Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      ograniczony

ograniczony

(12 wyniki)
    • Witam, Potrzebuję porady. Moja córka ma 8 miesięcy i jest wytrawnym ssakiem maminego mleka :) Chciałaby jednak choć trochę ograniczyć jej tę przyjemność bo już najwyższa pora na nowe smaki, ale spotykam się niestety z zaciętym oporem. Jedyne co udało mi się przeforsować to zupki i przeciety warzywne z mięsem, które nawet bardzo lubi. Jeśli chodzi o inne rzeczy to kompletna porażka. Owocami pluje dalej niż widzi. Jogurtów (tych dla dzieci) nie lubi, kaszkę zje z wielką łaską raz...
    • Mój synek ma 3 miesiace i tydzień. Wczoraj u lekarza okazało sie, że waży 7200 i mierzy 68 cm , przy urodzeniowej odpowiednio 3600 i 57 cm. Trochę mnie wystraszyła reakacja lekarki. Jak ograniczyć nocne karmienia - teraz przykładowo godz 20, 23, 1, 3, 5, je ok 5 min? Nadmiar pokarmu zwraca. Dodatkowo neurolog zaleciła stymulacją ruchową - 3 razy dziennie specjalny zestaw ćwiczeń. Dodam, że sam przewraca sie na boki, kilka razy z pleców na brzych mu się udało, ale nie lubi leżeć na...
    • Witam, Mój Synek ma prawie 6 miesięcy. Od urodzenia jest karmiony piersią. Od jakiegoś miesiąca zaczęłam mu wprowadzać stałe pokarmy. Dziś zjada jeden pełny posiłek w postaci papki warzywnej (ok. 160 g po południowym spaniu. Je bardzo chętnie i ze smakiem. Dobrze reaguje na wszystkie nowe warzywa. Do tego zjada owocowe deserki (też bardzo chętnie). Nie było żadnych problemów z nauką jedzenia papek łyżeczką. Niedługo mam w planie dodawać mięso do tych papek. Teraz chciałabym zacząć odstawi...
    • Witam, mam problem ze swoim synkiem. Od urodzenia jadł często w nocy (w dzień także) - najpierw co 45 min potem co godzinę i jakoś ten czas się wydłużał. Koło 3 miesiąca zdarzało się nawet 4 godziny snu (to było święto). Po 4 miesiącu ten czas zatrzymał się jednak na "co 2 godziny" i tak jest do dziś, a zaczyna 8 miesiąc. Do 6 miesiąca był na samej piersi, a że jadł tak często to przybierał ponad normę. Teraz po rozszerzeniu diety praktycznie ograniczył pierś w ciągu dnia do 1-2 karmień (pró...
    • Dziewczyny jestem chora mam zapalenie krtani i katar, jaka jest szansa, że mały nie podłapie tego choróbska. Dodam jeszcze, że karmię maluszka wyłącznie piersią. Daniela
    • Moja córcia ma od pewnego czasu pomarańczowy nosek.Nie ma innych plamek na skórze ani na bużce,tylko ten nosek...Nie wiem czy się niepokoić??Ide do lekarki dopiero 3 stycznia więc wtedy zapytam.Ale może macie jakieś doświadczenia??Bede wdzięczna za każdą podpowiedz.Pozdrawiam.
    • W wyniakch badań z CZD wyszło, że moja córka ma dwukrotnie przekroczoną normę wapnia i fosforu. czy któraś z was miała podobne doświadczenie ze swoim maluszkiem? co wtedy?
    • Może macie jakieś sposoby, aby zniechęcić dziecię do piersi. Mały ma ponad 8 miesięcy i chciałabym zakończyć karmienie. Je wieczorem, nad ranem i w nocy. Czasami jeszcze "wyprosi" w dzień, choć zdarza się to rzadko. Je mm i inne produkty w dzień.
    • Moja córcia w niedzielę skończy 9 miesięcy i jeszcze samodzielnie nie siada, nie raczkuje (wiem ze to akurat nie jest konieczne) mamy też problemy z przewracaniem z brzuszka na plecy tzn. zrobiła to parę razy ok. 7 miesiąca, a teraz może raz na 2 tyg. wykona taki przewrót. Generalnie zainteresowana jest albo pełzaniem na brzuszku, do tyłu lub wokół własnej osi, lub siedzeniem - zaczeła siedziec jak miała 6,5 miesiąca. Od dwóch tygodni wstaje w łóżeczku trzymając się prętów, zacze...
    • -- Do mam z tym problemem. Co jecie, a czego nie? Ja ograniczyłam się tylko do ryżu, pieczywa z masłem, trzech warzyw: marchew, pietruszka i ziemniak i drób. Odstawiłam mleko i wszystkie produkty mlekopochodne. Już nie wiem co mam jeść. Piję kompot z jabłek i wodę oraz herbatkę Planteks. Czy można pić herbatkę owocową: róża chińska i malina - Herbapolu i soki do rozcieczania tez Herbapolu? Czy można jeść dzem i miód? Poradzcie!!! Będę wdzięcna.
    • Witajcie, Mój synek jest karmiony piersią i butelką, miał skazę białkową, a do 3 miesiąca bóle brzuszka nad ranem. Ja stosuję dość ograniczoną dietę, w kółko jem to samo, sytuacja z brzuszkiem jest nieco lepsza niż kiedyś, ale i tak nad ranem Mały ma gazy. Natomiast od dobrych 2 miesięcy bardzo niespokojnie śpi, budzi się w nocy 3 razy, a co godzina praktycznie wybudza, jak nie zdążę podać mu smoka. Jestem już tak umęczona tymi nieprzespanymi nocami, że chciałabym chyba zacząć ...
    • Jaki ma wpływ palenie papierosów na produkcję mleka? Jeśli muszę już palić to co zrobić, żeby złagodzić skutki. Ile czasu od wypalonego papierosa nikotyna utrzymuje się w mleku matki? proszę o poradę. Dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się