niemowlaki

(8 wyników)
  • Witam powiedzcie mi jak mam wyczyścić materacyk dla niemowlaka. Mam materacyk po starszej córce od 3 lat nie używany więc trzeba go jakoś odświeżyć jest to materac gryczano-kokosowy. MOże ktoś już czyścił taki.Pozdrawiam
  • Witam serdecznie drogie Mamusie jaki polecacie fotelik samochodowy dla niemowlaka (0-13kg) Z gory dziekuje za odpowiedzi
  • Od kiedy planujecie przyzwyczajać swoje pociechy do własnego pokoju? Pytam czysto teoretycznie, ponieważ czas i dzidziuś swoje pokaże... U mnie niestety wszystkie czynniki podpowiadają od razu po porodzie. Niestety ze względów finansowych będę musiała po macierzyńskim wrócić do pracy i jak tu nie budzić maluszka, jak będę musiała wstawać o 5 rano i szykować się do pracy... Drugi powód to strasznie mała sypialnia... Łóżeczko nie zmieści się w żadnej kombinacji, więc zostaje chyba tyl...
  • Kiedy dowiedziałam się iż po raz drugi zawita do nas bocian moja mała miała 4 m-ce mało powiedzieć że przeżyłam szok. Dziś choć jestem w 8 miesiącu nie opadł strach co będzie dalej jak maleństwo się urodzi. Noworodek i roczniak Jak to wszystko pogodzić Jak nie zwariować Pomocy jak Wy dałyście sobie rade.
  • Drogie Dziewczyny, Wlasnie kompletuje wyprawke dla swojego pierworodnego i jak to debiutantka - mam problemy. Podzielcie sie, prosze Wasza wiedza, jak sie ubiera niemowlaka, zwlaszcza jesienia i zima. Czy jest to: Body lub koszulka/kaftanik Na to spiochy bez rekawow zapinane na ramionach I teraz - co na to? Pajacyk? czy tez moze: "dorosle ubranko, typu sztruksiki + sweterek/bluza? Oczywiscie skarpetki. Po prostu nie wiem -kupowac noworodkowi sztruksiki? Czy tylko spiochy?...
  • Czy gdzieś w internecie mogę znaleźć listę jakie rzeczy i ile powinnam kupić na przyjęcie noworodka. Bo jestem początkującą mamusią i nie mam doswiadczenia, a chciałabym zaczać kompletować.
  • Moze macie jakies doswiadczenia z kotami przy malym dziecku. Ja mam w domu 2 kotki i 37 tydzien ciazy. Koty sa domowe i strasznie spokojne (brak agresji), ale martwie sie czy nie zrobia niechcacy krzywdy maluchowi (moja starsza cora ma juz 10 lat wiec z kotami sobie radzi). Dzieki za informacje, Iwona
  • Wprawdzie Mrówka to moje pierwsze dziecko, ale opieka nad niemowlakiem to dla mnie nie pierwszyzna. Znam doskonale przepiękne uczucie związane z tuleniem maleńkiego dziecka w ramionach i przypływ instynktu macierzyńskiego jest dla mnie zwykłą sprawą. Ale dziś (25 tc) przydarzyła mi się rzecz absurdalna ;-) Pojechaliśmy do sklepu firmowego Bebelulu po chustę dla Mrówy. I tam ćwiczyłam obsługę chusty na realistycznym, ważącym swoje manekinie noworodka. Ku mojemu zdumieniu wywołało...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się