Forum Na każdy temat HOROWA GÓRA
ZMIEŃ
      notariusz

notariusz

(15 wyników)
    • Wypełniając druki do notariusza - wypełnialiście pkt 7 dotyczący hipoteki czy taż sami będziecie to załatwiać w sądzie????
    • Mam pytanko. Ile kosztuje podpisanie aktu notarialnego u notariusza proponowanego przez TBS i jak to się ma do innych notariuszy???
    • pytanie do I etapu: ile płaciliście za notariusza? i po jakim czasie od odebrania kluczy?
    • czy lepiej zaczekać aż administracja coś podpowie na temat notariusza; czy załatwiać to trzeba we własnym zakresie? ktoś może wie jak wygląda procedura podpisania aktu notarialnego ? oraz orientacyjny koszt sporządzenia? może ktoś dysponuje ciekawym namiarem na notariusza który zajmie się tym od A do Z za rozsądną (jak najniższą) stawkę?
    • NOTARIUSZ(55)

Czy ktoś moze słyszał w jakiej cenie udało się wynegocjować notariusza? Ponoć miał być najtańszy?
    • Witam, Czy ktoś wie kiedy podpisuje się umowy z zakładami energetycznym oraz gazowym? Kiedy się opłaca notariusza i ile bierze jeśli ktoś kupuje mieszkanie za gotówkę (nie na kredyt)? Z poważaniem, Puncher
    • Notariusz(12)

Czy jest ktoś zorientowany co do czynności Zarządu osiedla na "Horowej" w zakresie przekazania aktami notarialnymi własności lokali mieszkalnych. Sądzę, że cierpliwość mieszkańców na osiedlu sięgnęła granic. Natomiast Zarząd w osobie Prezesa wykazuje bezstroski spokuj i bije kolejne rekordy w nie dotrzymywaniu terminów przekazania własności w formie aktów notarialnych. Sądzę, że w przypadku dalszego nie respektowania zapisów umowy zobowiazaniowej przez TBS, którą każdy z mieszkańców po...
    • jest może ktos zorientowany kiedy można zrobić akt notarialny mieszkan z III etapu????
    • Witam serdecznie! Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad tematem, który nas wszystkich dotknie tj.podpisanie umów z notariuszem i oczywiście otrzymanie wpisu do księgi wieczystej. Termin wpisu skutkuje skróceniem opłat bankowych (ubezpieczenie pomostowe)dla osób które zostały zmuszone wziąść kredyt :-( i spisały z bankiem intercyze małżeńską :-). Czy w takim razie TBS zaserwuje nam "wspólnego" notariusza czy mamy na własną rękę działać w tym temacie? Pozdrawiam ciepło Agn...
    • Witam, czy ktos decyduje sie sam składac wniosek w sądzie o ustanowienie hipoteki ( w przypadku kredytów) po podpisaniu aktu notarialnego? Pytam bo słyszalam, że to dosyc dlugo trwa i jest pracochlonne, że latwiej zlecić to notariuszowi- ale wtedy sporo kosztuje ok. 900 zł. Jaką macie opinie w tym temacie? Pozdrawiam, Edyta
    • Witam Dzwoniłem dziś do notariusza obsługującego nasze osiedle. Uzyskałem informację, iż kancelaria będzie gotowa do realizacji podpisywania aktów notarialnych dla III etapu w okolicach maja 2007r. Czy to tak naprawdę długo trwa, czy jest to niedopatrzenie ze strony TBS? /bo oni mają dostarczyć dokumenty/. Pozdrawiam
    • Rozmawiałam dzis z notariuszem i podobno juz 6 osób z naszego osiedla podpisało akty notarialne. Miejmy więc nadzieję, że teraz lawina ruszy i nic juz nie stanie nam na przeszkodzie i wreszcie będziemy Pozdrawiam obecnych i przyszłych właścicieli
    • Przed chwilą rozmawiałem z Pani Danutą, i po rozmowie umieszczam informacje: Odbiory mieszkań od poniedziałku 18 lipca od godziny 8 rano. Od bloku C1 klatki I (w następnej kolejności kolejne bloki D i E) Właśnie zaczynają obdzwaniać zainteresowane osoby. Ma być jedna ekipa „odbiorowa” czyli 1 klatka 1 dzień i na lokal przewidziano 1 godzinę. W dniu odbioru mieszkania będzie przedstawiciel firmy SYPERMEDIA i w tym dniu można od razu podpisać umowę na Internet...
    • Jesli na waszej umowie zakupu mieszkania figuruje jakas osoba, ktora nie bedzie figurowac na akcie notarialnym (wiadomo, ze wielu z nas skorzystalo, ze znizki jaka przyslugiwala roznym sluzbom itd.) to lepiej juz teraz zwroccie sie do administracji o odpowiedni aneks do umowy, w ktorym osoba ktora nie ma figurowac w akcie podpisuje zgode ze jej w tym akcie nie bedzie... dzisiaj wlasnie zostalam odeslana z kwitkiem, poniewaz na mojej umowie jestem ja i moj ojciec (ale kredyt jest ...
    • Witam mieszkańców Horowej Góry. Jesteśmy po rozmowie z Kancelaria Notarialna - z Notariuszem, który obsługuje nasze osiedle. Zapytalismy o szacunkowe koszty notarialne naszego mieszkanka - mamy ok. 40 m2 (mieszkano jest wziete na kredyt) 60 zł - założenie ksiegi wieczystej 200 zł - opłata za wpis do ksiegi wieczystej 1 098 zł brutto - taksa notarialna 200 zł - wniosek o wpis do hipoteki 350 zł - wypisy 90 zł - opłata skarbowa 200 zł - wpis do hipoteki 549 zł brutto taksa no...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się