niemowlaki

(47 wyników)
  • które baseny w warszawie możecie polecić dla niemowlaka (5m-cy). Szukam również jakiejś polecanej szkoły nauki pływania. Są w wawie baseny tylko ozonowane (a nie chlorowane)?
  • czy któraś z mam była u stomatologa z niemowlakiem? znalazłam tu wątki o wizytach z 2, 3-latkami ale o niemowlakach nic a ja mam zamiar wybrać się z moim, tylko nie mam pojęcia gdzie? może ktoś ma godnego polecenia dentystę dla takiego maluszka (synek ma niecałe 11 m-cy) ?
  • Witam. Chciałabym hurtowo kupić wszystko co potrzebne niemowlakowi - skompletować wyprawkę "odzieżową" po prostu. Gdzie jest najlepszy wybór i nie najwyższe ceny? Będę wdzięczna za namiary. P.S. Mieszkam na Gocławiu, więc najlepsza dla mnie Praga Południe, ale pojadę wszędzie pod warunkiem, że kupię wszystko na raz. Z góry dziękuję.
  • Czy znacie takie miejsca w stolicy, gdzie mama na urlopie wychowawczym/macierzyńskim może poćwiczyć a jej pociecha gdzieś w pobliżu znajdzie opiekę w dobrych rękach?
  • Witam, lekarz polecił zrobić morfologię mojej 8 miesięcznej córeczce. Mała jest pulchniutka, ma grube rączki i pani doktor powiedziała, że ciężko będzie znaleźć żyłę i mam się przygotować na kilka, kilkanaście wkłuć, albo znaleźć miejsce gdzie specjalizują się w pobieraniu krwi niemowlętom. Proszę o pomoc. Gdzie pobierano krew Waszym dzieciom i odbyło się to w miarę bezboleśnie?
  • Czy znacie jakiś fajny basen, na którym są zajęcia dla niemowlaków? Najlepiej na pd Warszawy...
  • Hej, słyszałam, że gdzieś w Warszawie prowadzone są takie zajęcia. Przed ciążą byłam dość aktywna, teraz z maluszkiem (9 miesięcy) też na brak ruchu nie narzekam ;-) ale jednak co konkretne ćwiczenia a przede wszystkim podskoki przy muzyce (może step?) to jest to :-) Synek jest bardzo pogodny i towarzyski, bardzo aktywny i energiczny. Jeszcze nie podjęłam decyzji (na razie wymykam się ale bardzo rzadko i nieregularnie w wolnych chwilach sama). Czy ktoś wie gdzie są organizowane jakieś z...
  • Witam! Wiem, ze podobne tematy już były i proszę od razu mnie nie linczować!!! ale informacje jakie znalazłam są dość stare a zależy mi na aktualnych informacjach!!! Mam 4,5 miesięczną córcię i chciałbym chodzić z nią na basen. Wiem, że na wielu basenach organizowane są tzw. kursy które trwają 10-11 tygodni np. co niedzielę (i kosztują np. w Pruszkowie 280zł!!! - nie mało)a ja szukam takiego basenu gdzie mogłabym pójść z moją Córcią kiedy chcę i np. wynająć instruktora za pierwszym ra...
  • Witam, mój 3 m-ce syn ma asymetrie boczną. Początkowo był rehabilitaowany metoda NDT Bobath (na drugim koncu Pl)byłam bardzo zadowolona jednak po powrocie do domu poszłam na rehabilitacje metoda Vojty (jest u mnie w bloku- centrum surowinskiej). Pani pokazała mi jedno ćwiczenie które mam wykonywac przez tydzien 4 razy dziennie i skasowała 85 zł za 30 min... Cwiczyła z małym 5 min potem gadala przyjemnie ale nie na temat... W NDT bobath panie cwiczyły 30 min - cały czas. Mam pytanie c...
  • Witam, musze zbadać poziom żelaza u 6 miesiecznego niemowlaka. Czy możecie poleciś mi w Warszawie dobra przychodnię (może być prywatna) gdzie pobierają krew i robią analizy u niemowlaków
  • Może znacie jakieś "grupy" mniej lub bardziej formalne na Sadybie lub Wilanowie. Oczywiście na tyle otwarte żeby przyjąć nową mamusię;)
  • Jak wyżej. Byłam w Radzyminie ale według mnie Pani minęła się z powołaniem, ne dośc że wymęczyłą dziecko bo ne mogła trafić w żyłe do tego z krwi nie zrobiono badania, bo za pózno przynieśli lub za długo trwało pobieranie. Płakałam głośniej niż dziecko, nie wiem jak zniose kolejne pobieranie. Czytałam że najlepiej pobierać w laboratorium przy szpitalu dziecięcym, bardzo prosze o opinie. Jak u was drogie mamy wygląda pobieranie krwi i gdzie to robicie? Dzięki z góry.
  • Witam, mam 4,5 mies. syna i chcialabym zapisac go/ nas na basen. Jaki basen w okolicach Mokotowa byscie polecili? Chodzi mi o takie zajecia zorganizowane dla rodzica z niemowlakiem. Pozdrowienia
  • Czy mogłybyście mi poradzić, gdzie mogę udać się w Warszawie na rehabilitację niemowlaka. Mały ma trzy i pół miesiąca i dzisiaj neurolog stwierdziła, że musi być rehabilitowany, bo nie trzyma głowy sztywno oraz układa się zazwyczaj na prawą stronę. Pomijam fakt, że zastanawiam się, czy lekarka nie była nadgorliwa - w końcu każde dziecko rozwija się w swoim tempie, co o tym myślicie? Dziękuje za wszystkie wskazówki o rehabilitacji takich maluszków.
  • W Akademi Edukado w Domotece w Markach mają ruszyć ćwiczenia dla mam z niemowlakami- myslę że to fajny sposób na spędzenie czasu z maluszkiem i przy okazji rozruszać swoje ciałko, szczególnie podczas urlopu macierzyńskiego. mają odbywać się prawdopodobnie w środy około południa. Póki co szukają chętnych. Koszt ok 120 zł za miesiąc ale Najlepiej zadzwonić i porozmawiać osobiście. Zainteresowanym podaję kontakt: www.edukado.pl/zajecia.php?zid=13&sid=16 EDUKADO Akademia Zabawy i...
  • jak w temacie. Mam wielką ochotę wybrać się z 9,5 miesięczną córką. Który basen wybrać i dlaczego? Czy polecacie zajęcia zorganizowane, czy samodzielny wypad? Na co zwrócić uwagę?
  • jakie znacie miejsca w Warszawie, w ktorych mozna przewinac lub nakarmic dziecko? Nosze malego w chuscie, wiec w wozku nie przewine, zresta jesien sie zbliza, karmienia na lawce w czasie mrozu tez sobie nie wyobrazam. Zrobmy mape miejsc przyjaznych mamom niemowlat...
  • słyszałam,że są w stolicy kluby fitness, do których można się wybrać z dzieciaczkiem... wiecie może gdzie?
  • Czy macie kontakt do dobrego neurologa z Warszawy który w miare szybko przyjmie chore dziecko, oczywiście prywatnie, będe wdzięczna za tel. do dobrego specjalisty. Dzięki.
  • chcielibyśmy zapisać naszego maluszka na zajęcia pływania, ale chcemy być na nich we dwójkę. wszystkie szkoły zaznaczają, że zajęcia odbywają się z jednym z rodziców, ale nam w ogóle to nie pasuje. znacie jakąś szkołę w której prowadzi się zajęcia z obojgiem rodziców?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się