Forum Kobieta Związki Rozwódki
ZMIEŃ
      notariusz

notariusz

(7 wyników)
    • ile bierze notariusz za podzial majątku??? poniewaz zostaweia mi mieszkanie i wyprowadza sie rząda abym ja zrobila oplaty..jestem przerazona czy dam rade... dziewczyny ile tak mniej wiecej...???
    • W przyszlym tygodniu skladam pozew bez orzekania o winie.jestesmy z mezem wspolwlascicielami mieszkania - doszlismy do porozumienia i chcemy sprzedac to mieszkanie i kupic dwa-dla mnie i dla dziecka wieksze,a dla meza kawalerke.moze ktos wie z wlasnego doswiadczenia jak lepiej zrobic czy mieszkanie sprzedac przed rozwodem a po rozwodzie kupic osobne mieszkania?i jak z tym podatkiem do urzedu skarbowego bedziemy musieli placic ( czy mozna jakos to podzielic)?czy moze lepiej sprzeda...
    • Jeszcze przed rozwodem chciałabym uregulować sprawę mieszkania i nie wiem czy dobrze kombinuję. Mam mieszkanie spółdzielcze lokatorskie otrzymane w trakcie małżeństwa ale ze środków z książeczki mieszkaniowej założonej mi przez rodziców w zamierzchłych czasach. Mąż nie jest w tym mieszkaniu zameldowany, ponieważ ma swoje mieszkanie, które otrzymał od dziadków jeszcze przed ślubem. Jesteśmy zgodni co do faktu,że mieszkanie lokatorskie jest moje,ale chciałabym to jeszcze jakoś uregu...
    • Pytam tutaj bo już mi się wszystko miesza ;-) Z tego co się zdążyłam zorientować to są to dwie odrębne sprawy - tak czy nie? W tym tygodniu podpisujemy z mężem u notariusza pismo o odrębności majątkowej. Czy podział majątku (jeśli to nie jest to samo - a chyba nie jest) można załatwić za jedną wizytą? Jesteśmy zgodni co do tego co kto zabiera; czy nasze oświadczenie wystarczy notariuszowi czy bedziemy musieli przedstawiać dokumenty poświadczające wartość dzielonego majątku? I czy takie pi...
    • mianowicie-chciałabym spisać akt u notariusza(rozdzielność bez podzialu.Ważne,by zrobić to szybko, bo chcę zaciągnąć kredyt.Tylko jest jeden problem, bo maż spłaca kredyt za mieszkanie, które kupiliśmy 5 lat temu(jest wspolne, spłacaliśmy kredyt razem, teraz maż spłaca sam i mieszka w tym mieszkaniu-został mu jeszcze rok).I teraz:czy po podpisaniu rozdzielności nadal będę wspołwłaścicielka tego mieszkania?Myslę,że skoro figuruję w akcie notarialnym jako wspołwłaścicielka, nadal-do...
    • czy jest to możliwe?MYszka pisała,że takową posiada, pomimo,że 1-sza sprawa rozwodowa przed Nią.Czy w takiej sytuacji zakupione rzeczy-nieruchomości itd, nie są współwłasnością, pomimo nieposiadania wyroku??
    • Mam pytanie jak zachować sie na pierwszej rozprawie rozwodowej , co robić ja mąż nie będzie chciał dać rozwodu i powie że mnie dalej np kocha ? , czy moge powiedzieć sędziemu , że rodzice mojego męża zgadzają sie spłacać z moim mężem kredyt mieszkaniowy i czy wogule nie mieszać ich do tej sprawy??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się