ograniczony

(6 wyników)
  • Mama dwóch synów. Jeden 3 letni potrafi z kawałek patyka, wymyśleć caly świat i bawić sie poł dnia. Drugi natomiast jest zupełnie inny.Nie ma ulubionych zabawek czy zabaw. Najlepszym zajęciem dla niego jest chodzenie koło dorosłego i pomaganie/asystowanie mu we wszystkim. Z "zabaw" samodzielnych lubi puszczać muzykę na swoim magnetofonie na baterie, podłączać w różnych konfiguracjach przedłużacze, rozebrać auto i sprawdzić jak oo jeździ, sprawdzenie jak działa minutnik (rozebranie go ...
  • moja 3 letnia corka je tylko pare wybranych potraw. oto jej menu: 1. sniadanie - kaszka ryzowa na mleku (bebilon pepeti) plus mus owocowy platki zbozowe na sucho (jako przegryzka) herbatka rumiankowa lub z kopru wloskiego/soczek morelowy 2. obiad - zurek domowej roboty na ziemniakach z dodatkiem miesa mielonego z indyka morelka lub brzoskwinka ze sloiczka na deser 3. ok. 17.00 na podwieczorek maly sloiczek zupki z indyka plus bulka z maselkiem. 4. kolacja - jak na sniadanie tylko ...
  • Mam synka 5-lat - od początku wychowywany jest przez ojca dziecka i przeze mnie wspólnie. Po prostu nie jestesmy ze sobą - mieszkamy oddzielnie ale ojciec dziecka widuje się z Kubusiem codziennie; czasami odbiera go z przedszkola i zabiera do siebie; od dwóch miesięcy nawet sypia u niego przez dwa dni w tygodniu. Mają ze sobą świetny kontakt i Kubuś bardzo go kocha. Pewnie gdyby miał wybierać między mną a tatą bez wachania wybrał by ojca. tata jest świetnym kompanem do zabaw ale...
  • Witam! Pozwalam sobie skopiować własny post z innego forum, bo zależy mi na opinii psychologa dziecięcego. Oto w skrócie moja historia (a raczej moje piekło), bez której problem będzie mało czytelny. Byłam z mężczyzną, który uzależnił naszą przyszłość od posiadania dziecka, co zaaprobowałam. Idylla skończyła się, gdy okazało się, że faktycznie jestem w ciąży - zaczęły się szykany, głównie finansowe. Oczywiście nie zamieszkał ze mną. Wykorzystywał sytuację, że jestem na zwolnieniu lekar...
  • Mieszkamy bardzo blisko moich rodziców.Moja mama od kiedy urodziłam córkę "wpadała" często bez zapowiedzi z torbą pełną zakupów i doradzała w wychowaniu dziecka. Z początku nie miałam nic przeciwko tym wizytom.Kiedy córka skończyła 1,5roku, często zabierała ją na całe dnie. Pozwalała jej na wszystko, wmuszała jedzenie i co najgorsze ciągle podkreślała że okazuję jej za mało miłości, bo mała wolała być u niej jak we własnym domu. Teraz córka ma 3 latka. Jest bardzo grzecznym, posłusznym i spok...
  • Witam! Z moim 2 letnim synkiem niczego nie da się zrobić po dobroci. Nie chce się przebierac, nie chce isc na spacer, nie chce sie kapać, nie chce jeść. Do tego od rana chodzi i "jęczy" lub krzyczy krótko ale nagle i przeraźliwie, tak,że aż podskakuję. Czasem nie mam wyjscia - muszę go ubrac i pójść z nim z krzykiem do sklepu, muszę go na sile wsadzic do wanny. Ciągle chce oglądac bajki lub słuchac bajek, nie potrafi sie bawić sam. Co mogę zroić,żeby zmienić ten stan rzeczy? proszę o ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się