niemowlaki

(75 wyników)
  • Drogie mamy, gdzie wybrałyście się lub planujecie się wybrać z niemowlakiem na wakacje? Chodzi mi o konkretne miejscowości w Polsce, kwatery, hotele, które polecacie dla rodzicow z małym 7-8 miesiecznym dzieckiem. Z góry dziękuję za wszystkie pomysły i informacje.
  • czy któraś z was żeglowała lub widziała kogoś na żaglach z niemowlakiem? np. 3-4 miesięcznym?
  • witam Prosze o odpowiedz osoby, kóre wyjezdzaly na wczasy za granice z niemowlakiem. Chcemy wyjechac we wrzesniu ( mały bedzie mial 8 mcy) gdzies gdzie jest cieplo i mimo przeczytania wielu watków i rad , nie znalazlam odpowiedzi na kilka pytan. Po pierwsze, jak z lotniska autokary rozwoza ludzi po hotelach, to czy takie male dziecko moze byc na rekach u rodziców? W samochodach wymagany jest fotelik, a jak jest w autobusach? 2. Czy na miejscu mozna wynajac samochod wraz z fotel...
  • Witam, szukam ciekawego miejsca na mazurach, innego niż Mrągowo, Kętrzyn. Jedziemy z 3-miesięczną córcią, będzie i wózek i chusta. Chcę mieć łatwy dostęp do jeziora, samo miasteczko niech będzie małe, ale żeby można było usiąść gdzieś na piwo, coś zwiedzić. I żeby okolica była bogata w trasy do spacerowania/zwiedzania/wędrówki, np. zamki, pałace, jakiś park, górki, czyli atrakcje inne niż plaża nad jeziorem. Byłam na mazurach, ale do tej pory tylko plażowałam i żeglowałam, teraz zależy ...
  • Proszę o pomoc. Jadę w sierpniu z 9 miesięcznymi niemowlakami i zastanawiam się, co na pewno muszę ze sobą zabrać. Pomóżcie mi stworzyć taką listę.
  • Czy możecie polecić jakiś nowy pensjonat w Zakopanem przygotowany dla rodzin z małymi dziećmi? Zamierzamy jechać z 5 miesięcznym niemowlakiem i 6 - latkiem. Chciałabym żeby było blisko w góry - najlepiej u wlotu jakiejś dolinki, będę wdzięczna za podpowiedzi.
  • Moze ktoś sprawdził na własnej skórze - czy dzieci w wieku 3 i 5 lat dojadą do Grecji z paszportem ze zdjęciem z czasów niemowlęcych? W biurze paszportowym kazali nam wymienić, ale to trochę kosztuje czasu i pieniędzy, liczę, że ktoś z Was wie, jak jest w praktyce.
  • Spotakałam się z tym po raz pierwszy- może dlatego, że wcześniej korzystałam ze sprawdzonych adresów, poelcanych na wakacje z dziećmi. Postanowiliśmy spędzić 4 dni (od soboty do wtorku) w okolicach Wisły. Jedno dziecko zaawansowany przedszkolak i drugie 8 miesięcy (więc już nie takie bardzo malutkie). znależliśmy kilka kwater i dzwoniliśmy, w większości nie było miejsc i mówili nam to jak tylko powiedziala,że szukam 3-os pokoju lub 2 z dostawką. Ale była też taka, w której pani s...
  • Witam W sierpniu wyjeżdżamy z mężem i dwójką dzieci na wakację nad Bałtyk. Moje maluchy będą miały wtedy 3,5 roku i jakieś 3 miesiące - najmłodsza latorośl spodziewana jest na świecie lada dzień :) ). I tu mamy problem. Czy wyjeżdżając na 2 tygodnie zabieracie dla maluszków głębokie wózki? Jak sobie organizujecie pakowanie? Mamy citroena c4, więc bagażnik mamy przyzwoity, ale jak włożymy tam głęboki wózek to na pozostałe rzeczy zostanie zbyt mało miejsca :(. Z drugiej strony wózek głęboki s...
  • Witam, czy ktoś może mi polecić jakieś fajne miejsce, najlepiej zagranicą, gdzie można się udać z 15-miesięcznym malcem? Planujemy wyjazd w okolicach lutego, i zastanawiamy się, gdzie możnabybyło pojechać/ polecieć z takim maluchem, żeby i ono miało z tego frajde :-) Drodzy Rodzice, radźcie :-)
  • Witam. Bardzo chciałabym się wybrać do rodziców na kilka - kilkanaście dni, ale mieszkają 600 km ode mnie. Mam dość wygodne auto, ale zastanawiam się, czy z moją mała - będzie miała prawie 5 miesięcy to możliwe. N ie chodzi mi o to, czy będzie mi płakać, czy spać, bo z tym jakoś damy radę, ale czy taka podróż - ok. 9 godzin jej nie zaszkodzi w jakiś sposób. Czy któraś z was podróżowała tak daleko z tak małym dzieckiem?
  • Hej dziewczyny, Jak któraś z Was się zastanawia gdzie z maluszkiem jechać to polecam Hotel Rixos Tekirova. właśnie wróciłyśmy z pierwszych wakacji Julci :) Hotel jest idealnie przystosowany dla dzieci (miałam wręcz wrażenie że dzieciaki to dla nich główni goście). Tak naprawdę hotel jest idealny już dla takich dzieciaczków które lubią się już bawić z rówieśnikami. Jest tam tylko all inclusive (lody, soki, napoje, pzepyszne ciastka, naleśniki i dania) przez 24 h do oporu. ;) Na tere...
  • Drogie mamy, jakie macie doswiadczenia w tym temacie? Dziecko przeciez czasem placze, czy spotkaliscie sie z nieprzychylnoscia wlasciciela kwatery co do glosnego placzu dziecka? Albo z jakimis komentarzami na ten temat?
  • Może to strasznie głupie, ale wyobrażam sobie, że z małym dzieckiem czeka mnie tylko jakiś grajdoł, pchanie wózka po plaży, wieczne przerwy na sjestę i koniec dnia o 19-ej. Nie wiem, pewnie nie można dziecka zostawić w hotelu wieczorem i wyskoczyć na kolacyjkę i winko o 22-ej? Z dzieckiem też pewnie lepiej nie. Czy można coś zwiedzać, czy łażenie z dzieckiem jest tak wyczerpujące, że najlepiej wykupić wczasy z basenem i plażą i uznać to za wakacje. Znajomi wyjeżdżają to do Grecji,...
  • Dziewczyny podzielcie sie doswiadczeniem jak zachowuja sie wasze maluchy w samolocie.... co wolno zabrac a czego nie ( zabawki jedzenie picie mleko modyfikowane)
  • Mam pytanko czy 8 godzinna jazda nad morzem z z 3 miesięcznym niemowlakiem zapiętym w foteliku samochodowym nie wpływa na jego kręgosłup? Troche mnie to nurtuje, bo on w tym foteliku jest troche wygięty.
  • Postanowilam opisac moje tegoroczne wakacje z 4,5 miesiecznym synem, bo sama przed wyjazdem bylam przerazona i moze komus sie to przyda. Moze nie bede sie rozwodzic i napisze w punktach: 1. Miejsce - polnocna Kreta (Stalis) - pieknie polozona, zakladam, ze jest tam chlodniej niz na poludniu (i tak bylo goraco...) 2. Termin - akurat w naszym przypadku poczatek lipca byl jedynym mozliwym. Gdyby nie to, pewnie pojechalibysmy raczej we wrzesniu, bo max temperatura wyniosla 38C (w cieni...
  • Planujemy wyjechac z 8-mio miesiecznym synem do Tunezji, za miesiac-dwa. Zastanawiam sie jak rozwiazac kwestie obiadkow, deserkow itp. Pakujecie sloiczki na obliczona ilosc dni do waliz i z tym jedziecie? Bedzie tego troche. A co z czarnym scenariuszem, ze sie zgubi bagaz!!!??
  • Czy jest cos co okazalo wam sie w podrozy niezbedne, lub co wam sie bardzo przydalo? Wyjezdzamy z 3-mies niusiem po raz pierwszy, oczywiscie zabiore wszystko to co jest mi dla niego potrzebne w domu ale slyszalam o takich rewelacyjnych wynalazkach jak: - pompowany przewijak 15zl z IKEA - rozporowy basenik (zamiast wanienki) za 10zl z marketu ... cos dopiszecie?
  • Wybieram się z dzieckiem do Egiptu ma 6 miesięcy, troszkę się obawiam co prawda hotel 5* wiec standard ok, ale to jednak Arabski kraj myślę aby zabrać sloiczki z obiadkami, kaszke, biszkopty itp nie wiem co jeszcze, może ktos byl, ma jakies doswiadczenie? Jak radziłyście sobie podczas podróży z karmieniem dziecka?! Nie karmie już piersią a jednak taka wyprawa (lotnisko, odprawa, lot, kolejna odprawa, dojazd do hotelu) trwa bardzo długo. a jaka apteczke zabrac? leki,woda utleniona, kre...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się