Forum Nauka i edukacja Matura O maturze
ZMIEŃ
      notariusz

notariusz

(16 wyników)
    • na wakacjach nie bedzie mnie w kraju w trakcie rekrutacji i slyszalem, ze potrzebne jest upowaznienie na inna osabe, ktora moglaby mi zlozyc ewentualnie dokumenty jaka powinna byc tresc takiego upowaznienie i domyslam sie ze trzeba go od notariusza z gory dzieki
    • Pytanie szczególnie do ubiegłorocznych maturzystów lub tych którzy juz się dowiadywali. Ile kosztuje notarialny odpis świadectwa maturalnego? Chodzi mi o te dwie kopie poświadczone przez notariusza, załatwiane we własnym zakresie. Ile płaciliście?
    • czy można zastąpić odpis xerem potwierdzonym u notariusza...?
    • j.w.
    • Witam. Ile kosztuje odpis swiadectwa maturalnego u notariusza?
    • witam:) czy ktoś mógłby mi poradzić co mam zrobić w sytuacji, kiedy składam podania na 6 uczelni, ale mam tylko 3 kopie świadectwa dojrzałości. co w takiej sytuacji mam zrobić? słyszałam, że można zrobić odpis u notariusza ale nie wiem nic konkretnego. proszę o pomoc;)
    • Dowiedziałem się właśnie,że na każde studia na które składasz papiery musisz złożyć także odpis świadectwa dojrzałości.Takie cacko w kancelarii prawniczej kosztuje od 50 do 80 zł. Do tego na uczelnie aktorską na którą startuję już na wstępie,przed egzaminami musze złożyć ODPIS dowodu osobistego.Kolejna bzdura,ksero nie wystarczy??? czy to aż takie istotne?Ktoś wie,gdzie to można zrobić? Dla mnie to kłoda pod nogi dla przyszłych studentów,po prostu aby każda osoba składała na mniej ki...
    • Wystarczy skserować i podbić szkolną pieczątką czy trzeba się wybrać do notariusza? Albo co?
    • czy ktoś z was orientuje się ile tak przyjemność kosztuje? Są zniżki jak chce się 2 odpisy?
    • Nie do końca rozumiem zasad rekrutacji internetowej. Moja koleżanka twierdzi, ze to bedzie wygladac tak, że: trzeba sie zalogować, wtedy dostanie się nr konta na kt ore trzeba wpłacić pieniądze i wtedy się coś wypełnia w necie. Uczelnia ma dostęp do maturalnej bazy danych z CKE i nie musimy sładać świadectw maturalnych, bo uczelnia sama sobie je ściągnie z CKE. Wszystkie papiery skłąda się dopiero jak się dostanie. Czy tak naprawdę to wygląda? Jeśli tak to po co ta cała sprawa z o...
    • UAM (5)

Czy dokumenty zanosi się na odpowiedni oddział czy do głównego budynku UAMu? Jak tak to na jakiej ulicy:) Z góry dzięki;]
    • Cześć, mam pytanie odnośnie świadectw maturalnych - z tego co wiem to dostaje się oryginał i 2 kopie i z tego wynika, że można ubiegać się o przyjęcie w 3 miejscach. Nie wiecie czy można składać jakieś ksreokopie albo odpisy poświadczone przez prawnika? Z góry dzięki za posty
    • podstawowe pytanie czy wszystkie uczelnie akceptuja odpisy swiadectw maturalnych?? i czy jest limit skaldania na jakies uczelnie???? mysle ze ktos powiniem mi to ojaśnić :)))))))???????? pozdr
    • hej, chce zlozyc papiery na 2 kierunki, przy czym jest konieczne dostarczenie swiadectwa dojrzalosci lub jego odpisu (ktorego nie posiadam, poniewaz rok temu dostawalismy jedynie 2 ksera swiadectwa), skad mam wziac odpis?
    • Hejka:) 30 czer dopiero dostane od moje szkoły dyplom z matura(jesli wogule zdala,ale badzmy optymistami i powiedzmy ze zdalam)potrzeba mi odpis poniewaz skladam do 2 szkol,i mam pytanie CZY TAKI ODPIS MOZNA DOSTAC W SZKOLE,CZY TRZEBA ISC DO NOTARIUSZ?
    • ludki, wiecie moze ile wynosi zrobienie u notariusza kopii świadectwa!??? prosze o pomoc!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się