Forum Dom Wspólnoty mieszkaniowe
ZMIEŃ
      ograniczony

ograniczony

(7 wyników)
    • Wójt nakaże ograniczyć hałas i firmie, i obywatelowi Jeśli spalasz na swojej działce śmierdzące śmiecie albo hałasujesz podczas nocnych imprez, to się strzeż. Zmiany w prawie ochrony środowiska dotyczą nie tylko przedsiębiorców, lecz także zwykłych obywateli. reszta pod linkiem www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070515/prawo/prawo_a_6.html
    • tak dla przekory, tym co twierdzą, że Zarząd wszystko może ... ---------------------------------------------------------------- Zarządzanie - to sztuka bądź praktyka, rozumnego stosowania środków dla osiągnięcia wyznaczonych celów -(Henri Fayol). www.sn.pl/orzecznictwo/index.html wyroki sądowe - www.ebos.pl/
    • Czy te dwa pojęcia są tożsame? Mając na uwadze [i]art. 1 ust 1 UoWL[/i] określający zakres działania wspólnoty, oraz ustalenia k.c. m.in. [i]Prawo do rozporządzania rzeczą polega na możności swobodnego dokonywania czynności prawnych, skutkiem których jest wyzbycie się własności, np. sprzedanie lub podarowanie rzeczy, albo obciążenie rzeczy ograniczonym prawem rzeczowym, np. ustanowienie hipoteki na nieruchomości.[/i] - czy do rozporządzenia rzeczą (nieruchomością) wspólną wyst...
    • Czy jest jakaś ogólna podstawa prawna zabraniająca członkowi wspólnoty lub sp-ni odcięcie się od wspólnej instalacji centralnego ogrzewania i zrezygnowanie z tej usługi ? Oczywiście poza ewentualnym unormowaniem takiej sytuacji w indywidualnym statucie wspólnoty.
    • Chce sprzedać mieszkanie spółdzidelcze własnoścoiwe i chciała bym sie dowiedzieć czy muszę mieć zgode spóldzielni na jego sprzedaz? Czy spóldzielna ma prawo do pierwokupu i moze sie np nie zgodizć na sprzedaz?
    • Witam Mam pytanie do zorientowanych osob. W moim bloku na pierwszym walnym przejeto zarzad od dotychczasowego zarzadcy i administratora jednoczesnie jakim byl dotychczas developer. Jednakze na tym zebraniu grupa osob ktora dazyla do zmiany administratora nie zaproponowala uchwaly o ustanowieniu statutu. Jakie sa konswekwencje lub moga byc dla wspolnoty i jakie to niesie ewentualne zagrozenia dla mieszkancow BRAK STATUTU? Czy powoduje to ze obecny zarzad nie jest praktycznie niczy...
    • edigor napisał "w listopadzie otrzymałem prosty algorytm od Serafina 666, który się sprawdził w 100%. Ilość GJ zużyta w danym roku podzielić przez 10000 i pomnożyć przez 1,25 i otrzymujemy moc zamówioną." Moje pytanie : Skąd Pan wziął ten algorytm ? Według niego nasz blok obniżyłby moc zamówioną prawie o połowę. Obecnie muszę podać moc zamówioną do ZEC-u a oni chcą na podstawie jakich wyliczeń ja to zrobiłem. Muszę podać jakąś podstawę prawną lub racjonalne wytłumaczenie. Bardzo pr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się