Forum Na emigracji Matki Polki w UK
ZMIEŃ
      notariusz

notariusz

(6 wyników)
    • Potrzebuję pisemnej zgody ojca dziecka na wyrobienie paszportu dla naszego dziecka. Notariusz, z którym się kontaktowałam, napisał mi w mailu, że mogę sama sobie takie pismo napisać i przyjść do kancelarii z ojcem dziecka i podpisać. Czy ktoś się spotkał z taką praktyką? Czy konsulat zaakceptuje jakąś tam formułkę po angielsku, którą sama sobie napiszę? Mam już wzory takich pism (consent of parent; na stronach amerykańskich znalazłam), ale nie wiem, czy konsulat wymaga jakiegoś konkretneg...
    • czy na polskim dokumencie podpis moze potwierdzic angielski notariusz? przeciez chodzi tylko o prawdziwosc podpisu, a nie tresc dokumentu - tak? dobrze kombinuje? ktos moze podpowiedziec ile to orientacyjnie moze kosztowac? przegladam rozne strony, ale wszedzie cicho o cenach... dzieki :)
    • czy ktos korzystal z funkcji notariusza,zebu potwierdzic podpis rodzica przy wyrabianiu paszportu dla dziecka? Nie usmiecha mi sie jechac z niemowlakiem do londynu, tylko po to, zeby podpisac dokumenty. Jakbym mogla podpisac dokumenty u notariusza u mnie w miescie, to do konsulatu wyslalabym tylko meza. wg strony konsulatu jest to mozliwe www.londynkg.polemb.net/?document=96&PHPSESSID=e10d75f3530900324cb84393f48cc067 czy ktos to przerabial w praktyce? czy wystarczy jak notariusz podpisze...
    • poszukuję pilnie polskiego notariusza,będę bardzo wdzięczna za namiary. pozdrawiam
    • Mam pytanie do tych, ktore maja za soba wyrobienie paszportu dla dziecka tutaj. My wszystko bedziemy zalatwiac listownie bo do Londynu mamy ponad 500 km. Wiem, ze bedzie potrzebne potwierdzenie notarialne naszej (czyli mojej i meza) zgody na wyrobienie malej paszportu. I moje pytanie. Jak tutaj nazywa sie notariusz? Ile mniej wiecej moze kosztowac wydanie takiego dokumentu?
    • laski w sprawie pelnomocnictwa jak to zalwtic? do kogo isc? jaki rodzaj prawnika? podpisac musze na gwalt pelnompocnitcwo zeby tata mnie reprezentowal w pewnych sprawach w pl, czy to musi oprzejsc przez ambasade/konsula, by bylo w pl respektowane? ps. znajomy mi podpowiada ze to moze byc pospisane przez 'true likeness' czyli zaufana osobe , niekoneicznie prawnika, moze byc to biskup, policjant, czy inny maz stanu, ktory zna cie od 3 lat kurde glowa mi peka :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się