Forum Dom Ogród i rośliny domowe
ZMIEŃ
      ograniczony

ograniczony

(5 wyników)
    • Bardzo proszę o radę - u fikusa bienjaminka którego mam od kilku lat i wyrósł pięknie na prawie 1,5 metra, zaczęły żółknąć i opadać liście. Spadają masowo, jak tak dalej pójdzie będzie zupełnie łysy. Nie przestawiałam go, stoi obok okna ale nie w bezpośrednim słońcu (północne okno, zresztą teraz jest raczej szaro ciemno za oknem). Podlewam co kilka dni. Co robić, żeby zapobiec dalszemu opadaniu liści?
    • Nolina(4)

Kłopoty pewnie wynikajšce z pory roku, rozpoczętego niedawno sezonu grzewczego, znacznej różnicy temeratur pomiędzy domem a dworem i bardzo krótkiego dnia, ale chodzi o specyficznš ro�linę jakš jest nolina. Otóż od pewnego czasu dolne li�cie zasychajš od końcówek , a następnie całe i dajš się łatwo odrywać. Ograniczyłam jej bardzo podlewanie zgodnie z zaleceniami pielęgnacyjnymi, ale nie mam warunków do obniżenia jej temperatury, przy utrzymaniu odpowiedniego na�wietlenia. Jak inaczej mogę j...
    • Czy można wykorzystać popiół z kominka w ogródku?
    • Mojemu zamiokulkasowi ostatnio zaczęły zółknąć i odpadać dolne liście. Czego to objaw i jak to powstrzymać?
    • mam nadzieje, ze ktos mi na forum pomoze... Co prawda o ogrodzie, ale "mieszkalnym"... Mam gardenie, ktora juz zaczela puszczac paczki. Nagle, ni z tego ni z owego zaczela schnac... Wystawilam ja za okno (myslalam, ze moze potrzebuje wiecej slonca), ale dalej schnie. Paczki dalej dzielnie sie trzymaja, ale listki opadaja... Co moze byc tego przyczyna? Moze za malo ja podlewam? Juz sama nie wiem... Bede wdzieczna za jakakolwiek podpowiedz. -- Pozdrawiam, Alexa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się