Forum Na emigracji Polki w Stanach
ZMIEŃ
      notariusz

notariusz

(5 wyników)
    • Moze ktos byl w podobnej sytuacji. Musze napisac jakis papierek co do sprzedazy domu w PL, ktorego jestem wspolwlascicielem. Ma byc w tym jasno napisane ze zgadzam sie na sprzedaz i ze wskazana osoba ma sie ta sprzedaza zajac. Pojecia nie mam od czego zaczac zeby to mialo rece, nogi i bylo uznane w polskich urzedach. Poprosze o pomoc!
    • a raczej powinnam dac tytul "upowaznienie" Potrzebuje (ja tutaj) upowaznic kogos (on tam) do kupna dla mnie nieruchomosci w PL. Czy ktos cos takiego robil i wytlumaczy laikowi jak sie za to zabrac?
    • chodzi mi o rodzine w Polsce, do naszego 401k + IRA i oszczednosci, mamy takze life insurace. W sumie sporo tego i jakby cos sie nam stalo i wszystko przepada, bo wszedzie chca ss, czy jest jeszcze jakis sposob zeby wszstko w razie czego przeszlo na nich? testament?
    • Chociaz w Polsce nie mieszkam, jestem wciaz zameldowana u mamy, a co za tym idzie ponosi ona dodatkowe koszty z placeniem gazu, smieci itp. bo placi sie to od osoby. No i mama doszla do wniosku, ze co miesiac tak daje ni z gruszki ni z pietruszki okolo 20 Zl. i chciala mnie wymedldowac chociazby tymczasowo, na stale ale...sie nie da musze byc osobiscie w Polsce, moge jednak tego uniknac wystarczy tylko, ze spoldzielni mieszkaniowej przedstawie papierek,ze nie mieszkam w Polsce tyl...
    • Bardzo pilnie poszukuję szybkiego przysięgłego tłumacza z polskiego na angielskiw rejonie DC. Z góry dziękuję za sugestie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się