-
Witam!
Mój problem dotyczy oddechu mojego 4.5 misięcznego synka. Od
urodzenia źle oddychał, nie bardzo się martwiłam, bo wiedziałam co
to sapka niemowlęca (miał ją mój starszy syn).W wieku 5 tyg. synek
dostał kataru i byliśmy w szpitalu na zapalenie płuc (na zdjęciu nic
nie wyszło). Jak biorę małego na ręcę to czuję na pleckach to
charczenie i często odkasłuje, tak jakby zbierała mu się flegma.
Jest osłuchiwany przez pediatrę bardzo często, nie gorączkuje,
dobrze je. Jedynie ra...
-
witam,
jestem mamą 6 tygodniowego niemowlaka. Od około tygodnia mój syn zaczął dziwnie sie zachowywać wieczorami. Postanowiłam napisać, byc może któraś z mam lub pani doktor bedzie w stanie mi podpowiedziec, co mu dolega i jak moge mu pomóc. Zaobserwowałam u niego dwie dziwne rzeczy:
1. Każdego wieczoru kapiemy małego ok. godz. 20, dostaje mleczko (butelka, Bebilon Comfort 1) i po zjedzeniu i odbiciu odkładam go do wózka. Przez kilka minut maluch śpi, a poxniej zaczyna sie "horror". Mały ...
-
Witam
Syn (8,5 m-ca) często choruje na zapalenie oskrzeli (w ciągu 2 m-cy trzykrotnie), wcześniej, w wieku 6 tyg. leczony w szpitalu z powodu obustronnego zapalenia płuc. Wszystkie choroby zawsze miały miejsce niedługo po infekcjach starszej córki uczęszczającej do przedszkola. 2 zapalenia oskrzeli leczone antybiotykiem, ostatnie natomiast po oznaczeniu CRP (2) tylko Pulmicortem i Berodualem + Deflegmin. Dziś byłam na kontroli u lekarza - niestety nie był to "nasz" pediatra, zalecił odst. De...
-
Mo synek ma półtorej tygodnia.Karmie go butelka ponieważ nie mam pokarmu.Mały jak zje 100ml mleka co 3 godziny to sie dławi i ulewa mu sie a jak daje mu mnie to nie chce spać
-
witam,
synek ma 6 miesiecy, karmiony wylacznie piersia, ladnie przybiera na
wadze. jest duzym, silnym i zdrowym dzieckiem.
nigdy nie bylo problemow z brzuszkiem, nigdy nie mial alergii,
uczulen, itd, a ja niemal od poczatku karmienia piersia jadlam
wszystko. nie ma alergii w rodzinie.
do skonczenia 5,5 m-ca synek nie mial podawanego do jedzenia i picia
nic poza moim mlekiem, jedynie kilka razy tuz przed dniem
rozpoczecia rozszerzania diety polizal jablko od nas.
8 maja dostal pi...
-
Witam serdecznie.
Mój synek ma ponad 2 miesiące. Na jego główce od ponad miesiąca widać żółte strupki, po ich usunięciu pojawia się jakby lepka kropla, która po jakimś czasie przysycha, czyli jest znów to samo. Nie pomaga natłuszczanie, nawet przemywałam mu główkę w ciągu dnia ale nic nie pomaga. Łatwo można je usunąć ale one zaraz znów się pojawiają.
Oprócz tego co jakiś czas ma dużo drobnych krostek na czole, policzkach i karku. Chwilami te miejsca są zaczerwienione a chwilami przygasają...
-
Pani doktor prosze o informacje jakie moga byc objawy alergii u 11 tygodniowego dziecka (czego sie spodziewac). Chodzi mi o uczulenie na pokarmy, jakie ja zjadłam, a dziecko otrzymało je wraz z moim pokarmem. O wysypkach wiem - to logiczne, ale co rusz dowiaduje sie czegos nowego (zaczerwienione i jakby polakierowane policzki), czego wczesniej nie przypisywalam alergii. Na co powinnam zwracac uwage, zeby niczego nie przeoczyc. Powoli chce zaczac normalnie jesc, wprowadzac nabiał, (najbardziej...
-
u mojego 4 miesięcznego dziecka jeszcze nie lecą łezki, raz łezka spłynęła po
policzku podczas pierwszego szczepienia od tamtej pory nic. Przemywam oczka
herbatą (tak kazała położna) poza tym nie widzę żadnych niepokojących objawów
czy mimo to wizyta u okulisty jest wskazana? Z góry dziękuję wszystkim
Paniom/Panom za odpowiedzi.
-
Szanowni Państwo,
mam półroczną córkę, która jakieć 6tyg temu zrobiła się
bardzo nerwowa. Parę razy dziennie awanturuje się, wpada w histerią
choć wcześniej była do "rany przyłóż". Ma to miejsce najczęsciej
wtedy kiedy jest zmęczona i nie może usnąć. Staram się uprzedzać
jej "ataki" ale nie zawsze się to udaje.
Córka dobrze rozwija się ruchowo - pełzając pokonuje duże odległości
i generalnie rozwuj ruchowy u niej dominuje. Gorzej z rozwojem mowy.
Praktycznie od narodzin walczym...