Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      notariusz

notariusz

(6 wyników)
    • Witam, Mam pytanie czy po zakupie działki muszę chodzić po gminach, starostwach itd itp aby zminiać właściciela czy to się jakoś automatycznie dzieje?? Bo rozumiem, że przed wystąpieniem o pozwolenie to ja powinnam widnieć w dokumentach jako właściciel??
    • witam, czy ktoś z Was orintuje się jak to jest z zakupem działki budowlano-rolnej? Jestem zainteresowana kupnem takiej działki i wszystko wydawało się OK, mam umowę przedwstępną ze sprzedającym, wpłaconą zaliczkę i chcę się umówić do notariusza na spisanie umowy sprzedaży. Dzisiaj dowiedziałam się, że przy sprzedaży działki budowlano-rolnej (wg ustawy), prawo pierwokupu ma Ag. Modernizacji i Rozwoju Rolnictwa, dlatego sprzedający powinien wpierw do niej się zwrócić czy chce kupić...
    • po paragrafie 8 dodałbym, że wydanie aktu notarialnego przez notariusza nastąpi po okazaniu notariuszowi przez kupującego polecenia przelewu, a przez sprzedającego wyciągu z konta potwierdzającego przelanie kwoty umownej.
    • Moja znajoma kupuje działkę za 45 tys i nie bardzo się orjentuje jaki podatek od niej będzie musiała zapłacić,sama też jestem ciekawa,może ktoś wie ? I jakie koszta ponosi się u notariusza ?
    • witam! jestem nowicjuszka w tej branzy, stad moje pytanie. Chcemy kupic działkę budowlaną, jej cena to 36 tys.PLN, na jakie koszty powinniśmy się jeszcze przygotowac?? ile kosztuje notariusz w takim przypadku??? z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :-)
    • Przed miesiacem zadzwonil do nas znajomy. Byl zainteresowany kupnem naszej ziemi rolniczej. Nie zastanawiajac palnelismy z mezem, ze jesli kiedykolwiek bedziemy ja sprzedawac, to nie za mniej niz 80,00 tys zl. Znajomemu ta cena byla za wysoka. Za mniesza jednak nie chcielismy sprzedac. Za pare dni zadzwonil do nas jego wujek w tej samej intencji. Wujek jego byl szczegolnie zainteresowany kupnem. Za pare dni dowiadujemy sie telefonicznie, ze podpisal z rodzicami meza, u ktorych prz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się