operacje

(6 wyników)
  • Hejka Cieszę się że tu trafiłam . Mam na imię Monika a mój 2,5 letni syn Dawid będzie miał operacje na spodziectwo.Bardzo proszę napiszcie wszystko co wiecie o tym schorzeniu .Gdzieś czytałam że częste są powikłania i konieczność wielu etapów leczenia .Jestem taż ciekawa gdzie leczycie dzieci i jakie są efekty.Jeżeli są tutaj mamy dzieci ze spodziectwem napiszcie jak to było u was .
  • Istnieją inne fora, ale moją intencją jest, aby miejsce tutaj znaleźli wszyscy szukający wsparcia i informacji odnośnie wad układu moczowego ( nie tylko z refluxem). Poruszałam już historie pisaną nam przez życie (beata963) teraz postaram się podsumować nasze spotkanie z chorobą synka. Radość naszego życia urodziła się z obustronnym refluxem 4 i 5 stopnia (odpływy pęch.-mocz.). Po urodzeniu synek miał wyłonioną przetokę pęcherzowo- skórną. Dziecko miało wykonaną,,dziurę,, w brzus...
  • Proszę aby do wątku wpisywały sie mamy, ktrórych dzieciaczki mają wodonercze
  • U mojego synka wykryto wadę wrodzoną nerki prawej w 22 tyg. ciąży. Początkowo lekarze interesowali się torbielką korową w tej nerce. Po urodzeniu, synkowi wykonano szereg badań: badanie ogólne moczu, posiew moczu, USG ukł.moczowego, tomografię, CUM, urografię i renoscyntygrafię statyczną. Dwa ostatnia badania wykanzały, że nerka prawa nie pracuje- martwica nerki. Nerka lewa pracuje prawidłowo. Obecnie Oskarek skończył siedem miesięcy. Nie wykazuje żadnych objawów wykrytej wady. Ne...
  • Witam Na forum trafiłam przypadkiem,kilka dni temu, ale juz sporo się dowiedziałam. Teraz kilka słów o nas. W 34 tygodniu tknięta jakims bardzo dziwnym przeczuciem postanowiłam iśc na porządne USG. Mimo że lekarz prowadzący nie widział takiej potrzeby, bo jego zdaniem wszystko wyglądało bardzo dobrze. Niestety zamiast kasety z nagraniem dzidziusia otrzymaąłam plik zdjęć świadczących o tym że moje dziecko ma wodonercze nerki lewej. SZOK !!! Na szczęście trafiłam na lekarza, który...
  • Jestem mamą 8 miesięcznej Natali i obecnie czekamy na operacje antyrefluxową i jak większość walczymy z częstymi zakażeniami.Zapobiegawczo podaję córci 1/2 furaginum .W miarę możliwości jak jesteśmy w domu po kupce miejsca intymne przemywam pod bierzącą wodą . Jak wy chronicie maleństwa przed zakażeniami ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się