-
Czy ktoś wie co z naprawą dziury na jezdni na wysokości Odkrytej 58? Przed 1 maja postawili słupki zwężające jezdnię do jednego pasa i nie bardzo widać aby coś się działa w kierunku naprawy. Kogo nękać za prawie miesięczne utrudnienia?
-
w zeszłym tygodniu, w drodze powrotnej ze szkoły, na drodze śmierć poniósł czwartoklasista - uczeń ze szkoły na Leśnej Polanki. na Odkrytej jest ograniczenie prędkości do 40 km. kierowcy jadą 80. coś trzeba zrobić - garby, radar, światła...
-
Wobec zabrania 516 niech 126 jedzie przez Światowida, Dzierzgońską, Odkrytą, Stefanika i dalej jak dotychczas. Będzie połączenie Odkrytej z Modlińską, urzędem dzielnicy i przedszkolami i szkołami wzdłuż Modlińskiej.
-
Kto wie gdzie zglosic? :) Aby sie wygodniej siedzialo :)
-
Bo ostatnio już mnie dobiło jak w sobotę pocałowałam klamkę i zobaczyłam że w soboty poczta już nie pracuje. A w tygodniu po dwóch podejściach i groźbie stracenia przesyłki w końcu po godzinie stanie w zakręcanym ogonku udało mi się odebrać moją paczkę..
Nie wiecie czy są jakieś plany rozbudowy/restrukturyzacji jej dzialania? Paczki wysylam zwykle z Myśliborskiej, ale odbierać niestety musze na Odkrytej..
-
mam pytanie do władz gmniny, czy nie da się spowodować aby ul. Odkytą
samochody nie pędziły jak szalone, masa dzieci tędy chodzi i robi się
coraz bardziej niebezpiecznie. Może progi spowalniające ?
-
Chodzi mi o dwie latarnie, jedna zaraz przy skrzyżowaniu od czasu do czasu jeszcze świeci lub mruga, ale druga, PRZY PRZEJSCIU DLA PIESZYCH od dobrych kilku(nastu) dni nie świeci, zgłaszałem to w czwartek do Dyżurnego Technicznego Miasta pod nr 22/595-35-71, póki co brak reakcji, gdzie można jeszcze zadzwonić żeby to zostało jak najszybciej naprawione?
-
Na ulicy Sprawnej, odcinek pomiędzy ulicami: Odkrytą a Winnica zniszczona jest asfaltowa nawierzchnia, a zamiast niej jest piach.
Prawdopodobnie została ona zniszczona przez developera, który budował tam nowy budynek i wykonywał podłączenia tego budynku do mediów np. kanalizacji.
Natomiast po wykonaniu prac, zasypał to piaskiem i nie dokończył naprawy jezdni poprzez położenie asfaltu.
Sprawa jest o tyle istotna, że dużo osób tam spaceruje, jest to bardzo wygodne dojście do wału i do zn...
-
Czy ktoś czeka na mieszkanie w inwestycji TERENIX na ul.Odkrytej ?
Dostaliście może aneksy do podpisania ?
-
Czy jest jakieś forum dla tego osiedla? Proszę o link. Jeśli nie, chętnie
założę nowe. Osiedle duże, przydałaby się możliwość wymiany zdań.
-
widziałam w tv pr 3 wot, na Odkrytej znaleziono w ostatnich dniach
suczkę jamnika - jest w schronisku Na Paluchu
to tak jakby ktoś szukał...
-
jesli tak to w jakich godz. ?
dziękuje
-
Jechałam dzisiaj około godz 11.00 „do miasta” Świderską na odcinku Most Północny – Dorodna. Minęło mnie czołowo 5 wielkich tirów jadących w stronę Tarchomina. Nie były to z pewnością samochody obsługujące budowę MP. Poza tą inwestycją nie ma na Tarchominie czy Nowodworach firm korzystających z dostaw tirami. Dlaczego jeżdżą wąską dróżką zamiast szeroką Modlińską? Dlatego że nie wolno im jeździć w dzień (nie nadążam za zmianami przepisów)? To jedyna (poza Modlińską) trasa do ...
-
Gdzie będzie teraz? Ktoś wie?
-
Chodzi mi konkretnie o ulice Topolowa, miejsca jest wystarczajaco duzo, a przy tej ulicy znajduja sie 3 przedszkola prywatne, do ktorych trzeba bezpiecznie dojsc. Teraz to raczej nie problem, ale nawet nie chce mi sie myslec jak to bedzie w zimie... Panie Wojtku, moze Pan doradzi? Pozdrawiam!
-
Czy ktokolwiek na tym forum wie jaki jest staus planowanej budowy ulicy
Sprawnej od ronda z Aluzyjną do Modlińskiej??? Czy jest jakiś termin
rozpoczęcia budowy? Ostanio zaobserowałem, że drzwi od bramy dawnje garbarni
przy Sparwnej zostały wyrwane i trwa tam jakaś dzika rozbiórka - nie wiem, czy
to jakaś zapowiedź rozpoczęcia prac...
-
Chciałem zwrócić uwagę na problem jaki zaczyna powstawać. Jak wiadomo
zostało wyremontowana Nowodworska i problemem zaczynają być pędzące auta.
Tylko czekać jak będzie jakiś poważny wypadek. Dzisiaj widziałem akcję z
kotem, gdzie rozpędzone auto potrąciło kota, chociaż kota można było
zauważyć wcześniej bo szedł wzdłuż jezdni przy krawężniku. Auto nie
jechało raczej 50, ale dużo szybciej. Niedaleko jest plac zabaw dla
dzieci, aż strach pomyśleć co by było gdyby to było dziecko.
N...
-
Witam,
czy orientujecie sie gdzie na tarchominie lub okolicach mozna znalezc zajecia dodatkow dla maluszkow (2-3 latkow)?
Kiedys bylo BabyGym w galerii pod Debami, ale juz chyba sie zlikwidowalo.
Pozdrawiam i dzieki za sugestie.
-
[b]kto jest za stara trasą 516? [/b]
człek patrzy zawsze na własną korzyść, więc może ja niesłusznie nie dostrzegam zasadności linii 214 (nowodwory - stare swiry) i 516 (żeran - stare świry).
proszę mi wyjaśnić, jakie są plusy nowej trasy 214 i jakie 516. mieszkańcy odkrytej, dzierzgońskiej, nowodworskiej mieli 516, z którego mogli się przesiąść do 101 lub E. dla nich 214 nic nie zmienia
a znowuż kto będzie jeździł z żerania do świdrów, skoro może przejechać most grota i byc na marymonc...
-
Witam dzisiaj otrzymałem ulotkę nowej knajpy z kebabami PAPHOS na pasłęckiej
7. Ceny przystępne i dostawa do domu. Czy ktoś już miał okazję próbować kebaba
i może podzielić się wrażeniami??