Forum Dom Developerzy: Wrocław
ZMIEŃ
      notariusz

notariusz

(17 wyników)
    • Mam mieć akt notarialny u notariusza Kingi Orłowskiej-Dudek, na Kurzym Targu bo tam chce sprzedający. Było mi wszystko jedno,jednak jak się zorientowałem podobno ta Pani jest droga i prawdopodobnie trochę nieprofesjonalna. Skoro ja mam płacić to przynajmniej niech wszystko będzie w porządku. Może ktoś coś doradzi?
    • dzien dobry wszystkim, czy ktos moglby mi napisac, jak jest koszt oplat dla notariusza, jesli podpisuje sie umowe przedwstepna i glowna notarialnie? Dodam ze mieszkanko bedzie kupione za okolo 250 tys zl. z gory dzieki, Marta L.
    • Chciałabym podpisać umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego. Słyszałam, ze niektórzy notariusze oprócz tego, że biorą 50% opłaty teraz a drugie 50% przy umowie przenoszącej własność, to udzielają jeszcze zniżek. Czy możecie mi polecić takiego notaiusza, czy komuś udało sie na takiego trafić????? Oczywiście mam na myśli wrocławskiego notariusza.
    • Na dniach podpisuję umowę przedwstępną z INKOM-em (kupno szeregówki na Wojnowie). Chciałam się dowiedzieć czy lepiej podpisać umowę w obecności notariusza, jakie są z tego korzyści. Czy opłaca się wydać ok 2000 zł na notariusza, żeby umowa była bardziej wiążąca i w razie problemów można było odzyskać pieniądze.
    • Kupuję mieszkanie w Archicomie - czy warto sporządzić ją w formie aktu notarialnego z żądaniem wpisu roszczenia do ksiegi wieczystej nieruchomości na której powstaje inwestycja (jagodno) skoro posiadam ubezpieczenie wpłaconych pieniędzy????. Czekam na opinie.
    • Wiele z Was korzystało/korzystać będzie z usług notarialnych - powiedzcie którego wybraliście notariusza i dlaczego. Dzwoniłem do trzech -na Ruskiej, Komandorskiej i pl. Świebodzkim - straszny rozstrzał cenowy. Ktoś wie dlaczego tak jest??
    • Chciałem zawrzeć umowę przedwstępną zakupu mieszkania we Wrobudzie w formie aktu notarialnego, lecz developer nie daje mi takiej możliwości tłumacząc się ogromem pracy związanej z podpisywaniem innych umów - generalnie wygląda to tak, że albo sie zgadzam na umowę cywilno-prawną albo rezygnuję z zakupu, bo wielce prawdopodobne że na moję miejsce chętny się szybko znajdzie:( Radzcie co robić??? Kupować czy nie kupować???
    • czy w przypadku kupna nowego mieszkania od dewelopera, akt notarialny mogę załatwić od razu - deweloper ma KW na cały budynek a na wydzielenie poszczególnych trzeba czekać ok 6 mies.- czy dopiero po wydzieleniu KW na moje mieszkanie
    • Poradzcie czy podpisywac umowę przedwstępną developerem w obecności notariusza? Wszyscy piszą, że z notariszem. Co takiego daje jego obecnosc?
    • witam, mam kilka pytan do bardziej zorientowanych : 1. czym sie rozni umowa przedwstepna zawarta jako akt notarialny od umowy cywilnej? 2. czy umowa notarialna w jakis sposob lepiej zabezpiecza interesy kupujacego nieruchomosc? jesli tak to jakie mam wymierne korzysci z tego tytulu? 3. Jakie sa koszta zawarcia umowy przedwstepnej w formie aktu notarialnego? 4. w zwiazku z powyzszym czy warto podpisac taki akt?
    • zamierzam kupic od developera mieszkanie i zawieram z nim umowe przedwstępną. Czy opłaca sie zapłacic dodatkowe pieniądze za akt notarialny umowy przedwstepnej czy zawrzec umowe cywilno-prawną. Budynek jest do oddania w listopadzie tego roku, wiec stan budowy jest bardzo zaawansowany.
    • Witam Jak długo czekaliscie na akty notarialne po odbiorze mieszkania? pozdrawiam
    • Podpisuję wkrotce akt notarialny i będę musiała założyć księgę i zlożyć wniosek o hipotekę. Wiem, że mogę to zrobić przez notariusza, ale niestety trochę to kosztuje. Czy można to zrobić samemu? Samemu wypełnic wnioski, złożyć itp? Czy ktoś robił to sam? Czy jest to skomplikowane i dać sobie spokoj i zapłacić, czy robić samej?
    • czy ktoś wie co jaki developer stawia bliznikaki w tym rejonie? ktos warty polecenia? można zaufać? już raz nadzialiśmy się na minę i sądowo odzyskiwaliśmy kasę, tym razem chcialibysmy obyć się bez takich przygód;
    • Witam, podpisałem z deweloperem umowę przedwstepną na zakup mieszkania (notarialnie). Następnie otrzymałem z sądu pismo odnośnie wpisania mojego roszczenia w dziale III ksiegi wieczystej nieruchomości. Wszystko byłoby OK, z tym że pojawiał się mały błąd zamiast wybudowanie mieszkania "na parterze" wpisane jest "na I piętrze" oraz nie zgadza się nazwisko notariusza który widnieje w umowie przedwstępnej. CO robić???? Udać sie do sądu po sprostowanie czy do dewelopera???
    • Witam, Czy na forum nie zaglada nikt kto kupił mieszkanie na kosmonatow? Odezwijcie sie bo niedlugo trza bedzie notariusza załatwiać a w kilku moglibysmy negocjować ceny.
    • ...w formie aktu notarialnego. Nieźle się sfrajerowali, przepłacili dwukrotnie: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3566185.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się