operacje

(6 wyników)
  • Witam, mojego 5 latka czeka prawdopodobnie operacja wydłużenia ścięgna Achillesa w prawej nodze. Ciekawe czy wśród Was jest ktoś kto przez to przechodził. Interesuje mnie wszystko co wiąże się z operacją. Słyszałam, że po operacji przez 6 tygodni dziecko nosi gips. Będę wdzięczna za podzielenie się waszymi doświadczeniami.
  • Syn ma kręcz szyi zdiagnozowany jak miał miesiąc (dzisiaj skończył 4). Dostaliśmy skierowanie do neurologa i na rehabilitację i ćwiczymy. Dziś bylismy na kontroli biodeke i ortopeda zdziwił sie, że nie byliśmy z kręczem u ortopedy, zwłaszcza, że jak na razie dużo wskaqzuje na operacyjne rozwiązanie problemu. Wspominał też coś o wspomagającej rehabilitację fizykoterapii. A nasz rehabilitant, który jak sam mówi "zrobił" 200 kręczy nic o tym nie wspominał. nmie powiem, że każdy mówi co i...
  • Franek ma 3,5 miesiąca, gdy miał 11 dni rozpoczęliśmy wyzyty u ortopedy (leczymy go w klinice ortopedii i rehabilitacji w Zakopanem). Jestesmy tam co tydzien. Ma na zmianę łuski korekcyjne i gipsy. Niestety gipsy strasznie go odpażają. Dermatolog przepisał mu masci, ale boję się, bo pani ortoreda powiedziala, ze w marcu bedzie operacja, a po niej 6 tygodni gipsów:/ boję się ze potem bedzie miał taką zmasakrowaną nogę, ze ciężko bedzie to wyleczyc. Czy ktos moze ma taki problem, al...
  • czy ktoś takie schorzenie rehabilitował i jak? pozd.
  • Poszukuje rodziców dzieci z takimi stopami, proszę dajcie znać! Pozdrawiam agata
  • Mój synek urodził się (w 35 tygodniu ciąży) z obiema stopami końsko-szpotawymi, w tej chwili ma 4 miesiace, leczymy sie u prof. Napiątka w Poznaniu. Najpierw mielismy gipsy zmieniane co tydzień, w 2-im miesiącu życia miał nacięte ścięgna Achillesa, po nich 5 tygodni gipsy, a teraz mamy do zakładania szynę Denisa-Browna. Stopy wygladają ładnie, są w prawidłowym ułożeniu. I moje pytanie: czy są tu może rodzice dzieci, ktore maja taka wade, chciałabym wiedzieć jak często potrzebna jest operacja ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się