czasem koło roku) podaje się żur. Bo to taka cudna zupa i w ogóle dlaczego moje dzieci nie dostają żuru? Zawsze jestem w takim ciężkim szoku, że oczywiste pytanie: a co takiego wspaniałego posiada ten żur, że ma się nic non-stop karmić niemowlęta, nie przechodzi przez moje pyskate usta. I nadal więc mam zagwozdkę, o co z tym chodzi? Jakieś magiczne właściw...
    • Mam na stanie obecnie 4miesięczniaka, do pracy już wróciłam, ale tak raczej na pół gwizdka, opiekę nad maluchem dogrywamy z M., oboje mamy nienormowany czas pracy. Przy czym może się to okazać niewystarczające w najbliższych miesiącach. Już teraz zaczęłam się zastanawiać jak to najlepiej zorganizować. Problem nr 1, właśnie mój nienormowany tryb pracy, czasem jestem cały dzień w domu, czasem pół dnia, czasem muszę nagle jechać do klienta po jego telefonie i potrzebowałabym opieki na 2-3god...
    • Drogie eMamy, teściowa (przemiła kobieta) przyszykowała dla naszego niemowlaka całą torbę ciuszków ze sklepów z używaną odzieżą... Teściowa takie ciuchy lubi od zawsze, nawet dla siebie chociaż nie jest to kwestia pieniędzy (wydaje je po prostu na inne przyjemności). Ja niestety mam "fioła" i takich ubranek maluszkowi przynajmniej nie założę. Nie chodzi o to, że muszę mieć dla małej "markowe", bo też kupuję ubranka w rozsądnej cenie - tylko po prostu nieużywane... Szukam miłej, ale aserty...
    • mam do wydania 200-300 zł. nieduzo, ale jednak aby cos kupic niemowlakowi 1,5 miesiaca. najlepiej cos przydatnego (w najblizszych kilku miesiacach) nie ciuszki (bo dostanie) i kosmetyki.poradzcie.
    • Czy ktoś korzystał z takim małym bobasem? Ja planuję zacząć, jak maly skończy 3 miesiące. Trochę obawiam się problemów ze zdrowiem, bo akurat wtedy pewnie rozhula się zima, no i zastanawiam się, bo na razie mój synek ma tak zmienne nastroje, że ciężko przewidzieć, czy nie musiałabym uciekać z tego basenu na sygnale i z wyjącą syreną. Może lepiej jeszcze trochę poczekać? Jak wasze doświadczenia?
    • deser.pl/deser/1,111857,9549099,Dorosly_niemowlak__Stanley_Thornton__Jak_mozna_tak.html Jak dla mnie to przesada...Ciekawa jestem Waszego zdania...
    • U nas w cieniu 30 stopni,w słoncu 40.. Niemowlaki spotkane na ulicach-ubrane w ........ Jak były ubrane wasze? Tak 4-12 miesięcy
    • Drogie mamy z Krakowa. Wszystkie wiemy jak bardzo zanieczyszczone jest powietrze w tym mieście, zwłaszcza w zimie. Ostatnio podobno stężenie pyłu zawieszonego non stop przekracza normy. Czy zastanawiałyście się nad faktem chodzenia na spacer z niemowlakiem w czasie gdy w powietrzu znajduje się cały ten syf? Mnie to bardzo zastanawia. Mam 3 miesięczne dziecko i wiem że powinno codziennie być na spacerze gdy nie ma dużego mrozu. Ale jak tu wystawiać maluszka takie powietrze. Nie wiem czy zamias...
    • Czy chodzicie do kina na specjalne seanse dla rodziców z małymi dziećmi, które organizuje na przykład Multibabykino? Co Wam się tam podoba, a co chciałybyście ewentualnie zmienić. Jak znieśli wyprawę do kina najmłodsi kinomani? Jesteśmy ciekawi Waszych opinii. Najciekawsze relacje chciałybyśmy opublikować w naszym miesięczniku. Redakcja "Dziecka"
    • Która z mam może mi pomóc? Chciałabym zrobić portfolio dla mojego niemowlaka. Chciałabym aby kiedyś wystąpił w reklamie itp. Ewentualne zarobione pieniądze chciałabym ulokować na jego przyszłość. W związku z tym mam pytania: Jak i gdzie wykonać takie portfolio? Jak nie trafić na nieuczciwą agencję i nie dać się oszukać? Na co zwracać uwagę? A może któraś z mam ma w tej kwestii doświadczenie? Dziękuję.
    • jeszcze jak byłam w ciąży bardzo bałam się SIDS. Mała urodziła się prawie pięć mcy temu i pamiętam, ze na początku ciągle sprawdzałam czy oddycha a ona jak na zawołanie albo westchnęła przez sen, albo się poruszyła, tak jakby chciała powiedzieć "nic mi nie jest, śpij spokojnie". Z biegiem czasu przestałam panikować aż do dzisiaj. Mała budzi się kilka razy w nocy na karmienie, a że śpi ze mną zwykle obywa się to na śpiocha. Dziś obudziła się ok północy a potem dopiero o 3.30 ja sama się obudzi...
    • Mam taki problem: chcę posłać 3-latkę do przedszkola. Zaprowadzał ją będzie mąż, ale odbierać mam ja. Nie mam z kim zostawiać 3-miesięcznego niemowlaka, więc będę go ciągnąć ze sobą. No i co dalej: brać go w wózku i w przedszkolu wyjmować (a co zimą w ciepłym ubranku?), zostawiać gdzieś w wózku pod czyimś dozorem (hm...), brać nosidło (ale znów co w zimie, żeby się nie przegrzał). poradzcie proszę, bo już całkiem nie wiem. dzięki
    • www.polityka.pl/nauka/czlowiek/1523107,1,o-niezwykly-relacjach-doroslych-i-dzieci.read Podrzucam, może się przyszłym mamom/teściowym/babciom przyda
    • www.tvn24.pl/niemowle-walczy-o-zycie-ojciec-aresztowany,311538,s.html www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/znow-pobite-dziecko,60451.html www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/kolejne-pobite-dziecko-zmarlo-w-szpitalu,61680.html Popłakałam się. Jak tak można... Tyle dzieci już było pobitych i zabitych i jeszcze ile będzie... a rząd nie robi nic. Gdzie my żyjemy. Straszne
    • będę chciała zrobić, o taki www.anniesattic.com/crochet/detail.html?prod_id=81986 tylko nie wiem jaki powinien mieć rozmiar bo zupełnie nie wiem jak "wygląda" noworodek/niemowlak :) podpowiedzcie mi. jaka powinna być długość i szerokość (obwód)
    • Czy są jakieś argumenty przemawiające za wyjazdem na urlop z niemowlęciem? Czy takie dziecko może w jakikolwiek sposób skorzystać z takiego wyjazdu? Oczywiście nie pisze tutaj o wyjazdach uzdrowiskowych czy sanatoryjnych i interesują mnie tylko korzyści dla dziecka a nie rodzica.
    • Muszę szybko kupić termometr dla niemowlaczka. Weszłam na allegro a tam cała masa. Możecie polecić coś sprawdzonego w praktyce? Mam elektroniczny pod pachę, zawsze pokazuje od 35,6 do 36 i nie mam zaufania. Poza tym trudno zmierzyć w nocy na śpiocha, albo jak płaczę mocno. Są dwa rodzaje bezdotykowe i do ucha i czoła. Nie znam się, który będzie bardziej wiarygodny.
    • Dlaczego jak jak mój chłop idzie gdzieś sam z naszą małą, robi zakupy, jedzie pociągiem, zaraz babony obsiadają go jak muchy? To niesprawiedliwe! Dzisiaj zostawiłam go z dzieckiem na godzinę na dworcu i juz się jakaś zdzira przypaletała i a dziudziudzidziadziudzia... bo pan taki dzielny, a gdzie żona? zostawiła? i pan tak z dzieckiem sam? Juz mu dzisiaj powiedziałam, że jak zacznie jakiegoś babiszona podrywać na niemowlaka, to mu oczy wydrapię :P A tak w ogole chodzi mi o to, że to je...
    • siedza na ulicach z tymi dziecmi i zebrza. czy tego naprawde nikt nie kontroluje ? przeciez widac, ze te dziecie sa czyms nafaszerowane
    • Nasz miesięcznik jest patronem akcji "Multibabykino" czyli mama i niemowlę w kinie. Ciekawi jesteśmy czy kiedykolwiek byłyście na takim seansie. Czy byłyście zadowolone? Czy w kinie były odpowiednie warunki? A co z doborem repertuaru? Czy seans z maluszkiem to w ogóle dobry pomysł? Czekamy na relacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się