Forum Regionalne Mazowieckie Pruszków
ZMIEŃ
      notariusz

notariusz

(6 wyników)
    • Witam serdecznie Szukam dobrego notariusza w Pruszkowie, najlepiej gdzieś w "centrum", byłoby fajnie, gdyby nieco głębiej siedział w sprawach spadkowych :-) Dziękuję za ewentualną pomoc. Pozdrawiam
    • mam pytanko do osób które wykupiły mieszkanie za przysłowiową złotówkę,a mianowice ile kosztował ich notariusz przy tej transakcji? Bo w ustawie jest określona stała kwota tj. 1/4 minimalnego wynagrodzenia czyli 281,50 zł a mojemu znajomemu notariusz powiedział dużo wyższą kwotę i dlatego muszę zweryfikować te dane. Będę wdzieczna za odpowiedź. pzdr.
    • na dniach będę chciał skorzystać z usług notariusza (przygotować akt notarialny) a wiem, że każda kancelaria może pobierać mniejsze lub większe taksy. Może wiecie który w Pruszkowie jest najtańszy i wie co robi, bo spotkałem już takich, których tatuś wysłał na prawo a oni nie byli chłonni wiedzy i nie znali odpowiedzi na moje, chyba dosyć proste pytania. A może lepiej poszukać w Warszawie?
    • Mam takie pytanko w temacie przekształcenia współwłasności działki ( 3 współwłaścicieli - matka i 2 córki) na własność jednej z córek . Jak to zorganizowac ? Czy wystarczy aktem notarialnym jako darowizne czy trzeba isc do sadu zeby znieść współwłasność czy może jest jakaś inna możłiwość ?? Może ktoś przerabiał ten temat i wie :) Z góry dziekuje za odpowiedz :)
    • Witam was serdecznie i znów potrzebuje waszej pomocy Moi tesciowie chca przepisac na meza pół swojej działki chciałabym sie dowiedziec jakie formalnosci mosimy załatwic Maz ma jeszcze 3 siostry ktore zrzekaja sie niewiem czy potrzebny jest geodeta do podziału działki czy mozna zrobic to samemu czy potrzebna bedzie sprawa sadowa czy tylko notariusz wystarczy, no wogule co potrzeba i od czego zaczac Pozdrawiam
    • Pisaliście o tragedii z prawm jazdy w Pruszkowie. Ja przeżywam inny dramat w tej chwili, nazywa sie ksiega wieczysta, jak kupowałam mieszkanie to nie zaciagałam kredytu pod zastaw mieszkania wiec ksiega była mi zbyteczna. Później przyszło z sądu o rozpatrzeniu wniosku ale była wtedy droga 1.600 zł i uznała ze mi nie jest potrzebna wiec nie wniosłam opłaty ..... A teraz dramat , musze z powodów rodzinnych zmienic miejsce zamieszkania na inne miasto. Sprzedaje mieszkanko. Złozyłam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się