-
Hej. W polowie maja mam wyznaczony termin porodu i szykuję właśnie wyprawkę dla mojego Maluszka. Wszędzie w poradach czytam że dla niemowlaka, a zwłaszcza noworodka powinno się zakupić czapeczkę bez szwów (a przynajmniej ze szwami po bokach) i bez troczków. Tylko gdzie taką czapkę kupić? Byłam w kilku sklepach, przejrzałam internet i nic takiego nie znalazłam. Możecie Wy będziecie w stanie mi pomóc?
-
Macie jakichś sprawdzonych sprzedawców gdzie można kupić porządne rzeczy dla dzieci, najlepiej różne w jednym miejscu, tak, by nie płacić za przesyłkę kilka razy? Z góry dziękuję :)
-
Co ubieracie maluchom, które jeszcze nie chodzą, ani nawet nie siedzą, zimą na szyję?
Jakoś wszystko wydaje mi się za wielkie, żeby wciskać pod bródkę...
Coś w rodzaju golfu czy po prostu mały szalik?
-
jaka posciel polecacie dla niemowlaka? moj synek urodzi sie w wakacje, chcialabym kupic posciel oddychajaca w ktorej w upalne dni nie bedzie zbyt goraco
-
Przyszedł czas na zakup kocyka dla niemowlaka:-) Mam pytanie o wasze doświadczenia.
kocyków jest taka mnogość, że zupełnie nie wiem co jest najlepszą opcją. Nie wiem jaki rozmiar? Materiał? Czy powinien byc bardzo gruby czy raczej taki cieńszy?
Rodzę pod koniec stycznia więc w środku zimy, dodam też że mam juz rożek i dwa śpiworki w tym jeden polarowy. Jakoś obawiam się, że w zimie w takim śpiworku dziecku rączki zamarzną:-)
Słyszałam że rożek to tak na jakieś pierwsze dwa tygodnie do mies...
-
szukam pomysłu na prezent dla niewidomego niemowlaka
dziecko jest na etapie leżenia na plecach, nie siedzi, słabo trzyma glowe
mamy panel grający do lozeczka, interaktywny stolik co sie nad dzieckiem ustawia ..
moze cos jeszcze podpowiecie ?
nie moze byc niz z materiału, tylko materiały łatwe do czyszczenia
-
Jaki możecie śmiało polecić inhalator dla niemowlaka ? Chciałam zakupić i zupełnie nie mam pojęcia ...
-
Znalazłam na allegro różne legginsy dla maluchów, we wzorki, w paski itp. Ceny ok. 20 zł.Macie doświadczenie z takimi legginsami? Nadają się do czegoś czy to raczej strata kasy? Może polecicie jakiegoś sprzedawcę/firmę (może być też poza all).
Zdjęcie poglądowe
[img]https://littlero.21.ibc.pl/allegro/Aukcje/Leginsy/Nissen/75/037.jpg[/img]
-
Proszę, polećcie możliwie najprostszą lalkę-niemowlaka - taką, co nie płacze, nie sika i nie mruga oczami (uciekłam z krzykiem po wizycie w sklepie...). Dodatkowe kryterium: będzie noszona w chuście, więc musi być bardzo ruchoma w biodrach, żeby się dobrze ułożyła. Prawdopodobnie musi mieć tułów lub przynajmniej biodra z wypchanego materiału - albo być z jakiegoś bardzo plastycznego tworzywa. W każdym razie ruch w biodrach w jednej płaszczyźnie nie wchodzi w grę ;-)
-
Witajcie!
Znalazłam kilka książek nt. zabaw z niemowlakiem. Czy którąś z nich
szczególnie polecacie lub może odradzacie, bo nie warto?
1/ 365 zabaw dla Ciebie i twojego dziecka. Pierwszy rok życia
Susan Elizabeth Davis
wysylkowa.pl/ks892286.html
2/ 365 dni z kochanym maleństwem
Ellison Sheila, Ferdinandi Susan
wysylkowa.com/ks397674.html
3/ Zabawy fundamentalne
Rose Colin, Dryden Gordon
www.wysylkowo.pl/product_info.php?products_id=114812
4/ Zabawy Umysłowe dla Niemowląt ...
-
Na czym kładziecie niemowlaka, który już się przemieszcza, tzn. na razie kręci wokół własnej osi, obraca na boczki. Puzzle piankowe raczej odpadają, nie mam pomysłu, co wchodzi w grę? Mata-będzie się chyba przemieszczać po podłodze, koc też?
Doradźcie, proszę!
-
czy jest szansa za ok.150zl kupic nosidlo tzn.takie siedzenie jakby dla dziecka niemowlaka zeby mama go nosila przy sobie i miala wolne rece aby cos zrobic.
aha i od ktorego miesiaca mozna je uzywac?
-
Czy jhest posciel ktora nadawalaby sie na lato i zime? aprzy tym byla w 100% zdrowa? najlepiej z bawełny. Czy możecie mi coś polecić z własnego doświadczenia??
-
Witam, czy orientujecie się co zdrożeje od początku roku, chodzi mi o takie produkty dla niemowląt jak mleko, pieluchy, chusteczki, kosmetyki, zupki, deserki. Zauważyłam dzisiaj z wielką trwogą, że w biedronce podnieśli cenę mleka Nan z ok 12 na 13,99 więc podwyżka jest bardzo duża, zastanawiam się nad zrobieniem zapasów ze starych dostaw (patrzyłam w tecso, cena Nan jeszcze się nie zmieniła kosztuje 11,45), tylko nie mogę się zorientować konkretnie czego?
-
Dziewczyny polećcie mi jakiś fotelik samochodowy, na przewiezienie niemowlaka
ze szpitala. Słyszałam że taki mały dzieciaczek może się "utopić" w foteliku,
że są jakieś wkładki do fotelików, że niektóre foteliki pasują i bez wkładek.
Już się w tym pogubiłam a porodówka za miesiąc, takze czas coś nabyć. Pozdrawiam.
-
Synek ma 5 miesięcy. Często zasypia z pieluszką tetrową. Lubi po prostu się przytulić i nakryć buźkę. Może polecicie jakąś fajną, ładną przytulankę.
-
Zastanawiam się nad wyborem leżaczka. Lepiej zainwestować i kupić jakiś model z np fisher price czy jakiś zwykły prosty? różnica cenowa jest nawet 150 zł
Czy wogóle jest to produkt zbędny wg Was? w chwili obecnej mam 2 miesięcznego syna
-
córa chce lalkę na dzień dziecka taką którą może ubierać w ciuszki jakie zostały po niej. nie wiem jaką kupić baby born czy jakąś chou chou?
-
Czy może ktoś wie, gdzie mogę kupić najtaniej spacerówkę z wkładem dla
niemowlaka Peg-Perego, np. Pramette, a może jakaś inna tej firmy też taki
wkład posiada. Preferuję te wózki ze względu na wagę - 8-9 kg, ponieważ
mieszkam na 3p. bez windy. Aneta, 30tc
-
Hej
Zacznę od tego,że mój mąż w najbliższym czasie zostanie ojcem
chrzestnym.Wiem,że są rózne opinie na temat prezentów.Pieniądzę
zawsze są najbezpieczniejszym prezentem. Sama bedąc matką dwójki
dzieci wiem,że jest to pożyteczny prezent ale wiadomo że kupuje się
najpierw najpotrzebniejsze rzeczy.Wracając do sedna.Chodząc po