operacje

(6 wyników)
  • Witam Panie doktorze, po krótce przypomnę historię córki: Urodzilam corke silami natury, 7 dni przed terminem. Waga to 3750g i 55cm. dlugosci. Porod trwal 52 godziny tj. od mojego krwawienia i pierwszych skurczy do urodzenia dziecka. Poniewaz nie postepowalo rozwarcie, ale byla akcja skurczowa przebito mi pecherz plodowy i po tym urodzilam po 5 godzinach. Samo parcie trwalo okolo15 minut. Leki w czasie I i II porodu to KN z oxytocyna, Dolargan. Corka urodzila sie z leekkoowineita pepowi...
  • dzien dobry. od urodzenia na twarzy, w okolicach ucha mam naczyniaka limfatycznego, ma ok. 6cm, najbardziej dokucza mi zima, gdy jest zwiekszone ryzyko wszelkich infekcji. gdy bylam mala, zaden z lekarzy nie zdecydowal sie na operacje,liczac na to,ze sam sie wchlonie. podobnie bylo pozniej - zalozenie identyczne - moze wchlonie sie podczas dojrzewania. teraz mam 18 lat i naczyniak jak byl, tak i jest. nie powieksza sie, rosl razem ze mna. czy jest jeszcze jakas szansa na wchloniec...
  • Rozmawialam z Ewa, ktora czeka na operacje plastyczna w Polanicy. Termin oczekiwania na taka operacje to az 5 lat. Mysle, ze to cenna informacja dla wszystkich rodzicow, ktorych dzieci maja rozlegle naczyniaki jamiste. Warto juz teraz wejsc do kolejki oczekujacych aby po leczeniu sterydami lub laserem nie dowiedziec sie, ze korekcja mozliwa ale trzeba czekac. Takie operacje sa bardzo skomplikowane i raczej zaden lekarz prywatnie nie podejmie sie tego. Jezeli ktos z forum lub czyta...
  • Moja córka miała rozległą malformację żyły głębokiej i żył powierzchniowych kończyny dolnej.Przeszła trzy operacje, wykonane przez Prof. Loose w klinice w Hamburgu. Spędziła tam cały miesiąc.Spotkaliśmy się z ogromnym zrozumieniem i życzliwością tych ludzi. Prof.Loose jest człowiekiem z ogromnym doświadczeniem i złotym sercu. Córka miała teraz zrobioną kontrolną flebografię i wiemy, że jest to bardzo dobrze zrobione. Jeżeli ktoś z Państwa chciałby skorzystać z naszych doświadcz...
  • Witam serdecznie, Pani Doktorze, bardzo proszę o odpowiedź w mojej sprawie.Moja córeczka ma od ok 3 miesiąca życia naczyniaka w okolicy obojczykowej.W tej chwili ma 10 miesięcy. Naczyniak jest nadal widoczny.Byłam na konsultacji u prof.Czubaka we Wrocławiu i prof. zadecydował,że jeżeli do lipca naczyniak nie zmniejszy się, to konieczne będzie operacyjne usunięcie naczyniaka. Bardzo proszę o odpowiedź, czy rzeczywiście operacja jest konieczna??Czy naczyniaki mieszane ( krwionośno-limfat...
  • Witam, moja 6,5 m-czna córeczka ma naczyniaka wypukłego na przednim ciemiączku. Lekarze mówią, że powinien się on wchłonąć do 5 roku życia. Czy ktoś spotkał się z naczyniakiem na ciemiączku i może podzielić się doświadczeniami? Czy na pewno się wchłonie? Teraz naczyniak jest wielkości wiśni i raczej już nie rośnie. Proszę, jeśli Twoje dziecko miało naczyniak na ciemiączku, napisz czy coś robiliście, czy czekaliście aż sam się wchłonie. Pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się